Debiteurenboek | Boekhouden

Debiteurenboek | Boekhouden

Wat is debiteurenboek?

Debiteurenboek is vrij ouderwetse boekhoudterm van een overzicht van alle openstaande facturen. Dat zijn de facturen die klanten nog niet hebben betaald. Het debiteurenboek onderscheidt zich van het verkoopboek dat het maar een deel van de facturen toont, namelijk alleen de onbetaalde verkoopfacturen.

Zelf boekhouden met minder administratie door online boekhoudprogramma

Waar vind je het?

Debiteurenboek heb je nodig je als je facturen maakt, boekhouding doet, en vooral om je geld te innen. Openstaande facturen, dus debiteuren, is een van de grootste financiële bottlenecks voor bedrijven. Wat is een debiteurenboek? In een online boekhoudprogramma vind je de lijst met debiteuren. De betere, eenvoudige software gebruiken steeds vaker termen die de ondernemer begrijpt zoals: facturen klanten, wel of niet betaald.

1. Voorbeeld Debiteurenboek 

Simpel benoemd: "facturen-overzicht" met status verlopen of oké. Wat is een debiteurenboek? Voorbeeld openstaande facturen

2. Voorbeeld Debiteurenboek met zoekfuncties

Wat is een debiteurenboek? voorbeeld met zoekfunctie

3. Voorbeelden van eenvoudig facturen verwerken 

Je hebt voorbeelden gezien van debiteurenboeken. Een traditionele naam voor wat nu eenvoudig online boekhouden is: overzicht hebben van facturen wel of niet betaald. Hieronder beschrijf ik wat online boekhoudprogramma's voor je doen waardoor minder zorgen over je administratie. Voor ZZP

 

Voor MKB

 

Meer uitleg nodig voor nu of later? In de begrippenlijst vindt je meer relevante uitleg over boekhouding en belastingzaken.