Page content

Hoe Inkomstenbelasting Berekenen Voor ZZP?

Inkomstenbelasting berekenen in 1 min en reserveer belastingen!

Klant Willem zei: “Mijn grootste vrees voor een belastingbetaling is de onwetendheid hoeveel het gaat worden, vooral onverwachts hoog. Ik ben blij dat jij er bent.”

Zonder moeilijke optel- en aftreksommen voor zzp’ers

Inkomstenbelasting Berekenen ZZPNeem het stuur zelf in handen en bereken zakelijke inkomstenbelasting voor een zzp’er. Waarom (gefrustreerd) wachten tot de inkomstenbelastingaangifte in het volgende jaar?

En dan geconfronteerd worden met een hoge belastingbetaling. En vervolgens geen kans meer hebben om de belastingaanslag te verminderen.

Voor mij voelt dat niet lekker. Hoe is dat voor jou?

Kijk en ervaar daarom hoe eenvoudig de zakelijke inkomstenbelasting berekening voor een zzp’er is. Als je weet hoeveel belasting je mag betalen, dan weet je ook hoeveel geld te reserveren. Persoonlijk voelt dat voor mij aan als professioneel ondernemerschap.

>> Het voorkomt dat je onverwachts geen of te weinig geld hebt. Je bent altijd in staat om de Belastingdienst te betalen.

Kijk mee hoe eenvoudig het is.

In de video laat ik je zien hoe je met een paar kleine stapjes de zakelijke inkomstenbelasting berekent >>

Ja, geef mij toegang á €19 excl. btw  >>

Nog twijfels? Lees hierdoor verder en je ontdekt hoe het je helpt met beter ondernemen.

 

Een uitspraak van mij is:

Belasting specialist

“Hoe ga je minder belasting betalen als je niet weet hoeveel belasting je moet betalen?”

Elke (startende) ondernemer heeft zijn belasting-uitdagingen. In ons leven is belastingen verreweg onze grootste kostenpost. Moet je het als ondernemer dan maar over je heen laten komen?

Nee, laat je niet vangen, maar neem de juiste acties om het stuur in eigen handen te nemen!

Hoe zou jij het willen aanpakken?

Waar begin je? Hoe kijk je in de glazen bol en voorspel je hoeveel belasting je mag betalen? Voordat ik je meer vertel over die Excel rekensheet “inkomstenbelasting berekenen voor zzp’ers” ontdek je eerst waarom het zo belangrijk voor je is.

3 suggesties waarom inkomstenbelasting berekenen belangrijk is

Ik heb 3 suggesties voor je:

  1. Waarom hoofd helder hebben? Zelf inkomstenbelasting berekenen geeft helderheid omtrent je belastingen     – wat je betaalt en wat je krijgt –  heldere geest creëert betere investeringsacties (dus gerichte uitgaven).
  2. Hoe altijd geld voor belastingbetalingen hebben? Bereid je voor, schakel sneller en bereken vroegtijdig uit hoeveel inkomstenbelasting je gaat betalen. Door je belastingreserveringen heb je altijd op tijd geld voor de belastingaanslag.
  3. Krijg je hierdoor een succesvolle onderneming en betere financiën? Je maakt betere besluiten over uitgaven en investeringen. Soms ook minder investeren voor nog meer belastingaftrek. Je neemt de regie in handen over je belastingbetalingen.

 

Weet je hoe succesvolle ondernemers dit noemen?

Focus op belastingefficiëntie noemen succesvolle ondernemers het:

hoe meer verdienen en toch minder belasting betalen!

Het start met weten hoeveel belasting betalen en dus reserveren en dat is met een paar eenvoudige stappen zo gebeurd:

Inkomstenbelasting berekenen cyclus

Neem jouw eerste stap voorwaarts: bereken het zelf met de Excel rekensheet “Zelf Inkomstenbelasting Berekenen”.

Is het echt eenvoudig? Ja. Ik licht het je toe

De Belastingdienst spreekt over vereenvoudiging van de belastingschijven en ja, er zijn inmiddels maar twee in box 1 ‘inkomen uit werk en woning’.

Inkomstenbelasting zzp tarieven 2021

Maar de verschillende heffingskortingen zijn afhankelijk van de hoogte van je inkomen, dus winst. Vervolgens mag je werken met dit soort tabellen:

Een van de heffingskortingen is algemene korting - 2021

 

En hierboven op ook nog:

Een van heffingskortingen is de arbeidskorting die afhankelijk is van winst - 2021

Het kan eenvoudiger

De Excel rekentool berekent het voor je uit. Bovendien, je kennis over investeringen mag NIHIL zijn als je wilt weten hoeveel belastingaftrek je mag toepassen voor je investeringen hebt gedaan. Tabellen zoals hieronder mag je vergeten 😉

Kia investeringsaftrek tabel 2021

 

De Excel rekensheet “Inkomstenbelasting berekenen” is dus eenvoudig en …

Speciaal geschikt voor een (succesvolle) zzp’ers die graag:

  • rust in het hoofd hebben – elke maand belastinggeld reserveren
  • gevoel van controle hebben over hun belastingen – helderheid creëren over wanneer extra uitgaven en investeringen doen
  • onafhankelijk zijn – geen boekhouder,  accountant of fiscalist nodig voor berekening zakelijke inkomstenbelasting gedurende het jaar
  • geld overhouden voor hun eigen lifestyle – elke ondernemer ‘snakt’ naar extra belastingvoordelen:-)

Meet je winst en verminder je belasting

Hoe hoger je winst hoe meer je gaat betalen. Ja, maar wanneer bereik je die grens dat je meer verdient en minder belasting betaalt? Dat leer je via de Excel sheet.

Het belangrijkste is weten hoe snel de zakelijke inkomstenbelastingaanslag stijgt als je winst toeneemt.

De Excel sheet berekent dat voor je. Je stuurt vervolgens bij hoeveel belasting je betaalt of terug krijgt (via bijv. de Toeslagen).

Welke acties hiervoor nemen?

Zo zijn er meerdere acties mogelijk. Je doet dit bijvoorbeeld door extra investeringen in bedrijfsmiddelen en dus extra belastingvoordelen. Of je stelt je facturatie in december uit tot het nieuwe jaar.

Wat denk je van aanbetalingen voor je dienst (bijv. een trainingstraject) in het nieuwe jaar en pas later de belasting afdragen aan de Belastingdienst.

Dat kan namelijk. Nu het geld hebben en pas later opvoeren voor de winst en btw aangiften.

Wat krijg je bij de Excel sheet “Bereken Je Inkomstenbelasting”?

De Exel rekensheet is eenvoudig en handig in gebruik. Je ontvangt:

bullets-tick-green de Excel rekensheet – makkelijk  en snel weten waar je aan toe bent

bullets-tick-green de video-instructies voor het berekenen van de 2 zakelijke inkomstenbelasting om misverstanden te vermijden

bullets-tick-green het berekent je verzamelinkomen (niet hetzelfde als je winst) – nodig voor de Toeslagen (huur/zorg/kinderen)

bullets-tick-green het houdt rekening met de meest belangrijke ondernemersaftrekken – de Excel ‘app’ denkt na voor jij –

bullets-tick-green het is ook geschikt voor parttime ondernemers

bullets-tick-green je hebt geen belastingkennis nodig – altijd handig 🙂

bullets-tick-green je hebt toegang tot extra infobronnen waardoor je meer vertrouwen hebt in je eigen berekening

 

 

Ervaar ook meer rust in je hoofd, gevoel van controle, betere inzichten zoals andere ondernemers die eerder riepen “Help! ik moet opeens veel belasting terugbetalen”.

Het klinkt misschien een beetje commercieel, maar ik krijg vaak nieuwe klanten met deze noodkreten. Ze worden vaak naar mij verwezen door mijn klanten. En om jou deze vervelende situaties te besparen geef ik je ook nog een gratis bonus:

Belangrijke Bonus

De bonus is : Gratis Kennisvideo (meer dan  €50 waard)  met Inzichten in 7 belastinggrenzen die zorgen dat je veel belastinggeld misloopt.

7belasting-mijlpalen-belastingtips

Door de Excel sheet “Bereken Je Inkomstenbelasting” weet je wanneer je bij die grens zit. Jij hebt hierdoor meer regie over je belastingen. Het helpt je met betere besluiten te maken over je uitgaven en investeringen. Je voelt je een meer professionele ondernemer die niet zomaar wat doet en weet waar je mee bezig bent.

Hoe ga jij verder?

Je kunt uren besteden aan het bestuderen hoe je inkomstenbelasting berekent of ….

Bestel voor €19 ex btw en ontvang direct toegang tot de “Bereken Zelf Je Inkomstenbelasting” Excel rekensheet,. En tevens toegang tot het ledenportaal van zelfboekhouden.org met instructies én de bonus. Je ontvangt het door hier te klikken >>

 

Ja, geef mij toegang á €19 excl. btw  >>

 

Op jouw succes!

Elma de Bruijn

 

 

 

Comment Section

4 reacties op “Hoe Inkomstenbelasting Berekenen Voor ZZP?

Plaats een reactie


*