Page content

Populair Boekhoudprogramma Kopen – Top 5

360+ Boekhoudprogramma’s zijn er te koop. Dat is veel. Ik heb daarom de beste, populaire boekhoudsoftware eruit gezocht. Het verlaagt je keuzestress.

Wil je toch zelf een selectie maken op basis van reviews van andere ondernemers, ga dan naar ‘online boekhouden review‘.

De top 5 populaire boekhoudprogramma’s overzicht.

eenvoudig-boekhouden-stap1 Boekhoudprogramma vergelijken voor starters en zzp’ers

Ben je een startende ondernemer of een zzp ér die al iets langer onderneemt? Jij wilt eindelijk je administratie gaan reduceren? De online boekhoudsoftwares die de moeite waard zijn om te onderzoeken zijn:

e-Boekhouden***** GRATIS voor starters, 15 maanden lang, 

erkend door Belastingdienst

Tarief: €0 voor starters, daarna vanaf €7.95 p.mnd


Acumulus*****Eenvoudig voor zzp’ers die alles zelf doen

Tarief: €9.95 p.mnd


Informer****Eenvoudig, modern en focus op btw-aangiften;

al 35 jaar gebruikt door kleine ondernemingen

Tarief: vanaf €10 p.mnd


Thinq****Moderne aanpak: scan bonnetjes, upload factuur en klaar

Online boekhouder doet de rest wat moeilijk is

Tarief: vanaf €39 p.mnd (all-in)


MoneyMonk**** speciaal voor specialisten die veel uren declareren

Tarief: vanaf €20 p.mnd

PS. Wil je meer opties zien voordat je een boekhoudprogramma koopt ? Ga naar de speciale paginaonline boekhoudprogramma vergelijken“. Het is samengesteld op basis van echter reviews.

Je vindt daar vele soorten boekhoudsoftwares. De lijst kan jij filteren op basis van je wensen.


eenvoudig-boekhouden-stap2 Online boekhouden MKB – voor ambitieuze ondernemers / zzp’ers 

Ben jij een ondernemer, met of zonder personeel, met een droom vol ambities? Wie weet ga jij een online business opzetten of ben je al bezig?

Zowel e-Boekhouden als Acumulus zijn bijzonder geschikt voor online ondernemers. Dit komt door hun koppelingen van webshop, facturen, betalingsproviders en boekhouding.

e-Boekhouden***** Erkend door Belastingdienst (TIP)
Exact Online***** Prijzen ontvangen voor: beste software van voor ondernemers
Acumulus*****Vooral bijzonder geschikt voor online ondernemers
Twinfield****Professioneel online boekhoudpakket
Thinq****Als je alles wilt scannen en stoppen met zelf boekhouden;-)
Davilex****Super geschikt voor kleine MKB-er

De rij met mogelijkheden zijn natuurlijk langer. Het maakt het kiezen hoe jij je boekhouding inricht bijna onmenselijk;-)

Wil je toch meer opties zien voor boekhoudsoftware vergelijken? Ga naar online boekhouden reviews. Goed overzicht met samenvattingen van voordelen van boekhoudsofteate en met prijzen. Je kunt de populaire online boekhoudprogramma’s ook filteren op basis van je wensen.

Welk online boekhoudprogramma is het beste?

In de loop van de tijd kom ik steeds uit op hetzelfde. Mijn klanten zijn er blij mee als ze een van deze drie boekhoudprogramma’s kopen. Hier ontdek je mijn 3 beste opties voor online boekhouden:

Hier onder heb ik kort beschreven wat de verschillende boekhoudprogramma’s voor jou kunnen betekenen.

Waarom zijn deze boekhoudprogramma’s populair voor zzp’ers? 

1. e-Boekhouden.nl

Gratis aanmelden voor starters en 15 maanden lang gratis en vrijblijvend zelf boekhouden.
e-Boekhouden.nl maakt online boekhouden steeds eenvoudiger voor de ondernemers. De boekhouders en accountants zijn er ook blij mee. Het voldoet volledig aan de belastingeisen.

Sterker nog, de Belastingdienst accepteert direct je btw-aangifte vanuit de online software. Jij hoeft daarom geen cijfers meer over te typen. Er is dus ook een automatische koppeling met je banktransacties waardoor je banksaldo altijd up-to-date is in je boekhoudprogramma.

Het enthousiaste team van e-Boekhouden biedt een goede service.. En ze snappen waar een kleine onderneming tegen aanloopt. Ze hebben een gratis online training voor jou klaar staan. Hoge reviewcijfers geven aan hoe vaak ondernemers blij zijn met e-Boekhouden.

 

2. Acumulus

Bij mijn klanten is Acumulus favoriet, omdat het de taal van de zzp’ers spreekt. Geen moeilijke boekingen, maar eenvoudige invulschermen van complexe boekingen. Verder bevat het veel koppelingen met banken, betalingsproviders en andere (web)softwares. Hierdoor kan je je administratie veel sneller uitvoeren. Bijzonder geschikt voor webshop-eigenaren en online ondernemers. Het voorkomt dat je administratie een enorme berg wordt. Verder biedt een goede support via een actief forum. Zelf boekhouden wordt voor iedereen mogelijk dankzij Acumulus.

 

3. Informer

Het is speciaal voor zzp’ers. Wil jij zelf boekhouden en btw-aangifte doen en de rest uitbesteden aan een boekhouder? Informer is een hooggekwalificeerd online boekhoudprogramma voor zzp’ers.

Zij werken nauw samen met de Belastingdienst en zijn gefocust op de btw-aangifte. Met één druk op de knop doe je de aangifte. Vervolgens kan je met iDeal de btw-afdracht betalen.

Dus … geen gezeur met gegevens overtypen en geen kans op fouten maken met Informer.

 

4. Thinq

Heb je veel bonnetjes en papieren facturen? Geen zin in gegevens overtypen en wel zin in scannen?  Thinq is online boekhouden waarbij de gescande documenten en bonnetjes automatisch verwerkt worden in de boekhouding.

Wat gebeurt er als de software het bonnetje niet herkent? Achter de schermen wordt het alsnog door een administratieve kracht ingeboekt. Jij kunt vervolgens de btw-aangifte zelf doen.

Heb je extra hulp nodig voor bijvoorbeeld de jaarrekening? Een online boekhouder van Thinq kan je verder helpen.

 

5. Moneymonk

Het is speciaal voor de professionals die op uur-basis werken. Je houdt je uren bij in de online software. Vervolgens maak je eenvoudig een factuur per klant en verstuur je deze snel per mail.

Wist je dat een goede, overzichtelijke factuur zorgt voor snellere betaling? Moneymonk helpt je hiermee. Veel consultants gebruiken het online boekhoudprogramma Moneymonk.

 

Hoe beste populaire boekhoudprogramma kiezen?

De vele soorten online boekhoudsoftware geeft keuzestress. Vooral als belastingzaken niet je grootste hobby is;-) Een top 5 lijstje is goed voor een eerste selectie, maar zorg er voor dat het wel past bij jouw wensen.

Op de volgende vragen ‘moet’ je een antwoord voor jezelf vinden:

 • Wat is goed voor jou en je bedrijf?
 • Hoe pak je het vergelijken van boekhoudsoftware aan? Wat zijn je wensen?
 • Kijk jij vooral naar de functionaliteit en prijs ?
 • Hoe je snel en met de minste (belasting)fouten je boekhouding doet?
 • Vind je ook belangrik een up-to-date financiele dashboard?

Vind je de laatste 2 vragen super belangrijk, dan vallen de boekhouden in excel versies af. Helaas, goedkoop wordt dan duurkoop;-)

 

Succes met kiezen,

Elma de Bruijn

 

 

 

  Laat een bericht achter! Dat waardeer ik bijzonder!

  Comment Section

  4 reacties op “Populair Boekhoudprogramma Kopen – Top 5


  Door J.Hurkmans op 4 januari 2018

  Ik wil graag een boekhoudprogramma op mijn computer, dus geen e-boekhouding. Kan dat?


  Door Elma de Bruijn op 4 januari 2018

  Beste dhr/mvr Hurkmans,

  e-Boekhouden is een online boekhoudprogramma. De meeste boekhoudprogrammma’s zijn online boekhoudsoftware.

  Waarom geen boekhoudprogramma op je PC?

  Ik raad je het af, omdat het onveilig is. Als je:
  * Geen backup maakt, of te laat, ben je je boekhouding volledig kwijt bij een PC crash. Je zal niet de eerste zijn die dat overkomt;-)
  * Aanpassingen belastingzaken worden niet meegenomen in het pakket.
  * Verouderde PC software kan een installatieprobleem veroorzaken of onderdelen werken niet goed. Je ben hierdoor langer bezig met je administratie dan nodig.
  * Software pakketten voor installatie op computer zijn vaak duurder (of anders wel het technische support 😉

  Bedrijven die een jaar geleden nog betrouwbare software voor op de PC leverde zijn massaal overgestapt naar online boekhouden. Ze hebben vast een goed reden;-)

  Sorry dat ik je niet verder hiermee kan helpen. Ik hoop wel dat je heb kunnen helpen met een andere blik op hoe je je administratie uitvoert!

  Succes


  Door Johan van Vliet op 12 september 2018

  Ik heb zelf jaren als controller gewerkt en ben voor mezelf begonnen. Ik heb een aantal van de bovenstaande pakketten getest en vond het helemaal niks, behalve exact online die wel prima is.

  Ik zou zelf kiezen voor AFAS kleinzakelijk of Accountview. Die pakketten zijn ook groei bestendig namelijk en veel van de bovenstaande pakketten worden een probleem als je bedrijf groeit.

  Verder zijn de pakketten die u in uw artikel noemt uiteraard de goedkoopste en ze zijn zijn zeker niet slecht, maar je kan er naar mijn ervaring niet veel mee. Prijs zou niet het enige moeten zijn waar je naar kijkt. Ik boekhoudt alles zelf en met AFAS kost me dat zeer weinig tijd.
  By the way ik heb krijg geen aanbreng premies bij AFAS of Accountview. Puur een gemis dat die hierboven niet genoemd worden.


  Door Elma de Bruijn op 12 september 2018

  Beste Johan, dank je wel voor je oprechte feedback. 360+ boekhoudprogramma’s en een veelvoud aan meningen over wat goed is.

  AFAS is zeker een goed pakket. Jammer genoeg maken ze de drempel voor een “kleine ondernemer” heel hoog:
  1) af en toe een demo op hun locatie
  2) een jaarabonnement die je 3 maanden van te voren moet opzeggen anders weer een jaar wachten

  Uiteraard heb jij als controller een andere voorkeur dan een starter of een zzp’er die net een jaar bezig is. Dat zijn de meeste mensen die deze site bezoeken.

  Deze ondernemers hebben een andere mindset en andere behoeften en een andere budget. Zij denken vooral niet als een controller of een boekhouder en willen dat ook niet. Ze vermijden het zelfs;-)

  Zij willen iets wat voor hun werkt en daar mag een accountant of boekhouder zich op aanpassen. Ook al hebben wijzelf ook een voorkeur. En proberen we ons vast te houden aan het traditionele.
  Helaas (of toch gelukkig maar?!) de wereld verandert snel.

  Zelfs de Belastingdienst loopt mee met de vernieuwingen en accepteren nieuwetijdse boekhoudprogramma. Er lopen zelfs unieke projecten.

  Ikzelf heb ook wel eens met ondernemers te maken die laaiend enthousiast zijn over een boekhoudprogramma waar ik kromme tenen van krijg. Kost extra tijd aan controle en die tijd besteed ik liever aan financiele analyse en vooruitdenken.

  Nogmaals dank voor je feedback. Als AFAS hun drempels flink verlagen dan ben ik bijzonder geneigd om het te testen. Te onderzoeken wat het kan brengen voor de kleine MKB-er.

  Plaats een reactie


  *