Eenvoudig en Simpel Online Factureren met een Factuur App

Een Factuur Maken met een App | makkelijk - snel - moeiteloos

De tijd van getallen optellen met pen, papier en een rekenmachine is gelukkig voorbij. Een factuur maken kan nu makkelijk online. Maar eenmaal online zijn er nog een hoop keuzes te maken. Wat is nou de makkelijkste manier om een factuur op te maken? Wat werkt het snelste en is het meest overzichtelijk? En hoe zit het nou met die factuur die je kunt maken via een app? 

P.S. ga hier direct naar de gratis factuur app's 

Laatste update: 15 juni 2022 door Elma de Bruijn, boekhouder

Het overgaan van pen en papier naar een online systeem om facturen op te maken zal wel een hoop geld kosten zeker. Nou, nee dus. Sterker nog, de omschakeling van handwerk naar online een factuur maken en factureren door middel van een app op je telefoon kan je zelfs geld opleveren!

Geen rompslomp meer

Het is een leuk moment van de week of maand, het uitsturen van facturen. 


Het maken ervan kan echter soms nog wel wat tijd vergen. Je moet adressen opzoeken, getallen optellen, btw berekenen en je daarbij ook nog aan allerlei regels van de Belastingdienst houden. Als je alles zelf doet is de kans groter dat je een foutje maakt en dat je een verkeerde factuur naar je klant stuurt. 

Dat staat natuurlijk niet professioneel en de kans is groot dat je opnieuw kunt beginnen omdat je een vervangende factuur moet maken. Maar wat nou als het meeste van dit werk je uit handen wordt genomen? Dan is er geen rompslomp meer en wordt de kans op fouten een stuk kleiner. Steeds meer mensen maken hun factuur niet meer helemaal met de hand. 

Zij gebruiken dan bijvoorbeeld een apart facturatieprogramma, een boekhoudprogramma of hebben een webshop die samenwerkt met een online boekhoudprogramma. Het voordeel van al deze programma’s is dat ze je veel werk uit handen nemen en je administratie erg overzichtelijk houden. En wie wilt niet een factureren zonder veel tijdsverlies? Bedragen op de factuur worden automatisch opgeteld en voor het berekenen van de btw hoef je ook niet meer met een rekenmachine aan de slag. Zelfs voor je eigen btw-aangifte hoef je niet meer veel te doen, zolang je al je facturen het hele jaar netjes invoert.

Factuur app

Sinds een paar jaar is het zelfs nóg makkelijker geworden om facturen te maken, want steeds meer boekhoudprogramma’s en facturatieprogramma’s komen met een app op de markt. 

Factuurprogramma kopen

Zo’n app kun je op je telefoon zetten en gebruiken om gegevens direct in te voeren waar je ook bent: in de file, in de trein, thuis aan de eettafel of bij het koffiezetapparaat van kantoor. Omdat je altijd via de app kunt inloggen in je administratie houd je je eigen gegevens goed bij en heb je altijd overzicht over je financiën. 

En er zijn nog meer voordelen van het gebruik van de factuur apps.

Voordelen van een factuur app

Doordat je direct facturen kunt aanmaken en aanpassen zorg je ervoor dat je geen bonnetjes meer hoeft te bewaren. Je kunt dus ook niets kwijtraken of vergeten te factureren. Dit levert veel mensen op jaarbasis een hoop extra geld op. In veel gevallen kun je zelfs je bonnetjes scannen met je telefoon en hoef je dus helemaal niks meer in te typen. Handig! De facturen die je maakt op de app zijn makkelijk te versturen. Je hoeft dus niet meer te printen, postzegels te plakken en naar de brievenbus te lopen. Met een druk op de knop zijn je facturen (per e-mail) verzonden aan je klanten. Die klanten ontvangen de facturen dus ook sneller en je hoeft je niet meer af te vragen of er iets mis is gegaan met de post. Als je alle informatie over je financiën binnen handbereik hebt, dan kun je snel kijken welke facturen er al betaald zijn en of er nog facturen open staan. Dankzij deze snelle info kun je dus ook direct actie ondernemen als er iemand ‘vergeet’ te betalen. In veel gevallen staat er in de app al een herinneringsmail klaar die je vervolgens alleen nog maar hoeft door te sturen.

Kers op de taart

Ondernemen is het leukste wat er is en facturen uitsturen is de kers op de taart. Het doen van de administratie en het maken van die facturen is helaas wel bittere noodzaak. Het kost tijd en is hoogstwaarschijnlijk niet de reden waarom je ondernemer bent geworden. Gelukkig leven we in een tijd waarin dit vervelende karwei een stuk makkelijker is geworden. Door gebruik te maken van programma’s die online factureren mogelijk maken én een facturatie app op je telefoon te zetten die door de verschillende programma’s vaak gratis worden aangeboden, bespaar je jezelf tijd, geld en hoop ergernis.  Je hebt altijd het overzicht over je financiën en hierdoor creëer je rust in je hoofd (en ruimte in je boekenkast, dag multomappen!). Zo blijft je administratie lekker op orde, je bankrekening gevuld en heb je weer lekker wat tijd over in het weekend. 

Ik heb paar tips voor je:


DigiBTW gratis facturen maken

DigiBTW maakt het makkelijk voor ZZP'ers

★★★★★ (1163)  - Prijs: € 0 dus GRATIS !

Met enkele simpele handelingen is een mooie, foutloze factuur zo gemaakt en direct per e-mail verstuurd met een zakelijke of persoonlijke boodschap. Je klant verwerkt je factuur ook snel in zijn administratie door de PDF en UBL e-factuur.  

Heldere, foutloze facturatie zorgt voor snellere betaling, zeker als je een iDeal - betaallink toevoegt. Na een korte, simpele opstart kun je snel facturen maken en moeiteloos je geld ontvangen met DigiBTW, speciaal voor zzp'ers. Incl. facturatie, uren- en rittenregistratie en nog veel meer!

Ontdek DigiBTWRompslomp gratis facturen maken

Altijd en overal facturen maken 

★★★★★ (383)  - Prijs: € 0 dus GRATIS!

Met de handige online factuur app kun je overal waar je wilt je facturen maken, bekijken en bijwerken. Rompslomp heeft zowel een Android als iOS app die op elke telefoon of tablet werkt. 

Dus, of je onderweg bent of lekker op je bank zit, je kunt met de factuur app op elk moment gemakkelijk al je facturen maken.

Ontdek RompslompDigiBTW gratis facturen maken

e-Boekhouden.nl razend populair onder starters

★★★★★ (1361)  - Prijs: €  9.50  - GRATIS 15 maanden voor starters

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Je stuurt de factuur direct per e-mail naar je klantBetalen kan via een iDEAL-betaallink, automatische incasso of je klant maakt de factuur zelf over. Uitstekende, vriendelijke helpdesk en online trainingen voor extra hulp. Met startersactie: 15 maanden gratis. 

Ontdek #1 software


Jortt

Het factuurprogramma Jortt is ook gratis. Je kan met dit programma onbeperkt facturen en offertes maken en onbeperkt klanten toevoegen. Dit mag je doen voor 3 gebruikers en je krijgt geen reclame tussendoor te zien.

Ontdek Jort software


En ook nog de volgende tips voor je: