Page content

Boekhouding Begrippenlijst

Snel helder alle boekhouding begrippen en belasting-termen

Boekhouding begrippen: heb je een lijst met uitleg nodig? Was dit maar de vraag die men aan mij stelde. Ik werd duizeling in mijn hoofd toen ik jaren geleden voor het eerst een accountant sprak.  Dat was als ondernemer voordat ik accountancy ging studeren. Elke zin was gevuld met een mysterieuze duisternis. Of ik naar een vreemde taal luisterde.

Begrippen voor het boekhouden zoals: activa, journaalpost, btw-verlegd, kas- en factuurstelsel, kosten vs. uitgaven.  Kan het in gewoon Nederlands?

“Boekhouden en woordenboeken: zelfs Van Dale vindt het saai en heeft weinig aandacht voor boekhoudtermen” ;-), zegt Elma de Bruijn.

Boekhouding begrippen: wat is boekhouden met voorbeelden van hoe online boekhouden

Veel van deze begrippen kom je tegen in online boekhoudprogramma‘s, jaarrekeningen en belastingen. In de beschrijving van de begrippen meld ik vaak waar het onderdeel van uitmaakt. Ik zal voorbeelden geven uit de volgende boekhoudprogramma’s:

  •    – 15 maanden gratis boekhouden voor starters
  •    – voor MKB administratie automatiseren
  •    – voor  starters en zzp’er die zelf btw aangifte doen
  • Acumulus – voor zzp’er die alles zelf willen

Waarom een boekhouding begrippen uitleg?

wiki boekhouden begrippenlijst en uitleg termen

Veel slimme ondernemers struikelen, omdat naast marketing en verkoop te weinig bekend is, ondanks internet, over de cruciale zaken: boekhouden, belastingen, financiën en boekhoudprogramma’s.

Moet je dan een specialist worden in bijvoorbeeld fiscale zaken? Nee, natuurlijk niet. Het is wel van belang dat je een goede gesprekspartner bent met een boekhouder of fiscalist.

En dan helpt het begrijpen van een paar specifieke boekhouding termen jou.

Ga jij een stap verder dan de boekhoudtermen begrijpen?

Ik raad je het artikel `basiskennis boekhouden´ aan.  Ik leg je hierin uit het basisproces van zelf boekhouden en financieel management. De diverse boekhoudkundige termen en begrippen gaan meer tot leven komen en dan wordt het voor jou makkelijker toepassen in de praktijk.

Boekhouden begrippen voor beginners

De boekhoudkundige begrippen en termen zijn onderverdeeld in groepen en op alfabetische volgorde gezet. De groepen bestaan uit de processtappen van het boekhoudproces van facturatie t/m aangifte inkomstenbelasting, inclusief financiën.

Wat is Boekhouden ? | stappen

Iets om te onthouden.

Dit proces is onderdeel van de 9 stappen naar financieel succesvol ondernemen. Het is de basis van je bedrijf.

Voordat je hier naar toe ga zoek eerst je term op. De boekhouden begrippenlijst start hier:

Laat een bericht achter! Dat waardeer ik bijzonder!

Comment Section

0 reacties op “Boekhouding Begrippenlijst

Plaats een reactie


*