Page content

Belastingen

Belastingen

Nederland heeft de Belastingdienst nodig!” Een nieuwe slogan voor het werven van medewerkers. Ze maken het ons als burgers makkelijker, maar het blijft nooit leuk om belastingen te betalen. Je kunt zich hierover opwinden, zoals een oom van me dat doet, of onderzoeken hoe belastingen legaal vermeden kan worden.

Dit laatste heeft mijn voorkeur. Ik deel graag een paar dingen met je in deze kennisbank.

Verder is over btw is veel te schrijven. Wat mij in het verleden het meest heeft verbaast dat voor zelfs kleine ondernemingen allerlei btw constructies te bedenken zijn. Het is dus tijd voor je om de basiskennis van btw te leren. Vandaar uit kan je tezamen met je boekhouder of accountant op zoek gaan btw aftrekposten.

 

Succes, Elma

Laat een bericht achter! Dat waardeer ik bijzonder!

Comment Section

2 reacties op “Belastingen


Door sjtm kouwenhoven op 26 september 2015

Waar kan ik gratis boekhoudprogramma vinden die ook de belastingaangifte IB en de balans omvatten?


Door Elma de Bruijn op 28 september 2015

Gratis boekhoudprogramma die alles omvatten kan ik niet aanbevelen zonder dat jij in de puree komt. In Excel is het (nagenoeg) niet mogelijk om ongestraft zonder kennis een jaarrekening te maken. Er gaat te veel mis waardoor de aangiften onbetrouwbaar zijn. De laatste jaren zijn geregeld ondernemers naar me toegezonden, door klanten, nadat ze op eigen houtje bezig zijn geweest. Gevolg: te hoge belastingaanslagen!. Ze hebben spijt dat ze niet eerder een controle hebben laten doen door een deskundige.
Dit is wat ik ervaar.

Wat maakt het dat je een gratis versie wilt hebben als je een succesvolle ondernemer wilt zijn? Ik neem aan dat je ondernemer bent of gaat worden.
—-
PS: Mocht je denken: Elma praat in haar straatje (of hoe die uitdrukking ook mag zijn), dan kan ik je zeggen dat ik niet te springen sta voor meer belastingaangiften, zo druk heb ik het.
Het is dus mijn oprechte mening en ik ben nog aan het puzzelen hoe een (betaalde) versie met training wel een goede oplossing kan zijn.

Plaats een reactie


*