Heb je startkapitaal nodig als ondernemer? Lees Inspirerende ervaring
arrow_drop_up arrow_drop_down
Van ondernemer naar ondernemen met €10.000 startkapitaal?!
17 april 2014 

Van ondernemer naar ondernemen met €10.000 startkapitaal?!

Een paar maanden geleden stuitte ik op een excellente marketingactie. Ik ben een rekenaar en toch duurde het een tijdje voordat ik de kracht en de slimheid ervan door kreeg.

Het gaat over Maikel Latour. Hij geeft 3 maal startkapitaal á €10.000 gratis weg. Ik stuurde hem een mail om hem te bedanken voor zijn inspirerende marketingactie.  “Zoiets moet ik ook gaan doen”, dacht ik bij mezelf.

Mailuitwisseling over actie ‘ startkapitaal weggeven‘

Voordat je mijn mail en die van Maikel leest: weet jij al wat het geniale aan zijn marketingstunt is? Nee? Zoek en gij zult ontdekken! Zelf ontdekking is vaak de beste leerwijze. Het gaat over investeren, kostprijs en marktbewerking.

Hier mijn korte mail:

 

startkapitaal-mail aan ondernemer Maikel Latour

 

Ik was niet van plan om het boek aan te schaffen, ook al ‘verleidde’ Maikel mij wel. Ik had nog te veel andere zaken te lezen en te bestuderen voor mijn nieuwe businessmodel. Genoeg startkapitaal erin gestoken.

 

startkapitaal-mail van ondernemer Maikel Latour

 

Een reactie volgde. Enkele korte berichten over en weer waaruit bleek dat we elkaar begrepen, maar geen verkoop.

Het was uitstel van executie, want een paar maanden later heb ik toch zijn boek aangeschaft. Waarom? Ondanks dat jezelf veel ervaring hebt, wil je nog meer leren, je wilt geïnspireerd worden door top ondernemers. Herkenbaar? Ik hoop het wel.

2 ondernemerslessen

De belangrijkste les die ik uit het proces trek is dat Maikel veel waarde heeft gecreëerd door zich te onderscheiden van anderen. Zoveel dat ik na maanden toch het boek aanschafte.ait wordt beloond!

Gevolg is naast verkoop, trouwe fans en ambassadeurs, zoals ik nu, dat je expert-status om hoog gaat. Consequenties? Ja, je tarief kan omhoog. Hugo Bakker (helpt trainers/coaches om hun  expertstatus te verhogen) weet daar alles van blijkt uit een openhartig blogpost “tarief verdubbeling”.

Zowel Maikel als Hugo zijn beide van ondernemers naar ondernemen gegaan. Het ondernemen om meer waarde te creëren voor een ander. En daar heb je gelukkig geen €10.000 startkapitaal voor nodig.

 

Fijne dag,

Elma

P.S. In één reactie op de blogpost “tarief verdubbeling” heb ik een belofte gedaan. Als bedankje …aan alle ondernemers die zorgen voor een inspirerende ondernemer community. Het gaat over jouw tarief en dus uiteindelijk jouw levensstijl.

 

Over de schrijver
Elma de Bruijn is een visionaire boekhouder en dol op cijfers. Ze inspireert kleine ondernemingen om hun saaie administratie anders te zien. Door skippen van administratie en meer winst maken door betere focus op klanten, dankzij de boekhouding. Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers. Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook. Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.
Hugo Bakker
Door

Hugo Bakker

op 18 April 2014

Hoi Elma, wat tof om mezelf in jouw blog terug te vinden, een groot compliment. Ja, het ondernemen heb ik niet van mijn ouders geleerd. Mijn vader werkte 50 jaar voor dezelfde baas. Ik heb het zelf moeten ontdekken en achteraf veel te laat hulp ingeroepen van trainers en coaches. Nadat ik dat had gedaan ging ik sneller vooruit. Maar goed, dat bleek mijn pad te zijn. Wie zaait wordt beloond, dat klopt helemaal; veel zaaien dus!! groeten, Hugo Bakker

Elma de Bruijn
Door

Elma de Bruijn

op 20 April 2014

Dag Hugo, dank voor je feedback. Wie van ons is niet opgegroeid met ouders die beweerden: haal een diploma, werk hard voor je baas, en je hebt zekerheid tot je pensioen of VUT. Tijden zijn veranderd. Zekerheid gaat nu tot tot de voordeur:-) Goed van je dat je hulp hebt ingeroepen. Het heeft zeker vruchten afgeworpen bij jou, waardoor jij weer veel andere ondernemers kunt helpen!

Maikel Latour
Door

Maikel Latour

op 6 February 2015

Dag Elma, Dank voor je lovende woorden en de tijd die je hebt besteed aan het schrijven van deze post. Leuk om te lezen. Dankjewel! Groeten, Maikel Latour

Elma de Bruijn
Reactie plaatsen

Zoek hier voor meer kennis en tips

Je verveelt je niet. We hebben meer dan 250 artikelen over deze onderwerpen: