Btw verlegd | Btw aangifte

Btw verlegd toepassen in btw aangifte

Wat is btw verlegd? Het is een btw verleggingsregeling afgesproken tussen de Belastingdiensten tussen EU landen. Btw verlegd is eenvoudig uitgelegd: de btw afdracht die een bedrijf (leverancier) moet doen in een ander EU land, maar dat overlaat aan het andere bedrijf (klant) in dat andere land. De leverancier verlegt zijn verantwoordelijkheid van de btw afdracht in het andere EU land naar de klant. Dit doet hij via een ICP aangifte. De klant verwerkt de 'btw verlegd' in zijn btw aangifte op een speciale wijze.

Zelf boekhouden met minder administratie door online boekhoudprogramma

Er zijn diverse eisen aan het proces verbonden (facturatie, ICP aangifte, btw aangifte). De administratielast voor de leverancier wordt hierdoor verminderd. De klant heeft als voordeel geen btw voorbelasting is betalen. In een land zelf kan ook een btw verlegd situatie zijn. Als voorbeeld: tussen aannemer van een bouwopdracht en een onderaannemer die de aannemer ondersteunt met specifieke werkzaamheden.

Lastige situatie die btw verlegd toepassen?

Het is even wennen wat het inhoudt;-) Maar je kunt hulp ontvangen. De beste boekhoudprogramma's van Nederland maken je het makkelijker. Zowel voor de juiste factuur maken én het daardoor direct goed in de boekhouding zetten. Dat is een enorm voordeel van online boekhouden. De beste en populaire boekhoudsoftware vind je hieronder:

Voor ZZP'ers:

 

Voor MKB'ers: