Boekhoudprogramma Therapeuten? | tips, prijzen, reviews en functies
boekhoudprogramma voor therapeuten

Boekhoudprogramma’s voor therapeuten: meer tijd voor je klanten, meer tijd voor jezelf

Zoek je een boekhoudprogramma voor therapeuten? Ik ga je hier op weg helpen, maar eerst iets over jou. Er zijn zoveel soorten therapeuten als er menselijke problemen en kwaaltjes zijn, en dat zijn er nogal wat. Maar allemaal hebben ze één ding gemeen: ze cijferen zichzelf compleet weg om zich vol overgave in te zetten voor hun medemens. Het zijn echter ook allemaal ondernemers. En om mensen te blijven helpen moet ook hun eigen welzijn, zowel emotioneel als financieel, compleet ‘zen’ zijn.

Therapeuten hebben een ontzettend dankbaar beroep, maar het vergt een zware fysieke en mentale tol. Je helpt mensen genezen, revalideren van een blessure of verzacht hun pijn. Na een zware dag hard werk, staat je hoofd niet echt op urenlang cijfertjes vreten. Toch vereist het runnen van een succesvolle praktijk een minutieuze boekhouding. Vrije tijd is er nauwelijks, laat staan tijd om de boekhouding te doen. Boekhoudprogramma’s voor therapeuten brengen gelukkig redding.


Boekhoudprogramma voor therapeuten, omdat administratie een last is als je met een kasboek werkt


Een drietal online boekhoudprogramma's die eenvoudig aan te leren zijn:

Disclaimer affiliate opbrengsten:  Ik ontvang een kleine vergoeding voor het plaatsen van deze vergelijker. Hierdoor kan ik gratis content blijven weggeven.


 


Voordelen van boekhoudsoftware voor therapeuten

Iedere therapeut zal beamen dat de boekhouding iets is voor laat op de avond of in het weekend, als ze er al aan toe komen. Hoewel psychologen, droomanalisten en zangtherapeuten beter zouden moeten weten, is dit niet meteen bevorderlijk voor de mentale gezondheid. Het alternatief is de boekhouding uitbesteden, maar dat heeft ook zo zijn nadelen. Het is niet alleen duur, maar je geeft ook de controle uit handen, met soms blootstelling van gevoelige informatie.


Een therapeutenpraktijk is als een schip en dat is moeilijk te besturen als je niet ziet wat er onder je neus plaatsvindt. Boekhoudprogramma’s bieden de gemoedsrust die ook therapeuten verdienen, met voordelen als:


  1. Meer tijd voor fysieke en mentale rust om de evenwichtige werk-privébalans te vinden die jij je klanten altijd aanbeveelt.
  2. Een efficiëntere en overzichtelijkere boekhouding, zonder rondslingerende rekeningen, facturen en bonnetjes.
  3. Een accurate boekhouding, vrij van menselijke vergissingen, vooral te wijten aan vermoeidheid en concentratieverlies.
  4. Volledig behoud van controle over je financiën, zonder nieuwsgierige pottenkijkers en gecontroleerde toegang voor je boekhouder.
  5. 100% veilige opslag van financiële documenten, met vrijwel nihil risico op verlies of aansprakelijkheid voor de niet-nakoming van de wettelijke bewaarplicht.


Therapeuten zijn alsmaar bezig met anderen, maar soms vergeet zelfs de beste aura chakra healing coach de financiële aura van zijn eigen praktijk. Investeren in een boekhoudprogramma is zowat de beste beslissing die een therapeut kan nemen. Zo valt al minstens de administratieve last van de boekhouding van hun schouders.boekhoudprogramma therapeuten voor zen-Boekhouding


Onmisbare functies van boekhoudprogramma’s voor therapeuten

Of je nu baby-, relatie- of aromatherapeut bent, je eigen praktijk is je passie. Boekhoudprogramma’s voor therapeuten zorgen er niet alleen voor dat je boekhouding keurig in orde is, maar effent het pad om te floreren in het vakgebied waar jij zo in uitblinkt. Therapeuten zullen vooral een boekhoudprogramma willen met aandacht voor de volgende punten:

Digitaal klantenbestand | betere service geven aan klanten

Jouw klanten zijn je kapitaal en iedere klant is anders. Therapeuten die met een klassieke kaartenbak werken zijn een uitstervend ras. Het motto ‘Ken je klant’ is in jouw beroep belangrijker dan in welke sector dan ook. Een goed boekhoudprogramma beschikt over handige opties om alle mogelijke informatie over je klanten bij te houden.

Online factureren | weinig werk & snelle betaling

Ook als therapeut ontsnap je niet aan de verregaande digitalisering van het betalingsverkeer en contactloos betalen zal alsmaar meer de norm worden. Daarom is boekhoudsoftware voor therapeuten uitgerust met opties voor digitaal factureren om rekeningen met betaallink uit te sturen naar het cliënteel.

Voorraadbeheer | direct leveren, maar kostenpost voor jou

Talrijke therapeuten leveren niet alleen levensbelangrijke diensten, maar verkopen daarnaast ook producten. Denk aan de oliën van de massagist en de voedingssupplementen van de diëtist. Welke producten je ook aanbiedt, met een geautomatiseerd voorraadbeheer moet je je cliënten nooit met lege handen naar huis sturen.

Boekhouding | saai, dus doe het slim

Ook therapeuten zijn ondernemers en verplicht om een boekhouding te voeren met grootboeken, winst- en verliesrekeningen en balansen op te maken, met als sluitstuk de jaarrekening. Wat als deze verrichtingen grotendeels automatisch zouden gebeuren? Dit klinkt ook voor de muziektherapeut als muziek in de oren!

Belastingen | reserveer geld

Therapeuten zijn dienstverleners in alle betekenissen van het woord. Ook zij verlenen, soms levensveranderende diensten, waarover door de klant gewoon btw betaald moet worden. Met boekhoudprogramma’s voor therapeuten hoef je je hierover het hoofd niet langer te breken. Ook je omzetbelasting wordt met een druk op de knop berekend en de aangifte desgewenst online ingediend. Je inkomstenbelasting? Als je je winst weet, dankzij je boekhoudprogramma automatisch berekend, dan kan je het door een eenvoudige rekentool ook snel berekenen.

Boekhoudpakket online | eng? Excel boekhouding is nog enger wegens vele fouten

Therapeuten verwerken vaak heel gevoelige en uitgesproken persoonlijke gegevens van klanten. Bescherming en veilige opslag van data is tegenwoordig dankzij cloud boekhoudprogramma’s voor medische professionals geen utopie meer.


Boekhoudprogramma’s voor therapeuten zonder financiële stress

Als psycholoog, fysiotherapeut of rookstopbegeleider kan je altijd meer tijd gebruiken. Meer tijd voor je klanten of meer tijd om uit te rusten. Dankzij boekhoudprogramma’s vind je weer de evenwichtige werk-privébalans die ook jij verdient en de nodige ademruimte om je therapiepraktijk nog te doen groeien. Want dat is tenslotte toch waar je naar streeft. Jij als therapeut helpt mensen met stress, angsten, relaties, carrières, leermoeilijkheden en tal van andere problemen. Boekhoudprogramma’s helpen jou met financiële stress te verminderen.


Een paar populaire opties op een rij en als je meer keuzes wilt hebben ? Ga naar de vergelijkingssite, op basis van reviews.

 Ontdek je boekhoudprogramma

 


PS Over de kosten van eenvoudig boekhoudprogramma?

Als je een paar uur per week bespaart aan je administratie, dan is een tientje tot drie tientjes per maand niet veel. Je hebt tijd voor meer klanten, dus snel terugverdiend die kosten. Een uitstekende investering, dus kies hier je boekhoudprogramma uit op basis van reviews, prijs en wat het voor je doet.