Balans | Jaarrekening

Balans | Jaarrekening

Wat is een Balans?

Een boekhoudprogramma bevat een balans en dat is:

Balans in de boekhouding is een weergave van je bedrijfsvermogen op een bepaald moment in het jaar. Het heeft weer wat je bezittingen zijn. Dit noemt men Activa of ook wel de linkerkant van je balans genoemd. Aan de andere kant is de vraag hoe je bedrijf die bezittingen heeft gefinancierd. De Passiva aan de rechterkant van je balans geeft dit weer. De balans is een onderdeel van de jaarrekening, te samen met de Winst & Verliesrekening. Een boekhoudsoftware maakt deze jaarrekening.

Laatste update: 11 januari 2024 door redactie


Deze video is gemaakt door mijn samenwerkingspartner e-Boekhouden.nl - (gratis) online boekhouden voor kleine ondernemingen. Zij stimuleren stressvrij online boekhouden en nemen je zorgen weg rondom complexe financiële taken. Ontdek hier hoe e-Boekhouden.nl je boekhoudkosten helpt verlagen >>

Hoe wordt een balans gemaakt?

Je hoeft hierover niet zoveel te weten als je de jaarlijkse aangifte uitbesteedt aan een accountant of boekhouder. Je zult trouwens ervaren dat je het ook niet hoeft te weten als je een boekhoudprogramma koopt die spreekt in jouw taal. Hierdoor zorgt het dat de balans (bijna) vanzelf goed wordt gemaakt. Online boekhouden helpt je met moeiteloos ondernemen. Hieronder vind je meerdere soorten boekhoudprogramma's :

Balans maken met boekhoudprogramma's voor ZZP'ers:

 

Balans maken door online boekhouden voor MKB'ers:

 


Wil je online boekhouden leren waardoor jezelf eenvoudig en snel de balans maakt?

Volg de gratis online cursus ...

Zelf boekhouden met minder administratie door online boekhoudprogramma