Boekhoudprogramma voor zzp´er maakt je blij!
Boekhoudprogramma voor zzp´ers maakt je blij!

Boekhoudprogramma voor zzp´ers maakt je blij!

Hoe kies je een boekhoudprogramma zzp geschikt?  Niemand vindt het leuk als de Belastingdienst een controle bij je doet,  maar als je dit overkomt:


Dit boekhoudprogramma is belastingdienst proof


Het gebeurt gelukkig niet te vaak dat de Belastingdienst langskomt. Gerard Joling overkwam het pas na 30 jaar. Net zoals hij heb je helemaal geen tijd om alles te verzamelen. Of wil je het beter georganiseerd hebben? Dat kan door de:

6 boekhoudprogramma zzp eisen

Bekijk de video hoe snel het zelf boekhouden gaat (9:24 min) of als je het prettiger vindt,  lees je onder de video verder >> .... Ga nu zelf ervaren hoe het is om het snelle, goede, eenvoudige boekhoudprogramma zzp te gebruiken. Een maand lang gratis boekhouden zonder dat er een vervolg abonnement aan vasthangt.


Ontdek gratis account

Hieronder vind je meerder opties, speciaal voor zzp'ers. Eenvoudig aan te leren boekhoudprogramma's.

Disclaimer affiliate opbrengsten:  Ik ontvang een kleine vergoeding voor het plaatsen van deze vergelijker. Hierdoor kan ik gratis content blijven weggeven.


 De kosten haal je er zo uit, want:


Boekhouden en frustraties los je op met online boekhoudprogramma speciaal voor zzp


De zes eisen voor een boekhoudprogramma die administratie reduceren zijn:

#1 Snel en eenvoudig boekhouden

Niet onnodig veel tikwerk, maar hoge tijdsreductie voor basisadministratie (75% á 90%). Je boekhouder bespaart ook veel tijd voor de jaarrekening. Geen uitvoerend werk meer voor haar of hem, alleen controle van de boekhouding . Totale tijdwinst: minstens 80%.

Zelf creatieve ondernemers die geneigd zijn met Excel te werken, zijn blij met online boekhoudprogramma's zoals je ziet in de video:

Deze video is gemaakt door mijn samenwerkingspartner e-Boekhouden.nl - (gratis) online boekhouden voor kleine ondernemingen. Zij stimuleren stressvrij online boekhouden en nemen je zorgen weg rondom complexe financiële taken. Ontdek hier hoe e-Boekhouden.nl je boekhoudkosten helpt verlagen >>


#2 Compleet boekhoudpakket

Het liefst zelf boekhouden vanaf factuur tot en met de belastingaangiften? Met de kwaliteit die een boekhouder of accountant ‘eist’? De begrijpelijke taal Dat kan en ook nog eenvoudig. Acumulus, een eenvoudig boekhoudprogramma zzp gericht,  spreekt de taal van de ondernemeren daarom blijft het leuk. En voor de betrouwbaarheid denkt het beste boekhoudprogramma * als:

  • de belastinginspecteur en
  • werkt het als de boekhouder

om de nodige belastingvoordelen voor jou te behalen.


Facturatiemodule

Zonder relatiegegevens geen factuur, dus je hebt gelijk een relatiemanagementsysteem erbij. Het onthoudt je productbeschrijvingen en prijzen, dus dat werkt heel nauwkeurig en snel. De belastingaangiften Door de 1-druk-op-de-knop jaarrekening, die (meestal) direct klopt, kun je zelf je zakelijke aangifte inkomstenbelasting doen. En natuurlijk de btw aangifte. Geen boekhouder meer nodig! Hooguit voor een controle door een boekhouderen voor €150 ex btw ben je klaar. Of als je toch 102% zekerheid wilt hebben voor de inkomstenbelastingaangifte.

#3 Direct inzicht in btw aangifte

Klaar met de banktransacties inboeken?  Binnen 1 seconde is zichtbaar in het dashboard van het boekhoudprogramma hoe hoog de btw afdracht is. En het aangifte omzetbelasting rapport laat je direct zien welke bedragen waar in de belastingaangiftesoftware in te vullen. Elk kwartaal minder dan 10 minuten tijd kwijt. En geen boekhouderkosten; besparing min. €50 á €100 ex btw per kwartaal. Leuker kunnen we het niet maken :-).

#4 Financieel overzicht

Je winst- en verliesoverzicht geeft je veel inzichten. Het is een belangrijk stuurmiddel om meer toegevoegde waarde aan je klant te geven. De bedrijfseconomische wet zegt: Hoe meer omzet, hoe lager de kosten, hoe hoger de toegevoegde waarde voor mijn klant. Je wilt waarschijnlijk ook weten of je voldoende geld overhoudt voor jezelf. Ik noem dit: ondernemersloon (winst/aantal gewerkte uren). Als dit bruto €9 per uur is, dan word ik niet blij :-) En ik wilde voor deze informatie niet een jaar wachten op de accountant of boekhouder. Jij ook niet, toch? Zeven seconden wachten is lang genoeg.


meer winst door boekhouden


 #5 Debiteuren

Wist je dat je winst kan maken en toch failliet kan gaan? Onderzoek wees uit dat 25% van de faillissementen veroorzaakt wordt door klanten: wanbetalers, de debiteuren. Persoonlijk word ik er niet blij van als ik nauwelijks te eten heb (cashproblemen), omdat anderen veel te laat betalen. Vandaar dat ik handig gebruik maak van hoe hoog mijn debiteurensaldo is en hoe lang een factuur open staat. Ik zie het direct op mijn dashboard van Acumulus. Met 1 klik heb ik alle detailgegevens. Het is weer maar een paar seconden werk.

 #6 Banksaldo en besteedbaar saldo

Hoeveel handiger is het als een boekhoudprogramma zzp gericht is en niet met moeilijke zaken als cashmanagement aankomt.  Je hebt direct inzichtelijk na de boekingen:

  1. wat de banksaldo’s zijn  
  2. wat nog binnen gaat komen
  3. wat eruit gaat

  Ikzelf ga zelfs een stap verder. Binnen 1 minuut weet ik wat mijn werkelijk besteedbare banksaldo is. In een eigengemaakt, handig Excel-sheetje vul ik cijfers uit het boekhoudprogramma vliegensvlug in (en daarnaast de inkomstenbelasting-reservering). Binnen 1 minuut weet ik of ik nog kan investeren en hoeveel. Het langst duurt het berekenen van de potentiële inkomstenbelasting:-)  

Helder! Hoe nu verder?

Onze 6 boekhoudprogramma zzp eisen zijn kort toegelicht. Je kan het terugzien in de video. Veel belangrijker is dat jij het gaat ervaren. Het spreekt meer tot de verbeelding. Test daarom gratis uit, 1 maand lang, of het zo makkelijk gaat als ik in de video toon.


Ontdek gratis account


Vraag de gratis account aan. Op de volgende pagina, rechts in het midden, vind je het aanvraagformulier. Na het invullen krijg je direct toegang. Veel succes. Met vragen ben je uiteraard welkom. Ik help je graag met het verminderen en het goedkoper maken van je boekhouding.