Resultatenrekening | Jaarrekening

Wat is een resultatenrekening?

De resultatenrekening is een synoniem voor de winst- en verliesrekening. Het geeft het resultaat, dus (netto)winst, van een bedrijf. Dit is een berekening van de som van de omzet (zonder btw) minus de kosten (zonder btw), rentekosten en afschaffen. Eventueel kan het bedrijfsresultaat toenemen of afnemen door de bijzondere baten of lasten. De resultatenrekening wordt meestal gedurende het jaar gevolgd om goede financiële sturing te geven aan het bedrijf.

Hoe maak je een resultatenrekening?

Je kan het handmatig maken, maar dan neem je jezelf als ondernemer niet serieus. Hier zijn betere tools voor, namelijk boekhoudsoftware. Een paar voorbeelden op een rij. Hierdoor ontdekt je wat het voor je kan doen en ook automatische een resultatenrekening voor je maakt.

Boekhoudprogramma voor ZZP'er:  

Wil jij ook je administratie skippen in plaats van met de Belastingdienst bezig te zijn? En wil je meer online boekhoudprogramma's inzien? Start met software vergelijken die je daarmee helpt.

Online boekhouden voor MKB'ers  

Wil je meer online boekhoudprogramma's inzien? Start met software vergelijken die je verder helpt met skippen van je administratie.

Meer uitleg nodig voor nu of later?

In de begrippenlijst vindt je meer relevante uitleg over boekhouding en belastingzaken.
arrow_drop_up arrow_drop_down