Wat is e-Boekhouden? | Begrippenlijst Boekhouden

e-Boekhouden | Boekhoudprogramma

Wat is e-boekhouden voor ondernemers?

 

is naast een online boekhoudprogramma een afkorting van een begrip: elektronisch boekhouden. Het woord ‘online’ bestond begin van deze eeuw nog nauwelijks. e-Boekhouden is dus het moderne online boekhouden en het doet het volgende voor ondernemers.

Wat is online boekhoudsoftware?

“e-Boekhouden is online boekhouden voor eenmanszaken en bv’s. Het is een online boekhoudprogramma dat je bedrijfsadministratie automatiseert. Zonder veel kennis van boekhouding opzetten en belastingzaken kan jij ook snel je btw-aangifte doen. Nog belangrijker, je heb direct inzicht in je financiën en een boekhouder of accountant kan op afstand met je meekijken.  Het is via een app of internet te gebruiken en vaak eenvoudig aan te leren”.

Wat doet e-Boekhouden boekhoudsoftware?

"Men zegt vaak dat het complex is"

Gelukkig is dit een oude overtuiging. De laatste jaren is hard gewerkt door boekhoudsoftware-leveranciers om in de taal van de ondernemer te spreken. En die is absoluut anders dan van een ouderwetse accountant;-) Veel online boekhoudprogramma's hebben duidelijke handleidingen en een simpel stappenplan waardoor je snel de inkomende en uitgaande facturen én bankmutaties kan registeren.

Zelf boekhouden met minder administratie door online boekhoudprogramma

Voorbeelden van online boekhouden

Een mooi voorbeeld is

 

die zelfs via online boekhoudtrainingen en gratis helpdesk ondernemers en vooral starters (gratis) goed helpt met hun boekhouding op te zetten. Andere populaire online boekhouden oplossingen voor zzp’ers en ondernemingen met personeel vind je via “boekhoudprogramma vergelijken”.