Crediteuren | Financiën & Jaarrekening

Crediteuren | Financiën & Jaarrekening

Wat zijn crediteuren? 

De crediteuren zijn het tegenovergestelde van de debiteuren. Jouw bedrijf heeft nog een schuld staan bij je leverancier, iemand die jou een product of dienst heeft geleverd. Het saldo crediteuren staat op de balans, bij de Passiva - de financieringskant van de balans. Het verdwijnt daar zodra je de factuur betaald hebt.


Wat zijn crediteuren en hoe snel betaal je

Liever een video-uitleg?

Dat kan !

Deze video is gemaakt door mijn samenwerkingspartner e-Boekhouden.nl - (gratis) online boekhouden voor kleine ondernemingen. Zij stimuleren stressvrij online boekhouden en nemen je zorgen weg rondom complexe financiële taken. Ontdek hier hoe e-Boekhouden.nl je boekhoudkosten helpt verlagen >>


Wanneer moet je een leverancier betalen?

Het liefst direct;-) Je weet dan beter wat je werkelijk te besteden geld op je bankrekening is. En jij wilt ook graag direct betaald worden, toch? De wettelijke betaaltermijn is 30 dagen, maar men kunt hiervan afwijken. De leverancier spreek dit met je af of het staat vermeld in je algemene voorwaarden.

Wanneer weet je of je crediteur moet betalen?

Het staat op de factuur vermeld. Een handig hulpmiddel is online boekhouden. Deze geeft je een lijst welke crediteuren je wanneer moet betalen. Het helpt je hoofd leeg te houden en facturen verdwijnen niet ergens in je mailbox. Gelukkig gaat de software ontwikkeling zo snel dat hierdoor je administratie drastisch gereduceerd kan worden. Ikzelf word heel blij van de mogelijkheden. Kost het veel? Nee. Een paar voorbeelden:

 


Meer uitleg nodig voor nu of later?

Pak je kans voor een gratis training voor de basis boekhouding ...

Zelf boekhouden met minder administratie door online boekhoudprogramma


En in de begrippenlijst vind je meer relevante uitleg over boekhouding en belastingzaken.