Boekhoudprogramma Schoonheidssalon? | tips, prijzen, reviews en functies
Boekhoudprogramma voor schoonheidssalon vergelijken?

Boekhoudprogramma’s voor beautysalons: meer vrijheid om jouw klanten mooi te maken!

Nagelstylisten, kappers en schoonheidsspecialisten zijn elke dag in de weer om hun medemens te doen stralen. In de bommetjesvolle agenda met afspraken is er nauwelijks nog een gaatje voor de boekhouding. Toch zijn er ook voor beautysalons genoeg opties voor een make-over van de financiële kant van de zaak.

Klassieke boekhoudoplossingen voor beautysalons

Werken met papieren fiches is niet meer van deze tijd. Het is niet alleen onhandig, maar het kan ook leiden tot foute berekeningen. Meer nog: het neerschrijven van de financiële verrichtingen tussen je salon en de leveranciers in een notitieboekje kan leiden tot misverstanden of het boekje kan simpelweg in rook opgaan. Massagisten, stylisten en andere zelfstandige dienstverleners in de schoonheidssector kennen het gedoe met rondslingerende bonnetjes aan de onthaalbalie of rekeningetjes in schoendozen maar al te goed.

Dan maar Excel spreadsheets?

Een betere optie zijn Excel spreadsheets, waarin je financiële verrichtingen en salarissen kunt berekenen. Deze methode bespaart je tijd en geeft je meer vertrouwen in de correctheid van de berekeningen. Maar deze software biedt geen plaats voor financiële planning en het geeft je alleen maar een vaag idee over winst en uitgaven. De gedachte van het avondenlang uitvlooien van rekeningbladen alleen al … je zou er spontaan wallen onder de ogen van krijgen. En laat dat nou iets zijn waar schoonheidsspecialisten allergisch voor zijn.

Boekhoudsoftware op maat van de schoonheidssector

De beste oplossing voor de boekhouding van een beautysalon is een volwaardig boekhoudprogramma, speciaal gericht op schoonheidssalons. Het houdt de geldstromen op je bankrekening in de gaten, automatiseert routinetaken, verbetert de productiviteit en houdt ieder detail van je bedrijf onder de loep.

Hier vind je een aantal beste boekhoudprogramma's voor jouw salon:

Disclaimer affiliate opbrengsten:  Ik ontvang een kleine vergoeding voor het plaatsen van deze vergelijker. Hierdoor kan ik gratis content blijven weggeven.Essentiële functies

Er bestaan verschillende online boekhoudoplossingen voor beautysalons. Het ene programma heeft al meer functies dan het andere, maar het belangrijkste is dat het tijd vrijmaakt om jouw klanten gelukkig en mooi te maken. Voor beautysalons zijn vooral de volgende functies heel belangrijk:

  1. Resultatenrekening: betalingen van klanten, salarisberekening, betalingen aan leveranciers, enzovoort.
  2. Dagboek van dagelijkse inkomsten: verleende diensten en verkochte producten.
  3. Budgetplanning, inclusief winst en uitgaven.

Dit helpt om je schoonheidssalon financieel gezond te houden, je uitgaven te plannen en je winst te berekenen. Maar wat met de andere aspecten van je kapsalon of spa?

Bijkomende functies voor beautysalons

Boekhouding is voor ieder bedrijf belangrijk, maar voor schoonheidssalons zijn er nog enkele andere aspecten die geautomatiseerd en beter gestroomlijnd kunnen worden. Cliënt- en werknemersmanagement, inventaris van schoonheidsproducten, analyse van marketing en prestaties, afspraken en andere processen hebben allemaal baat bij digitalisering. Dat betekent natuurlijk niet dat je allemaal aparte software moet aanschaffen.

Gelukkig bestaan er boekhoudprogramma’s speciaal voor beautysalons die al deze aspecten organiseren:

  1. Klantenbeheer: een klantendatabase is meer dan het opslaan van namen, adressen en telefoonnummers. Beautysalons doen er goed aan om een individueel profiel van hun klanten bij te houden, met informatie over favoriete haarverf, shampoo, eventuele allergieën, en ga zo maar door. Op basis van deze informatie kan je dan weer je klantenservice verbeteren en gerichte promoties aanbieden.
  2. Werknemersbeheer: organiseer uurroosters, evalueer prestaties, verbeter de productiviteit en geef je beste werknemers bonussen, allemaal vanuit één plaats.
  3. Inventaris: hoeveel shampoo heb je nog in voorraad en van welke merken? Wanneer is het tijd om nieuwe foundation of zelfbruiner aan te schaffen? Je wil Rose-Marie van de Rotary Club niet naar dat event sturen zonder haar juiste haarkleur of met een mislukte permanent! Met een digitaal inventarisbeheer hoef je zelfs de meest kieskeurige klanten nooit teleur te stellen.
  4. Agenda: zeker voor beautysalons en kappers is een overzichtelijke agenda van cruciaal belang voor een goed draaiende zaak. Het is ook handig dat andere medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot de agenda. Een extra plus is dat je klanten ook de mogelijkheid kunt bieden om online een afspraak te boeken.
  5. Fiscale aspecten: belastingen zijn voor de meeste kappers hardnekkiger te ontwarren dan een klittenboel haar. Een goed boekhoudprogramma berekent automatisch de verschuldigde of aftrekbare BTW, en via een Belastingdienst-link moet je er zelfs geen papieren aangifte meer voor invullen.

Een boekhoudprogramma voor beautysalons maakt het leven van kappers, schoonheidsspecialisten en stylisten een stuk eenvoudiger. Ze kunnen veel meer dan financiële verrichtingen boeken en de winst en uitgaven analyseren. Sommige software biedt ook de optie om alle andere aspecten van het schoonheidssalon te organiseren, zoals het beheren van afspraken, het organiseren van uurroosters, berekenen van salarissen en zelfs de loonlasten en BTW berekenen.

Financiële make-over voor schoonheidssalons

Deze boekhoudprogramma’s hebben eigenlijk allemaal één doel: tijd besparen en je de ruimte bieden om je te concentreren op de dingen waar jij goed in bent. En dat is andere mensen er fantastisch en blakend van zelfvertrouwen doen uitzien. Je bent toch liever in de weer met een stijl- of krultang dan met een rekenmachine. Een boekhouding die net zo afgeborsteld is als jouw klanten nadat jij ze onder handen hebt genomen, is waar ieder beautysalon naar streeft!


   Ik kies boekhoudprogramma