Boekhoudprogramma Zorg? | tips, prijzen, reviews en functies
Boekhoudprogramma zorg

Boekhoudprogramma’s voor de zorg: ook zorgverleners hebben recht op financiële gezondheid

Zorgverleners van alle strekkingen, van chirurgen, medische specialisten, huisartsen tot verplegers en verpleegsters, zijn een ras apart. De helden in witte schort plegen vaak roofbouw op hun eigen lichaam en mentaal welzijn om mensenlevens te redden. Terwijl ze handen tekortkomen om hun medemens te helpen, is de financiële kant van hun praktijk het laatste waar ze aan denken. Als ze daar überhaupt al tijd voor hebben. Hun boekhouder zien ze hooguit een keer per jaar en van een boekhoudprogramma voor de zorg hebben ze nog nooit gehoord.

Toch zijn ze uitermate geschikt om je werk uit handen te nemen. Deze boekhoudprogramma's zorgen dat je meer tijd hebt voor de zorg:

Disclaimer affiliate opbrengsten:  Ik ontvang een kleine vergoeding voor het plaatsen van deze vergelijker. Hierdoor kan ik gratis content blijven weggeven.
Een gezonde boekhoudprogramma oplossing voor een gezonde zorgpraktijk

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat zorgverleners een risicogroep zijn als het aankomt op depressies. We willen de zorgverleners de kost niet geven die na jaren opoffering helemaal kopje onder gaan. De reden is niet zelden het laten aanmodderen van de boekhouding tot die etterbuil plotseling helemaal openbarst. Schulden, sociale lasten, leningen, fiscale aanslagen (soms best letterlijk te nemen), allemaal zaken die er mentaal zwaar inhakken.

Duizenden keren drukten ze het hun eigen patiënten op het hart: “Een gezonde geest in een gezond lichaam” en “Beter voorkomen dan genezen”. Wijze adviezen die menig gepassioneerd zorgverlener maar al te dikwijls in de wind slaat. Maar wanneer een zorgpraktijk financieel gezond is, neemt dat een groot deel van de stress weg. En als er iets is wat zorgverleners nodig hebben, is het wel vrije tijd. Laat dat nu de belangrijkste troef zijn van boekhoudprogramma’s voor de zorg.

Wat kan een boekhoudprogramma voor de zorg voor mij betekenen?

Als jij jezelf herkent in het bovenstaande verhaal, weet dan dat het nooit te laat is om te veranderen. Ook dat heb je wellicht al vaak tegen je patiënten gezegd. En vindt maar eens een manusje-van-alles secretaresse of secretaris die je agenda in toom houdt, kan bellen en typen tegelijk, patiënten ontvangt, je koffie precies klaarmaakt zoals jij dat wil (en dat heb je écht nodig om je door die eindeloos lange dagen te slaan) én ook nog eens een ster in boekhouden is.

Boekhoudprogramma’s speciaal voor de zorg nemen de druk op jouw schouders en die van je personeel weg. Door te genieten van de voordelen van automatisering van boekhoudprogramma’s kunnen jij en je medewerkers zich concentreren op de dingen die er echt toe doen: je patiënten zo goed mogelijk helpen. En je hoeft ook geen extra personeel aan te nemen om dat bakkie troost op de juiste sterkte te krijgen.

Welke functies mag ik verwachten in boekhoudsoftware?

Boekhoudprogramma’s voor de zorg nemen veel meer taken over dan alleen maar de boekhouding. Enkele functies die jij als zorgverlener absoluut nodig hebt zijn:

Facturatie

Voor niets komt de zon op. Ook niet als briljante tand- of oogarts. Die hoge studiekosten en die hypotheek betalen zichzelf niet terug. Er moet dus ook gefactureerd worden. Een tijdrovende bezigheid die met een medisch boekhoudprogramma vrijwel geheel automatisch en digitaal verloopt. Met een druk op de knop haal je de hele medische nomenclatuur tevoorschijn en wordt de correcte factuur aan de juiste zorgverzekeraar of patiënt uitschrijven een routineoperatie.

Patiëntenbestand

Je patiënten zijn ook een beetje je klanten. De meeste ken je bij naam en je kent hun kwaaltjes als je broekzak. Dat neemt niet weg dat je patiëntendossiers op een ordentelijke en veilige manier opgeslagen moeten worden. Boekhoudprogramma’s voor de zorg beschikken over uitgebreide mogelijkheden voor de opslag van patiëntgegevens met state-of-the-art veiligheidsmechanismen.

Agenda

De agenda van een zorgverlener puilt uit van de afspraken. Het is als een nest waar een kat haar eigen jongen niet in terugvindt. Organisatie is in jouw beroep alles en een medisch boekhoudprogramma zorgt ervoor dat je ook nog eens wat tijd voor jezelf hebt. Jij en je personeel hebben wanneer en waar dan ook toegang tot de agenda in de cloud voor nog meer efficiëntie. Geen gemiste en dubbele afspraken meer!

Loonadministratie

Alsof je het nog niet druk genoeg hebt, is er ook nog de loonadministratie. Tenzij je nog die met uitsterven bedreigde polyvalente solist bent. De meeste praktijken hebben tegenwoordig wel één of meer werknemers in dienst om het schip drijvende te houden. Personeel dat betekent extra lasten én vooral ook extra administratie. Ook dat neemt een medisch boekhoudprogramma volledig voor zijn rekening.

Belastingen

Ook zorgverleners ontsnappen er niet aan. Hoewel er wel iets te zeggen valt voor het idee dat medische helden geen belastingen zouden moeten betalen, ligt de realiteit anders. Voor de meeste medische prestaties is er geen btw verschuldigd, maar dat is niet altijd het geval. Denk aan medische verklaringen voor verzekeringen, onderzoeken voor verzekeraars, tandheelkunde, ambulancevervoer en noem maar op.

En ieder jaar moet er ook gewoon personenbelasting of vennootschapsbelasting betaald worden. Boekhoudprogramma’s zijn hier de pleister op de wonde. Met een minimum aan inspanningen dien je die gevreesde aangifte gewoon digitaal in.

Financiële zorg voor de zorg met boekhoudprogramma’s

In het belang van je patiënten en uiteraard in je eigenbelang is het vitaal dat uitgerekend jij als zorgverlener geen financiële zorgen hebt. Een robuust boekhoudprogramma voor de zorg zorgt ervoor dat jij jezelf niet langer financieel mismeestert. Het geeft de rust en de vrije tijd die zorgverleners zo broodnodig hebben, wellicht meer dan wie dan ook.

En dankzij medische boekhoudprogramma’s zien je kinderen je ’s avonds ook nog een keertje. Werk om te leven en leef niet om te werken. Met een boekhoudprogramma voor de zorg hebben zorgverleners de financiële zorg die ze verdienen!