Zelfstandigenaftrek | Inkomenstenbelasting

Zelfstandigenaftrek | Inkomenstenbelasting

Wat is zelfstandigenaftrek? 

Zelfstandigenaftrek is een belastingvoordeel en onderdeel van de ondernemersaftrekken waarvoor een zelfstandige ondernemers in aanmerking kan komen. 

Om gebruik te kunnen maken van de zelfstandigenaftrek moet een ondernemer "winst uit ondernemerschap" hebben met de juridische bedrijfsvorm eenmanszaak, vof of maatachap. En voldoen aan het urencriterium. Dit is meer dan 1225 uur per jaar werken voor het bedrijf.   

Hoe claim je die urencriterium?

Je zorgt voor een urenregistratie. Dat kan simpelweg gedaan worden in een Excel, of een app die het urenoverzicht kan downloaden. Of met een app gekoppeld aan een boekhoudprogramma.; alles-in-één!

De koeriers van Groenbezorgen uit Uden e.o. gebruiken het zelfs allemaal. En dit soort bedrijf zijn echt aan het kijken wat efficiënter kan, anders kost het onnodig veel geld.  Dus ik vind dat het ook goed werkt voor een zzp'er.

Kijk hier wat ze ervan zeggen:

Deze video is gemaakt door mijn samenwerkingspartner e-Boekhouden.nl - (gratis) online boekhouden voor kleine ondernemingen. Zij stimuleren stressvrij online boekhouden en nemen je zorgen weg rondom complexe financiële taken. Ontdek hier hoe e-Boekhouden.nl je boekhoudkosten helpt verlagen >>


Meer uitleg nodig voor nu of later? 

Zelf boekhouden met minder administratie door online boekhoudprogramma

In de begrippenlijst vind je meer relevante uitleg over boekhouding en belastingzaken.