Page content

Wanneer boekhoudprogramma of Excel?

Wanneer boekhoudprogramma een betere keuze is dan of Excel template? Elke vorm van boekhouden heeft zijn pluspunten. Dit betekent dat de keuze afhankelijk is van uw persoonlijkheid en vaardigheden.

Toch kunt u zich hierdoor beperken als ondernemer. Het kost veel tijd om in Excel de boekhouding op te zetten cq uit te voeren. Het gevolg is dat u het gaat uitstellen. En weet u wat daar de gevolgen van zijn? En daarna?

Uitstellen van boekhouden heeft consequenties!

Dikke dossiers boekhouden maken je dolDit is afhankelijk van uw focus. Als uw reden van zelf boekhouden is omdat u het met name uitvoert voor de Belastingdienst, dan bent niet volgens ‘Best Practice’ principes aan het ondernemen.

Het heeft grote gevolgen voor bijvoorbeeld: hogere kosten, cashproblemen, crediteuren die op de stoep staan, te laat beseffen dat u meer klanten moet hebben, etc. Er gaat vaak tijd overheen voordat deze situaties ontstaan. Vandaar dat het uitstellen van boekhouding ‘makkelijk’ gebeurt. Het duurt even voordat de ‘pijn’ er is. Uitstellen om korte termijn geeft even meer ‘plezier’.

Stel dat uw focus is zelf boekhouden voor beter cashmanagement en uiteindelijk betere hulp aan uw klanten, dan zult u merken dat het uitstellen van boekhouden sneller gevolgen heeft die u niet leuk vindt! Ai, dit is pijnlijk -:)

En hier is dus de relatie dat boekhoudsoftware zinvol is om uw werk te ondersteunen.

Wanneer boekhoudprogramma nuttig is?

Een slim boekhoudprogramma zorgt dat :

 • u snel een overzicht heeft, dus sneller inzichten voor betere acties.
 • zorgt dat u sneller klaar bent met uw administratie.
 • het gebruik maakt van het feit: 80% van uw boekhouding staat al klaar als u betaalt en betaald heeft.
 • dat het niet te complex of duur is
 • dat het honderden euro’s per jaar bespaart aan boekhouder’s kosten.

Ik heb daarom een aantal inspirerende feiten op een rij gezet waarover u mag nadenken. Lees hier de feiten voor slimmer boekhouden>>

Veel succes met uw keuzes

  Laat een bericht achter! Dat waardeer ik bijzonder!

  Comment Section

  0 reacties op “Wanneer boekhoudprogramma of Excel?

  Plaats een reactie


  *