Boekhoudprogramma vergelijken en kopen - ZZP | MKB | Accountants | Top 5

Populaire Boekhoudprogramma vergelijken en kopen - ZZP | MKB | Accountants | Top 5

Laatste update: 1 April 2021 door Elma

Boekhoudprogramma vergelijken en kopen voor zzp, mkb of accountant? Goed besluit van je om op zoek te gaan, maar:

 • Wat is goed voor jou?
 • Wat eist de Belastingdienst? 
 • Hoe kies en start je snel? 

Misschien voor jou lastige vragen, want niet iedereen is zoals mijn klant Rik die mij appte: 

"Ik heb al een beetje getest, Elma. De software ziet er aardig uit;-)"

Hij is een ambitieuze ICT consultant. Met 'aardig' bedoelt hij gebruikersvriendelijk voor ondernemers, vertelde hij me later. Mogelijk heb jij meer moeite met boekhoudprogramma's. Laten we het daarom eenvoudig houden: Kies voor online boekhoudsoftware op basis van echte reviews. Als vele andere ondernemers blij zijn, dan jij mogelijk ook, toch?

Beste populaire boekhoudprogramma zzp mkb boekhouders verenigingen


Populaire boekhoudprogramma's overzicht TOP 5 | ZZP, MKB en meer

Verward boekhoudsoftware je? Of de vele opties? Je bent hier op de juiste plek, want de Top 5 meest populaire boekhoudprogramma's heb ik hieronder in een overzicht gezet. Je kan ook zelf vergelijken uit opties.

Een ZZP-er heeft andere eisen en verwachtingen dan een MKB-er, dus daarom heb ik de top 5 populaire boekhoudsoftware uitgesplitst voor verschillende doelgroepen. Verder heb je onder de top 5 ook toegang tot een uitgebreidde vergelijkingstool.

 1. ZZP en starters: Wil je eenvoudig en goedkoop boekhoudprogramma?

 2. MKB-ers: Wil je boekhouding sterk reduceren en grip op financiën hebben?

 3. Boekhouder /Accountant: Wil je klanten helpen me financiële administratie?

 4. Verenigingen en stichtingen: Heb je zorg om ledenadministratie en financiën? 

 5. Hoe help ik je met een boekhoudprogramma kiezen? Meer infobronnen >


Succes met je keuzes maken van je boekhoudsoftware dat bij jou past.


Beste populaire boekhoudprogramma zzp mkb boekhouders verenigingen


1. ZZP en starters: Top 5+ boekhoudprogramma vergelijken  

ZZP'ers hebben vooral de volgende 3 zorgen:

 • meer klanten hebben
 • snel btw-aangifte doen
 • geld overhouden

Je wilt dan weinig met je administratie bezig zijn; geen uren per week wat vaak gebeurt. Wist je dat 80% van je boekhouding al is gedaan als je betaalt en betaald wordt? Online boekhouden met een bankkoppeling helpt je met snel en eenvoudig je boekhouding uitvoeren. Online boekhouden is slim ondernemen, dus kies uit de top 5:


 Een online boekhoudprogramma voor ZZP'ers helpt je met makkelijker facturen maken en versturen. Bijvoorbeeld per mail en met een iDEAL-link waardoor je klanten sneller betalen. Je kan ook de omzetbelasting aan de Belastingdienst per iDEAL betalen, als je het juiste boekhoudprogramma hebt. De bankkoppelingen heb je nodig om je administratie sterk te reduceren. Je match eenvoudig de facturen met de inkomsten en uitgaven. De btw-aangifte wordt vervolgens een fluitje van een cent.

Het juiste boekhoudprogramma helpt met grip krijgen op je geld

Je krijgt sneller financiële inzichten wat nodig is om te blijven ondernemer. En dat is meer dan alleen klanten verwerven. Het is winst maken en dat is belangrijker dan hoge omzet. De meeste ZZP'ers moeten stoppen binnen 3 jaar, omdat ze ernstige geld zorgen hebben of zich te blubbers werken. En dat wil jij natuurlijk voorkomen.


TIP: Wil je meer opties zien vooraf aan een boekhoudprogramma kopen en 3 stuks naast elkaar vergelijken zonder een testaccount te openen? Vergelijk nu de beste boekhoudprogramma's. Het is samengesteld op basis van echte reviews.  Je vindt daar vele soorten boekhoudsoftware. Je kan het beste voor je bedrijf kiezen. Dus voor grip op geld, om je administratie te skippen en je kosten voor boekhouder drastisch te verlagen. Hun dure expertise is ingebouwd in goedkoop boekhoudsoftware.

Meer boekhoudsoftware | ZZP


2. MKB: Beste online boekhoudprogramma kopen

 

Ben jij een ondernemer met personeel, of zonder maar met een droom vol ambities? Wie weet ga jij een online business opzetten of ben je al bezig? Welke type software is dan geschikt wegens de koppelingen met webshop, facturen, betalingsproviders en de speciale boekhouding. Ik raad je aan te kijken naar boekhoudsoftware dat uitgebreider is dan een zzp boekhoudprogramma. Of hoe ga je de urenregistratie doen van je medewerkers als consultant of technische specialist en je verdienmodel is 'uurtje-factuurtje' ?


Je hebt als MKB, of een ambitieuze zzp'er met een virtueel team, meer ballen om hoog te houden. Je administratie voelt al snel als een dikke olifant die nauwelijks een stap vooruit zet. Automatiseren voor ondernemers zónder kennis helpt je blijven groeien zonder een grote administratielast.


Kies daarom hierboven uit de top 5 online boekhoudprogramma voor MKB. De rij met mogelijkheden zijn natuurlijk langer. Wil je toch meer opties zien voor boekhoudsoftware vergelijken, ook op basis van reviews? Ga naar de online boekhoudsoftware vergelijker voor MKB. Goed overzicht met samenvattingen van voordelen van boekhoudsoftware en met prijzen.

Meer boekhoudsoftware | MKB 

3. Boekhouder/Accountant: online bedrijfssoftware voor jou of klant? 

Mijn visie: als je bedrijfssoftware goed inzet, dan help je klanten beter met minder inspanning. Het levert verder meer winst op met meer plezier. Een aantal opties om dit te realiseren zijn:


 Tip: Maak je keuze voor je eigen kantoor, maar stem het ook af met je doelgroep wat zij belangrijk vinden. Ook al besteden ze de boekhouding uit aan jou, ze mogen nog altijd hun verkoopfacturen zelf maken en zorgen dat deze betaald worden. Tevens moeten ze alle inkoopfacturen en bonnetjes verzamelen. De is een soort van natuurramp voor ondernemers, vooral als de software /app lastig is voor hun.

4. Verenigingen en stichtingen: zorg om ledenadministratie en financiën?

Uit mijn verenigingsleven weet ik dat goedkoop meestal duurkoop wordt door verlies van lidmaatschapsgeld. Vaak is het moeilijk bestuursleden te werven die een flinke financiële klus goed oppakken. Daarom laat ik 2 beste opties zien die dat wegnemen:


 

Nog twijfels, maar wil je je financieel administratie beter opzetten en voldoen aan eisen, lees dan het advies in het artikel 'hoe administratie voor vereniging / stichting opzetten?'

Administratie voor vereniging


Hoe reduceer je je boekhouding?

Laat ik beginnen met mijn visie op boekhouden en waarom het vaak nog zoveel tijd en geld kost. Tijden veranderen gelukkig. Laten we kijken naar echte waarde-creatie en geen onnodige dingen doen. 

Wie helpt jou met reduceren van je administratie?

Elma de Bruijn visionair boekhouder

Ik ben Elma de Bruijn, visionaire boekhouder, en help kleine ondernemingen met zelf boekhouden. Waarom? Om zo snel mogelijk financiële inzichten te hebben, want zonder cijfers geen goede business waar je trots op bent. Daarom:

 • schrijf ik kennisartikelen met praktische tips voor zelf boekhouden en belastingzaken
 • blog ik mooie verhalen om je te inspireren slimmer te ondernemen en administratie te skippen
 • gebruik ik hiervoor mijn ervaring als boekhouder en ondernemer
 • onderzoek ik boekhoudprogramma's en apps om administratie te reduceren (tevens partnership-inkomsten)

Ik streef dolgraag 'simplicity' na, want we maken het vaak moeilijk genoeg. Zo heb ik het volgende over (zelf) boekhouden geconstateerd.

Hoe het vroeger ging en deels nog steeds regelmatig:


Traditioneel-boekhouden kost veel geld


Een ondernemer pakt alle facturen uit een la, doet het in een schoenendoos of map en brengt het naar de accountant of boekhouder. Echt waar, ze zijn er nog. Vervolgens heeft de accountant veel werk, dus hoge kosten en produceert een dik rapport. Dit laatste nodig? Deels, maar de Belastingdienst verlangt nooit naar een dik rapport. En de ondernemer? Die is weinig wijzer geworden hoe het met het bedrijf financieel gaat.


Gelukkig gaat het tegenwoordig veel beter door alle software, maar nog te weinig wordt het goed toegepast. Hierdoor is er nog steeds veel frustraties.


Modern zelf boekhouden met online boekhoudprogramma


De chaos van bonnen en mappen vol facturen bestaat nog steeds. De accountant is meer een controleur geworden en gaat alle facturen langs of het goed geboekt is in het boekhoudprogramma. Dat is ook tijdrovend. Het dikke rapport, jaarrekening, bestaat nog steeds, maar wordt vaker digitaal, als pdf verstuurd. De ondernemer wordt er nog steeds weinig wijzer van of te laat. Het enige rest hem/haar om de belastingen te betalen. En natuurlijk de rekening van de accountant of boekhouder.


De frustratie kunnen we verder oplossen. Het is proces is zo simpel. Het lijkt op Instagram posting. Ongeloofwaardig? Ik snap je, want waar de meeste ondernemers tegenop zien is het inregelen van de software. Wees gerust, er is minder te doen dan je denkt en de softwareleveranciers helpen je er graag mee. Slim zelf boekhouden is: focus op skippen van je administratie. Dat ziet er zo uit:Simpel online boekhoudenOp mijn site help ik je in stappen verder om dit te realiseren. In basis gebruik je bijvoorbeeld de volgende software / apps:

- Zenvoices | factuurverwerking en app, speciaal voor MKB  

- e-Boekhouden.nl | gratis voor starters, met autopilot bankkoppelingen

- Speedbooks | app met dashboard voor cijfer-inzichten, speciaal voor MKB


In de online boekhoudhouden vergelijkingstool vind je meer opties. Verder kan ik het volgende met plezier met je delen:

Tips online boekhoudprogramma's | inhoudsopgave: 

 1. Online boekhoudprogramma leren gebruiken: kan jij dat ook?
 2. Wat doet het beste boekhoudsoftware voor administratie skippen? |Tip
 3. Wat kost een boekhoudprogramma?
 4. Welke online boekhoudprogramma is het beste?
 5. Waarom zijn het populaire boekhoudprogramma’s voor zzp en mkb?
 6. Hoe het beste boekhoudprogramma vergelijken en kopen?
 7. Waarom online boekhouden een ongeschreven wet is voor slim ondernemen?
 8. Veelgestelde vragen

Mocht je twijfelen over je keuze van online boekhouden dan raad ik je tip 2 aan.

Online boekhoudprogramma leren gebruiken: kan jij dat ook?

Kan ik een boekhoudprogramma leren gebruiken voor mijn bedrijf?


Beste populaire boekhoudprogramma ontzorgen je in keuze stressJa, zeg ik tegen veel nieuwe klanten. Zo ook tegen mijn klant Rik. Hij appte mij laatst: Ik heb al getest met de boekhoudsoftware, Elma. Het ziet er aardig uit. Ik heb zelfs al een grootboekrekening toegevoegd. Leuk werk!

Rik is een ICT-consultant. Zijn bedrijf groeit en hij heeft inmiddels zijn eerste medewerker in dienst. Rik is op weg om een kleine mkb-er te worden.

Boekhoudprogramma voor ZZP is anders dan voor MKB

Door zijn groei is zijn boekhoudsoftware voor zzp’ers een te krap jasje geworden. Als de dag van gisteren herinner ik hem als startende ondernemer: onzeker over geld verdienen en nog meer over de belastingeisen en boekhoudsoftware. Ieder zijn vak, zegt hij altijd. Grootboekrekeningen zijn bijvoorbeeld lastige begrippen voor hem en laat hem snel twijfelen. Begrijpelijk. En toch pakt hij het makkelijk op. Je leest zijn verhaal in mijn blog: Kan jij ook online boekprogramma leren gebruiken? | 3 tips

Wat doet het beste boekhoudprogramma voor ZZP en MKB?

1. Ontzorgen van je klanten | Laat geen geld liggen

Het zorgt ervoor dat je klanten geen hoofdpijn van jouw administratie krijgen. Ja, je leest het goed. Software zorgt ervoor dat facturen maken snel en goed gaan. En dat je klanten makkelijker en dus vaak ook sneller betalen. Essentieel, geld ontvangen, om je eigen uitgaven te kunnen doen. Nog belangrijker, nu en in de toekomst: Dat je zorgt dat je verkoopfactuur super snel in het boekhoudprogramma van je klant ingelezen wordt. Het is een beetje technisch qua uitleg, maar we spreken dan van e-facturen / UBL-facturen [lees verder]. Hoe fijn is dat? Jij helpt je klanten zonder extra inspanning hun boekhouding te verminderen.


Boekhoudprogramma ontzorgt ondernemers van administratielast


2. Reduceren van je administratie-last

Het reduceert je tijdrovende administratie, want je wilt:

 • Natuurlijk nooit verzanden in moeilijke dingen.
 • Weinig tijd kwijt zijn aan uitzoekwerk.
 • Een goed keuze maken voor online boekhouden, maar niet tientallen testaccounts openen.
 • Geen twijfels of het boekhouden wel goed gaat.
 • Geen onaangename belastingaanslag als gevolg.

Veel om je leven als ondernemer te verlichten. Een greep aan mogelijkheden en functies vind je hieronder.

Hoe minder tijd aan administratie uitvoeren?

Dit doe je door:

 • Tijd besparen op verkoopfactuur maken en versturen
 • Digitaal versturen als e-factuur
 • Periodiek factureren als je diensten hebt die per maand, kwartaal of jaar worden betaald
 • Alleen voor facturatie kiezen kan ook
 • Aanmaningen versturen als klanten geen betaling doen (debiteuren)
 • Banktransacties importeren dus overtypen onnodig
 • Btw-uitrekenen
 • Btw-aangifte rapporten maken
 • Automatisch btw-aangifte voor je doen, met 1 druk op de knop
 • Bonnetjes scannen en verwerken
 • Administratie makkelijker onderhouden
 • Kosten reduceren
 • Meedenken met je boekingen
 • Controleert steeds meer zelfstandig door leervermogen van software
 • Urenregistratie voor klanten waardoor je snel een verkoopfactuur maakt
 • Online boekhoudprogramma: automatische update en blijft voldoen aan Windows en Apple eisen

  Wat zeker zorgt voor minder handelingen en 

Grip op financiële cijfers | Laat geen geld liggen

Je financiën onder controle krijgen draagt bij meer professioneel zaken door o.a.:

 • Winst-overzicht
 • Balans voor jaarrekening (waardoor boekhouder veel minder werk heeft)
 • Inboeken van inkoopfacturen via slimme technologie, bijv. vanuit je mailbox de factuur versturen naar je boekhoudprogramma
 • Inkoopfactuur die je wilt betalen omzetten in bestand die je dan kan betalen via de bank
 • Hulp geven om automatische KvK gegevens van klanten in te lezen
 • CRM is relatiebeheer
 • Offerten maken die eenvoudig omgezet kan worden in een factuur
 • Facturen met je eigen logo en huisstijl
 • Bied aan online samenwerken met accountant of boekhouder
 • Omzet categorieën en kostensoorten toevoegen specifiek voor je bedrijf (grootboekrekeningen)
 • Kostenplaatsen toevoegen als je onderscheid wilt maken in bijvoorbeeld type klanten of afdelingen
 • Het geeft je structuur en organiseert je administratie
 • Veilig archiveren van je facturen (als je laptop wordt gestolen of crasht, dan heb je geen probleem met de Belastingdienst)

Overige Boekhoudprogramma functies

Er zijn functies die specifieke branche gerelateerd problemen oplossingen zoals:

 • iDEAL-betaallink toevoegen in mail of factuur
 • Omzetbelasting per iDEAL betalen aan de Belastingdienst
 • Koppeling met je webshop
 • Koppeling met je kassa/pin-apparaat
 • Koppelingen met werkbon-app (voor urenbriefjes van je medewerkers)
 • Koppeling uitgebreide rapportage (voor MKB)
 • Koppeling salarisverwerking
 • Voorraad bijhouden
 • Marge-artikelen factureren

Kortom, veel kansen, maar wees gerust: gebruik wat je nodig hebt en leer het in stappen toepassen.

Welke rol heeft je online boekhoudprogramma voor je bedrijf?

Online boekhouden creëert voor elke onderneming veel kansen en voordelen voor:

 • Skippen van administratie
 • Belasting tijdig reserveren
 • Helpt de administratie van je klant te reduceren
 • Ondernemersloon waarborgen
 • Grip op financiën krijgen
 • Meer winst maken
 • Groei stimuleren zonder mega grote inspanningen

Het heeft mij veel gebracht. Het heeft mijn klanten veel gebracht. Ik heb daarom de beste, populaire online boekhoudprogramma's voor zzp en mkb uitgezocht. Hierdoor kan je met optimaal weinig zorgen je online boekhouding opstarten. Een beetje zorg zal er altijd zijn, maar je staat niet alleen met bijvoorbeeld de gratis helpdesk van de boekhoudsoftware-leverancier.


Wie voor jou het beste is, kies je via de boekhoudprogramma vergelijkingstool voor ZZP of MKB of boekhouders


Ik kies boekhoudsoftware


Wat kost een boekhoudprogramma?

Het belangrijkste is voor ogen te houden dat de kosten absoluut rendabel zijn, want het reduceert minstens 50% á 75% van de boekhouderskosten. De prijzen van boekhoudsoftware liggen niet zo ver uit elkaar. Je kan starten ongeveer tussen €8 en €60 per maand. De hogere tarieven zijn de boekhoudpakketten voor de MKB. De kosten voor een zzp'er liggen aan de ondergrens. Regelmatig is facturatiesoftware gratis.


Hier een kleine samenvatting van prijzen (per maand) die je ook in de boekhoudsoftwarevergelijkingstool kan inzien:


 • e-Boekhouden.nl :  starters 15 maanden gratis | kleine zzp €7,95
 • Gekko:  basis gratis | premium €10
 • DigiBTW : f acturen gratis | compleet €10 | korting per jaar betaling
 • Rompslomp :  facturen gratis | compleet€15 | kleine zzp €5
 • Exact :  vanaf €39 | m.n. voor MKB
 • Snelstart:  facturen €10 | compleet vanaf €15


Online boekhoudprogramma's zijn de nieuwe boekhouders van deze tijd. Ik riep dat al in jaar 2013. Je lees het in het het artikel de nieuwe boekhouder is software. Dus €8 á €25 zijn mooie tarieven als je merkt hoeveel tijd het je bespaart. Jouw tijd is namelijk ook geld waard. En uiteraard bespaar je vele honderden euro's per jaar aan kosten voor de boekhouder. De prijzen per software vindt snel terug in onze vergelijkingstool voor zzp, mkb en boekhouders.

wat kost een boekhoudprogramma - prijzen


Ik ga vergelijken


Welk online boekhoudprogramma kopen is het beste voor jou?

Het is ook afhankelijk wat jij als ondernemer wilt. De eerste vraag die je jezelf mag stellen is, in hoeverre wil je af van:

 • bonnetjes bewaren in een map?
 • losse facturen die ergens zwerven in je kantoor?
 • verlate support van je boekhouder of volledig afhankelijk van zijn?
 • veel typewerk in een Excel sheet?
 • onnodig extra werk/handelingen?

Als je meer gemak wilt hebben, dus minder administratie, start dan met een online boekhoudprogramma. In de loop van de tijd kom ik steeds uit op hetzelfde: Mijn klanten, ZZP, VOF en MKB, zijn er blij mee als ze een boekhoudprogramma kopen. De zzp barometer heeft zelfs onderzocht dat 51% van de zzp-ers een boekhoudprogramma tool gebruikt. Je leert in het blog:

 • waarom het nuttig is
 • waardoor je blijft ondernemen
 • met winst waarvan je kan leven.

Mocht je twijfelen dat raad ik je aan te lezen 'Waarom 51% van de zzp-ers een boekhoudprogramma tool gebruikt'.

Welk boekhoudprogramma is het beste voor een ZZP of een MKB'er?

Je ontdekt hier mijn 2 beste opties voor online boekhouden.


1.     Geschikt voor iedereen is e-Boekhouden


Het is eenvoudig online boekhouden voor ZZP, MKB en verenigingen. Compleet als je kijkt naar wat je ermee kan doen.Heb je twijfels om te starten met e-Boekhouden? Vergelijk het met ander boekhoudprogramma's via een review vergelijkingstest. En speciaal voor de (klein) MKB-er is software dat het meeste wordt gebruikt in Nederland de volgende software. Het groeit mee met je bedrijf en dat is aantrekkelijk als je ambitieus bent. Het is...


2.   voor ambitieuze ondernemers: bekijk gratis demo van Exact Online.


Kies je voor Exact Online?
Online boekhouden geschikt voor iedereen?


Boekhoudprogramma geschikt voor iedereen? zzp partime, horeca, webshop, bouw, ?


Je weet welke 2 online boekhoudsoftware de meeste klanten heeft, maar is het ook geschikt voor jou? Ik heb aparte artikelen voor je waarin de specifieke beroepszaken worden uitgelicht. Het gaat over boekhoudprogramma's voor:Hieronder heb ik kort beschreven wat verschillende boekhoudprogramma's voor je bedrijf kunnen betekenen.

Waarom zijn het populaire boekhoudprogramma's voor zzp'ers en MKB? 

En die ook nog goed zijn waardoor je belastingcontrole voorkomt en optimaal lage boekhoudkosten behoudt op langere termijn.


Je kunt je verder verdiepen in de betere boekhoudprogramma's door mijn reviews te lezen, op basis van ervaringen uit de praktijk.

Hoe het beste boekhoudprogramma vergelijken en kopen?

De vele soorten online boekhoudsoftware geeft keuzestress. Vooral als belastingzaken niet je grootste hobby is;-) Een top 5 lijstje is goed voor een eerste selectie, waardoor je makkelijker vergelijkt (zie ook video hieronder) Het zorgt dus beter past bij jouw wensen.


hoe het beste boekhoudprogramma kiezenOp de volgende vragen 'moet' je een antwoord voor jezelf vinden:

 • Wat is goed voor jou en je bedrijf? Dus wat zijn je wensen?
 • Hoe pak je het vergelijken van boekhoudsoftware aan?
 • Kijk jij vooral naar de functionaliteit en prijs ?
 • Hoe je snel en met de minste (belasting)fouten je boekhouding doet?
 • Vind je ook belangrijk een up-to-date financiële dashboard?

Vind je de laatste 2 vragen super belangrijk, dan vallen de boekhouden in excel versies af. Helaas, goedkoop wordt dan duurkoop;-) Tenslotte, meerdere boekhoudprogramma's vergelijken zorgt dat je scherp ziet wat belangrijk voor je is.


Ik kies boekhoudsoftware


Hoe vergelijk je boekhoudprogramma's?

Weet je inmiddels wat jij belangrijk vindt? Welke opties er voor je zijn? Dan heb je nog alleen een vergelijkingstool nodig. In onderstaande video zie je hoe eenvoudig het is.

Ik ga naar de tool >>

Waarom een online boekhoudprogramma een ongeschreven wet is voor slim ondernemen 

Is een boekhoudsoftware nodig? Veel startende ondernemers vragen dat aan mij. Ik heb 2 redenen waarom ik mijn klanten met succes inspireer voor zelf boekhouden. Weet je waarom, dan wil je alleen maar online boekhouden: Het is om grip te hebben op je geld, de financiën van je bedrijf. En sturing te geven aan winst en groei als ondernemer.

Veelgestelde vragen

✅ ZZP/starters: welk boekhoudprogramma is het beste voor je bedrijf? Vergelijk ZZP-ers nooit 100% met elkaar. Je persoonlijkheid, je dienst en/of producten en in hoeverre je support wilt hebben, bepaalt het type boekhoudprogramma. Via de vergelijkingstool van boekhoudsoftware, ook op basis van reviews, kies je specifiek wat het beste voor je is.


✅ Wat kost een boekhoudprogramma voor ZZP en MKB? De goedkoopste boekhoudprogramma kost +/- euro 7 p.mnd en is maximaal +/- euro p.mnd. MKB wensen meer functionaliteiten: de prijs varieert tussen €25 en €70 per maand. Boekhoudsoftware met eenmalige aanschaf kost al snel euro 500 a euro 1000 plus onderhoudskosten. Een eenvoudig factuurprogramma is regelmatig gratis.


✅ MKB: Welke voordelen en nadelen heeft een boekhoudprogramma? De voordelen van een boekhoudprogramma zijn: 1) drastisch accountantskosten reduceren 2) administratie skippen door slimme, eenvoudige automatisering 2) grip op cijfers op elk moment. Het nadeel is dat je zonder ervaring overdonderd kan zijn, omdat je weinig tijd hebt om het goed te implementeren. De beste boekhoudprogramma's hebben uitstekende (gratis) helpdesk en trainingen voor extra support.


✅ Kan ik zonder een boekhouder of accountant boekhouden? Ja. Maak voor jezelf een onderscheid tussen boekhouden en belastingzaken. Het laatste is het moeilijkste ofschoon aangifte omzetbelasting meestal eenvoudig is. Een boekhoudprogramma doet niets anders dan geldstromen vastleggen door banktransacties en verkoop- en inkoopfacturen te registreren. Wist je dat: 80% van de boekhouding is gedaan als je betaalt en betaald wordt? Geef de banktransacties een label wat het is (grootboekrekening) en koppel een btw-tarief eraan. Dit is de basis van boekhouden. De beste boekhoudprogramma's nemen je die administratie uit handen.

Samenvattend

Zo dan, hier heb je alles wat je nodig hebt om te weten over online boekhoudprogramma's. Het is veel om het tot je door laten werken, dus wees relax. Neem actie, vergelijk boekhoudsoftware en ga je administratie aanpakken. Gebruik vervolgens de cijfers uit je boekhouding om je bedrijf snel te laten groeien.


Ik kies boekhoudsoftwarearrow_drop_up arrow_drop_down