Correctie btw aangifte

Correctie btw aangifte

Wat is correctie btw aangifte?

De correctie btw aangifte betekent dat een eerder doorgegeven btw aangifte wordt gecorrigeerd. Het is afhankelijk van de impact of dit direct of indirect doorgegeven wordt aan de Belastingdienst. Is het btw bedrag hoger dan €1000, dan vindt correctie btw aangifte plaats via het suppletieformulier. Anders corrigeer je de foutieve btw in de eerst volgende btw aangifte.

Zelf boekhouden met minder administratie door online boekhoudprogramma

Waarmee doe je de btw aangifte corrigeren?

Als het over een klein correctie gaat, dan kun je in je boekhoudprogramma zien hoe hoog de correctie is. Je kan zelf handmatig het aanpassen. En daar ligt vaak de moeilijkheid. Het mooie is dat boekhoudsoftware zich steeds vaker instellen op dit soort praktische weet-dingetjes. Het is nog sporadisch, maar twee prachtige voorbeelden voor de btw-correctie zijn:

  •  
  •  

Wat doen die boekhoudsoftware?

Bij elke btw-aangifte scant de software alle boekingen vanaf het begin van het (boek)jaar. Is het totaalbedrag aan vergeten boekingen over eerdere perioden €1000 euro of hoger, dan is dat duidelijk zichtbaar en/of krijg je zelfs een melding dat je een suppletie-aangifte moet doen. Is het totaalbedrag lager, dan worden de boekingen in de huidige btw-aangifte meegenomen.

Wil je ook profiteren van dit soort automatische berekening? 

Kijk zeker mijn lijst van de beste populaire boekhoudprogramma's na. Het bespaart je een hoop tijd, frustratie en het levert zeker een beetje plezier op (als ik namens mijn klanten mag spreken). Online boekhoudsoftware vergelijken door reviews van echte ervaringen - zzp - MBK