Totaal vermogen | Jaarrekening

Totaal vermogen | Jaarrekening

Wat is totaal vermogen?

Het totaal vermogen is de totale opsomming aan waarde op de balans, als onderdeel van de jaarrekening. Het geeft weer het totaal van de bezittingen van een bedrijf. Dit is bovendien gelijk aan het totaal van de schulden en eigen vermogen van een bedrijf. 

Het totaal vermogen wilt de Belastingdienst jaarlijkse weten naast de gemaakt winst. Het wordt via de jaarlijkse belastingaangifte doorgegeven. In alle eenvoud met een andere insteek, waarom ondernemen verder gaat dan een goed idee hebben:

  Wat is totaal vermogen op de balans in de jaarrekening

Waar kom je het begrip tegen?

Op meerdere plekken in je administratie en financiën. Je bent hierover misschien wel verbaasd, zeker als zzp'er. Totaal Vermogen is relevant om je financiën te sturen. Daarom zijn veel ondernemers altijd aan het rennen. Of nog erger: ze hebben geld zorgen. Wat is totaal vermogen op de balans

Hoe bereken je het vermogen?

Door een jaarrekening opzetten bereken je het vermogen. Deze bestaat uit een winst- en verliesrekening én de balans. Dat zijn twee rapporten die automatisch uit je boekhouding gemaakt worden. Voorwaarde is: je gebruikt een goed boekhoudprogramma! Enkele uitstekende voorbeelden van boekhoudsoftware met rapporten zijn:


 


Wil je ook je administratie skippen en minder werk voor Belastingdienst?

Zelf boekhouden met minder administratie door online boekhoudprogramma

En wil je meer online boekhoudprogramma's inzien? Start met software vergelijken die je daarmee helpt.