Vereenvoudig Je Debiteurenbeheer en Verhoog Gelijk Ook Je Omzet
Debiteurenbeheer - creativiteit ontmoet efficiëntie voor meer geld en blije klanten

Debiteurbeheer als Sleutel tot Succes Naar Financiële Vrijheid Navigeren

Onderwerp: Het Geld-Raadsel Kraken: Creëer een Winstgericht Businesspad om Voorspelbare en Onstuitbare Bedrijfsgroei te Stimuleren, dankzij Klanten die Snel Betalen Via je Betaalpagina’s

Ik help je verder met 8 unieke inzichten.

#1 Ontdek de Kracht van Debiteurenbeheer: Meer dan een Noodzaak!  

Veel ondernemers zien innen van geld bij hun klanten als een lastig klusje. “Ik wil de klantenrelatie goed houden”, zeggen ze dan tegen mij. Het is een dilemma, maar debiteurenbeheer is juist de ruggengraat van je financiële gezondheid. Zo blijkt uit onderzoek van QuickBooks, een internationaal boekhoudprogramma, dat 61% van de kleine bedrijven hiermee worstelt.

Laat dit voor jou geen struikelblok zijn. Het standaard advies is dat door heldere budgetten en strikte betalingstermijnen in te stellen, je de geldinning bij je debiteuren transformeert van een hoofdpijndossier in een gestroomlijnd proces.

Ik zeg: “Ja, maar …”

Beter is te focussen dat je klanten dolgraag je snel willen betalen. Of nog beter, vooraf! Deze essentiële lessen heb ik geleerd, niet alleen door mijn ervaringen met debiteurenbeheer van 4,3 miljard, maar door ondernemen met omzet van een half miljoen of een ton.

#2 De angst voor een Financiële Flop Hanteren 

De gedachte aan failliet gaan is iets waar alle kleine bedrijven mee worstelen. Ook zzp’er kunnen dat, maar meestal stoppen ze eerder voordat de schulden oplopen. De pijn is minder, maar de desillusie is nog steeds groot.

Geld is één van de drie oorzaken waarom 50% van starters binnen 5 jaar is gestopt en maar 10% succesvol is. De rest is aan het overleven. Ik heb meerdere klanten de schrik van hun leven bezorgd door mijn uitspraak:


Je kunt winst maken en toch failliet gaan!


Dat komt vooral door een te hoog debiteurensaldo: klanten die je niet of veel te laat betalen!

Het verrast me dan ook met regelmaat dat het voor de handliggende te weinig wordt gedaan. De angst voor een financiële flop kan zich wortelen als je trage factuurbetalingen en onhandige betalingsmethoden blijft hanteren. Het snel opsporen van de fouten in dit proces en ze vervolgens nog sneller herstellen kan de zilveren kogel vormen waardoor je geld gerelateerde problemen ontzenuwt.

Mindgrowth tips:

  1. Klanten tevreden houden én het geld innen gaat uitstekend samen
  2. Openstaan voor (geld) ontvangen

#3 De schrik voor financiële tegenspoed trotseren 

Die angst om failliet te gaan, is reëel, maar niet onoverkomelijk. Uit een onderzoek van Graydon blijkt dat meer dan 50% van de bedrijven faalt door slechte debiteurenbeheer. Dus het is niet door een te kort aan klanten, want de meeste ondernemers denken: ik moet meer klanten hebben!

Een klant van mij zei een keer dat het helemaal niet zo goed ging met haar bedrijf. Ik was verrast toen ik naar haar winst- en verliesrekening keek: de winst was buitengewoon goed. Ik wist dat ze bijna al haar facturen int via SEPA incasso.

Wat was er aan de hand?

Ik keek naar haar balans en zag een extreem hoog openstaande facturen staan: door mislukte incasso’s, maar geen opvolging. Tja, dan krijg je wel het gevoel dat je hard werkt voor niets.

Is er dus een geheim om dit te trotseren? Nee, als je de volgende tip opvolgt.

Praktische Tip: 

Het is belangrijk altijd en snel je problemen te identificeren en nog sneller oplossen. Maak van jouw facturatie een gestroomlijnde machine die geen ruimte laat voor missers. Belangrijke hulpmiddel is: introductie van betaalpagina’s. Dit geeft je klant het gevoel hij makkelijk en snel kan betalen en controle heeft over zijn geld. Ondertussen kun je tegelijkertijd meer waarde toevoegen (orderwaarde), wat leidt tot meer omzet. Klant blij, jij blij!

#4 De illusie van tevreden klanten doorbreken 

Hoewel we allemaal streven naar een zee van tevreden klanten, betekenen hoge inkomsten niet altijd rustig vaarwater in de wereld van geldbeheer. Veel klanten wil nog niet zeggen ‘ideale’ klanten:

  1. Zij die enthousiast zijn over je producten en/of diensten
  2. Graag kopen bij je
  3. Ook bij jou en je bedrijf passen
  4. Zij die je ook KUNNEN betalen

Daarom is het absoluut cruciaal om de juiste balans te vinden tussen het smeden van nieuwe banden met klanten en het focussen op financiële groei. Een potentiële klant moet ‘qualified’ zijn. Dit is een van de redenen dat ik een nieuwe klant niet aanneem die weg is gegaan bij een ander administratiekantoor en belastingschulden heeft; not qualified. In dit geval zal een tevreden klant eenzijdig zijn en geen win-win voor mij.

Maar een ondernemer die al lang klant bij me is en in slecht financieel weer terecht is gekomen, zelfs belastingschulden opbouwt? Van alle kanten probeer ik te helpen om z’n bedrijf weer vlot te trekken. Ik weet dat ik eens weer goed betaald wordt, en laat ze niet zomaar vallen.

Debiteurenbeheer Tip:

Klanten aantrekken is fantastisch, maar klanten (vooraf) selecteren is nog beter. Het geeft je veel innerlijk rust.

#5 Focus op het balanceren tussen betalen van rekeningen en het plezier van kopen 

Je geldstroom is als de hartslag van je bedrijf. Meer dan weer nieuwe klanten werven. Het kan anders, Terwijl je openstaande facturen int, je klant blij maken. Het is een ster-prestatie. Focus je daar op, dus ook op: het gemak van betalen voor je klanten.


Je klant blij maken gaat verder dan allleen een goed product of dienst; het is de kunst van overtreffen van verwachtingen - Frank Kern, top marketeer


‘Makkelijk betalen’ maak je mogelijk door simpel integreren van eenvoudige betalingsopties, wat helpt om de kassa te laten rinkelen. Resultaat: dit kan de klantenloyaliteit en bereidwilligheid om meer te kopen met een indrukwekkende 25% verhogen. Een feit onthuld door Plug&Pay.

#6 Winst laten groeien: meer dan alleen cijfers 

Winst is essentieel, maar constante cashflow en klanttevredenheid zijn dat ook. Ook volgens Harvard Business Studies is geldbeheer cruciaal voor je bedrijf succesvol te laten zijn. Dit staat los van jouw definitie van succes. Staren naar je banksaldo heeft niet zoveel zin, want die ‘liegt’ tegen je. Het geld dat op de bank staat, betekent niet dat je het nu kunt besteden.

Focus dus op een sterke geldstroom om jouw bedrijf te laten stralen. Dat is niet ‘vies’, ‘hebberig’ of ‘te commercieel’. Het is een uiting dat je in je kracht staat als ondernemer en waarde-uitwisseling met je klant nastreeft.

Een Slimme Tip: 

IMU’s Plug&Pay is een hoog-converterende betaalpagina software. Het zorgt dat je debiteurensaldo €0 is. Klanten betalen snel en direct. Maar het biedt nog meer: extra waarde creëren voor tevreden klanten. Ja gaat moeiteloos verkopen en je volgt het eenvoudig zonder boekhouden. Dus …nooit meer gissen hoe je business ervoor staat!

#7 De routekaart naar wel-vaart volgen 

Willen we niet allemaal een bloeiend bedrijf dat stevig staat? Vertrouw mij, Plug&Play, kan jouw dromen in werkelijkheid omzetten door slimme trucs aan te bieden om inkomsten te versterken terwijl je achterstallige betalingen soepel beheert.

De kunst is te focussen op omzet-gerelateerde activiteiten. En dat betekent óók de risico’s verminderen dat je de omzet weer kwijt raakt.

Dus onthoud goed:


Omzet is pas verkoop als je geld binnen is - Elma de Bruijn, meer dan boekhouder


Als creatieve ondernemer zijn we geneigd om van alles te doen, maar primaire moeten we ons focussen op 3 kernzaken die bijzonder goed werken voor welvaart:

  1. Salespagina/proces
  2. Betaalpagina/proces
  3. Orderwaarde verhogen: extra waarde toevoegen tijdens/na betaling

Plus, en hier komt het …

Een dashboard hebben dat je laat inzien dat je geen of weinig openstaande facturen hebt.

#8 Omgaan met financiële valkuilen

Met regelmaat willen ondernemers een krediet hebben, omdat de lasten vooruitlopen op de baten. Duur woord hiervoor is: werkkapitaal hebben. En simpel gezegd: flink rood staan, om geld voor ondernemen te hebben. Anders verwoord, geld hebben voor uitgeven.

Kredietleningen zijn dure financieringsvormen. Een veel goedkopere vorm is zorgen dat je klanten je snel en moeiteloos betalen. Plug&Pay is dan ook de partner in financiële weerbaarheid. Onthoud goed mijn motto die ik nogmaals deel, zo belangrijk is het:

Een verkoop is pas echt omzet als het geld op je rekening staat! - Elma de Bruijn - 

Snelle tip:

Voer regelmatig een financiële check-up uit. Kleine aanpassingen in uitgaven kunnen grote besparingen opleveren. Indien noodzakelijk: bied korting voor sneller betalers aan om klanten te motiveren hun rekeningen op tijd te voldoen. Word een meester in geld innen. Neem Plug&Pay als partner. Het beste product wat het bedrijf IMU heeft gemaakt. Ik ben al 10 jaar klant bij hen.

Plug&Pay: #1 in Nederland in betaalprocessen, verhoog je omzet en winstmarge met hun unieke software en tacktieken.