Page content

101Belastingtips

101Belastingtips

Deel 1: [hier ben je nu] Waarom meer belasting betalen dan nodig is?

Deel 2: Bereken je inkomstenbelasting binnen 1 min

Snak jij ook naar meer belastingtips?

De Belastingdienst schrapt de ene naar de andere inkomstenbelasting aftrekpost, zowel privé als zakelijk. De subsidiepotjes van de Belastingdienst raken snel uitgeput.

En dan is ook nog de dreiging voor de zzp’er dat de ondernemersaftrekken verdwijnen. Rond de €20.000 winst per jaar betaal je nu niet of nauwelijks inkomstenbelasting. De dreiging is dat je anders €4200 moet betalen. Dat is slikken.

Tijd voor een ander belasting strijdplan.

De grote belastingaftrekpost-klappers zijn sterk aan het verminderen. Toch blijkt uit onderzoek van een fiscalist dat 93% van de ondernemers te veel belasting betaalt. Ook de startende ondernemers en zzp’ers. De cijfers zeggen minimaal €2500.

Herkenbare situatie voor mij. Ofschoon ik het niet kan en wil garanderen dat mijn nieuwe klanten altijd minder belasting betalen. Er lopen veel goede boekhouder en accountants rond in Nederland!

Wat kun je anders doen? Veel kleine belastingtips opvolgen helpt ook! En het volgende….

7 Belasting-mijlpalen: geef je geld uit aan de Belastingdienst of aan Jezelf!

Stuur jij op de hoogte van je inkomstenbelasting en dus je (belastbare) winst?

Nee, geeft niets. Tenzij je graag proactief belasting wilt besparen waardoor meer rust in je hoofd en meer geld overhouden voor je gewenste lifestyle.

Elk jaar komen mijn klanten aan het eind van het jaar weer bij mij: “Elma, ik denk er over om een extra investering te doen. Wil je even meedenken wat het meest verstandige is?” Zij kennen de 7 belasting-mijlpalen die je moet weten anders betaal je te veel belasting of ontvang je te weinig terug.

 

7belasting-mijlpalen-belastingtips

Het zijn 7 kritische bedrijfswinst-bedragen die jij in de gaten moet houden. Wat betekent het voor jou als je bijv. €1500 investeert en daardoor €1883 btw belasting in je zak houdt? Snel verdiend als je de juiste acties neemt.

Je startpunt is je berekening van jouw zakelijke inkomstenbelasting. Dat kan al gedurende het jaar. Je hoeft niet te wachten tot de belastingaangifte plaats vindt. Wist je dat?

Inkomstenbelasting berekenen geeft regie over je belasting-uitgaven

Mijn klanten hebben de eenvoudige en krachtige Excel sheet “Bereken Je Inkomstenbelasting”. Ik raad je aan om deze ook te gebruiken. Hierdoor zie je direct een indicatie hoeveel zakelijke inkomstenbelasting je betaalt bij je (verwachte) winst. Vervolgens neem je actie bijvoorbeeld door extra uitgaven te doen die rendabel zijn m.b.t. de belastingbesparing.

Het lucht je op dat je sturing geeft aan hoeveel belasting je betaalt. Weer een zorg minder en dus meer aandacht voor bijvoorbeeld je klant.

Dit is 1 van de belangrijkste 101belastingtips die ik voor je heb.

Belastingtip #1: altijd je belastingaanslag kunnen betalen!

De belangrijkste belastingtip is: Elke Maand Belastingen Reserveren. Eén van de 7 stappen van financieel succesvol ondernemen. Je trekt sneller aan de rem voor extra uitgaven of juist andersom. Onverwachts hogere belastingaanslagen behoren tot het verleden. Het geeft je een heerlijk rustig gevoel dat je snel en op tijd weet dat je geen belastinggeld te kort komt.

Hoeveel belasting reserveren? Een kwestie van rekenen. Je kunt het  vragen aan je boekhouder of accountant, maar waarom wil je het zelf niet uitrekenen?  Bekijk daarom de eenvoudige Excel sheet “Berekenen Je Inkomstenbelasting.

 

Excel app Berekenen inkomstenbelasting

Succes,
Elma

 


Comment Section

4 reacties op “101Belastingtips


Door K. Dijcks op 26 juni 2015

Goed idee! Was mij er al van bewust en bekijk in de loop van het jaar hoe een en ander zich ontwikkelt omdat in mijn beroep de opdrachten fluctueren. Daar pas ik dan mijn uitgaven-inkomstenpatroon op aan.


Door Elma de Bruijn op 27 juni 2015

Dag Kitty, Dank je voor je reactie. Goed dat je er van bewust bent dat je goede tijden en minder goede tijden hebt. Altijd belangrijk om een deel van je omzet te reserveren voor het befaamde “appeltje voor de dorst”.


Door flib op 18 augustus 2015

Handige tips, bedankt voor het delen!


Door Elma de Bruijn op 18 augustus 2015

Graag gedaan, Flib.
Gefeliciteed met jullie Award 2014 “best lawyers in business!” Knap werk!

Plaats een reactie


*