Page content

Fiscale winst | Inkomstenbelasting

Wat is fiscale winst?

Fiscale winst verschilt van de commerciële winst (zie begripsbeschrijving). Fiscale winst is de winst die je doorgeeft aan de Belastingdienst tijdens de inkomstenbelastingaangifte. Het bevat de elementen: omzet, kosten, rentekosten, afschrijvingen en bijzondere baten en lasten. Leidend zijn de formele regels van kas- en factuurstelsel, kosten opvoeren (wel of niet aftrekbaar van de belasting). Willekeurig afschrijven is niet toegestaan, behalve voor startende ondernemers. Vanuit de fiscale winst berekent men direct de belastingaanslag.

Hoe bereken je de fiscale winst?

Als serieuze ondernemer doe je dat nooit met de hand. Je wilt waarde creëren voor de klanten. Hier valt niet onder: handmatige berekeningen uitvoeren. Dat doet boekhoudsoftware voor je. Een paar voorbeelden vind je hieronder:

 

Ze zijn erop geselecteerd dat je gratis testaccounts kan openen of je krijgt gratis demo’s. Hierdoor ga je met meer zekerheid de juiste keuze maken. En je garandeert jezelf met een snelle berekening van de fiscale winst. Dit bespaart boekhouderskosten is mijn praktijkervaring.

Meer uitleg nodig voor nu of later?

In de begrippenlijst vindt je meer relevante uitleg over boekhouding en belastingzaken.

    Laat een bericht achter! Dat waardeer ik bijzonder!

    Comment Section

    0 reacties op “Fiscale winst | Inkomstenbelasting

    Plaats een reactie


    *