Boekhoudprogramma Pedicure? | tips, prijzen, reviews en functies
Boekhoudprogramma voor pedicure vergelijken

Boekhoudprogramma’s voor pedicure: volg ook je financiën op de voet!

Laatste update: 7 mei 2021

Een succesvolle pedicure leiden heeft veel meer voeten in de aarde dan alleen maar de voeten van klanten in de watten leggen. Een goed draaiende voetensalon of nagelstudio is echter nog altijd een bedrijf waar geld in het bakje moet komen. Vaak is het ook een plaats waar klanten cash betalen en als je een beetje geluk hebt ook een fooi geven.

Sommige pedicures zijn dan weer van ’s ochtends tot ’s avonds op de hort om de voetjes van hun vaste klanten onder handen te nemen. Tijd voor de boekhouding is er nauwelijks.

Boekhoudprogramma pedicure


Gelukkig zijn er ook voor pedicures boekhoudprogramma’s om de financiële kant van hun zaak piekfijn in orde te brengen!

Een drietal voorbeelden ter inspiratie voordat je verder leest waar je op mag letten voor je keuze.

Disclaimer affiliate opbrengsten:  Ik ontvang een kleine vergoeding voor het plaatsen van deze vergelijker. Hierdoor kan ik gratis content blijven weggeven.


 Waarom kiezen voor een boekhoudprogramma?

Pen en papier zijn in de 21eeeuw niet meer de way to go om de boekhouding van een nagelsalon of pedicure te voeren. Hoewel Excel spreadsheets misschien een betere optie zijn, is het heel archaïsch en biedt het geen mogelijkheden voor financiële planning. Bovendien geeft het maar karige informatie over opbrengst en kosten.

Efficiëntie boven alles

Een moderne pedicure die niet ter plaatse wil blijven trappelen, moet gebruik maken van een volwaardig boekhoudprogramma voor voetspecialisten. Zo kan je je financiën op de voet volgen, routinetaken automatiseren, de productiviteit van medewerkers verbeteren en verschaft het een beter inzicht in de algemene toestand van je bedrijf om slimmere beslissingen te nemen.

Gezonde privé-werkbalans

Je bent lange dagen en avonden in de weer met het exfoliëren en masseren van de voetjes van je klanten. Het laatste wat je dan nog wil is tot ’s avonds laat papierwerk invullen. Met een boekhoudprogramma geniet je van een comfortabelere privé-werkbalans door taken te automatiseren die je anders alleen maar voor de voet lopen.

Een forse besparing

Online en offline boekhoudprogramma’s voor pedicures hebben allemaal één ding gemeen: ze kunnen vrijwel alles waarvoor je een boekhouder zou betalen, maar voor minder geld. Op die manier ben je niet meer met handen en voeten gebonden aan een dure accountant en heb je meer tijd om te doen waar jij écht goed in bent: je klanten verwennen met een zorgeloze glimlach!

Pedicure boekhoudprogramma’s: waar moet je op letten?

Er bestaan verschillende boekhoudoplossingen afgestemd op de noden van pedicures. Met een basisprogramma voor het registreren van de dagelijkse verrichtingen, digitaal factureren en inventarisbeheer kom je al een heel eind. Maar tegenwoordig kan boekhoudsoftware veel meer dan alleen maar de financiën regelen.

Een paar voorbeelden voor jou voordat je leest waar je op mag letten bij je keuzes:

Online afspraken beheren

Beheer je afspraken in de cloud en bied je klanten de kans om ook online een afspraak met jou te boeken. Bekijk je agenda in een oogwenk, automatiseer afspraken, annuleringen, afspraakherinneringen en betalingen, voor een goed georganiseerde pedicure zonder hoofdpijn. En de ene klant is de andere niet. Als pedicure is het cruciaal om meteen een idee te hebben over de persoonlijke noden en behoeften van klanten. Boekhoudprogramma’s bieden overzichtelijke oplossingen voor het beheer van klantenprofielen.

Betalingen innen

Hoewel er nog altijd heel wat cash geld rondgaat in de pedicuresector wordt de vraag naar digitale betaalmethodes alsmaar groter. Online boekhoudprogramma’s in de cloud voorzien vaak de optie om digitale facturen of rekeningen met betaallink uit te sturen. Zo kunnen je klanten gewoon vanuit het comfort van hun eigen woonkamer, met hun zopas gepamperde voetjes op de bank, jouw rekeningen betalen!

Salarisbeheer

Grotere pedicures werken met meerdere specialisten, al of niet in zelfstandig samenwerkingsverband, of met medewerkers in dienstverband. Hoe dan ook moeten vergoedingen en lonen berekend en voorheffingen betaald worden. Met een boekhoudprogramma voor pedicures wordt die soms zware loonadministratie een fluitje van een cent!

Inventarisbeheer

Een zichzelf respecterende pedicure heeft natuurlijk ook heel wat zalfjes, oliën en andere voetenbalsems in het assortiment om hun klanten gelukkig te houden. Met een geautomatiseerd stockbeheer weet je altijd precies welke producten je nog in voorraad hebt. Zo komen de voetjes van jouw trouwe klanten nooit iets tekort!

Belastingdienst-link

Als dienstverlener in de beauty sector moet je klanten ook BTW aanrekenen die je dan moet doorstorten aan de schatkist. De belastingwetgeving is iets wat je niet met de voeten wil treden als pedicure, maar ook hier brengt boekhoudsoftware raad. Je hoeft vrijwel alleen nog maar de juiste bedragen in te voeren en de indirecte en directe belastingen rollen uit het programma. Met een link naar de Belastingdienst dien je de aangifte gewoon elektronisch in. Eenvoudiger dan dat kan het niet worden!

Zelf boekhouden voor pedicures

Pedicures zijn het liefst van al in de weer met het knippen en vijlen van teennagels, verzorgen van nagelriemen en nageltjes lakken. Laat de boekhouding je pedicure geen voetje lichten! Een slordige boekhouding is als een ingegroeide teennagel. Na verloop van tijd is de pijn niet meer te harden. Dankzij boekhoudprogramma’s voor pedicures hoef je wat het financiële aspect betreft echter niet meer op de tippen van je tenen te lopen!


 Ik kies boekhoudprogramma