Page content

Debiteuren | Financiën & Jaarrekening

Wat zijn debiteuren? 

Debiteuren zijn klanten. Als je klant nog niet heeft betaald voor je (geleverde) producten en diensten, dan is de klant een debiteur. Je verwerkt dit in de boekhouding. Het makkelijkste is te regelen in een online boekhoudprogramma.

Het debiteurensaldo, dat is het totaal bedrag van de facturen die nog niet betaald is door de klant(en), komt op de balans te staan. Het is een Activa, omdat het jouw “bezit” (lees: geld) is dat je binnenkort hebt.

Wanneer moet een debiteur betalen?

Het liefst direct, want dan heb je zo snel mogelijk je geld. Niets erger is dat je in geldnood bent en glashelder in je boekhoudprogramma ziet staan, dat je geld problemen direct over zijn als je klanten snel en zeker op tijd betalen.

De wettelijke betaaltermijn is 30 dagen, maar je kunt hiervan afwijken als je dit afspreekt met je klanten en/of in je algemene voorwaarden vermeld.

 

Wist je dat je winst kan maken en tocht failliet kan gaan

Een van de belangrijkste oorzaken zijn debiteuren of voorraden niet verkocht krijgen. Wil je daarom meer weten over debiteuren? Lees hier meer tips voor niet-betalende klanten >>

 

 

 

 

    Laat een bericht achter! Dat waardeer ik bijzonder!

    Comment Section

    0 reacties op “Debiteuren | Financiën & Jaarrekening

    Plaats een reactie


    *