Online Factuur Maken: 10 Redenen om te Starten met Online Factureren

Online Facturatie Software Vergelijken

Snel Facturen Maken om relax de dag door te gaan

Online facturen

Unieke vergelijkingssite laat je de beste facturatiesoftware kiezen

waardoor je sneller je geld ontvangen van je blije klant!

 

Online factureren: 10 redenen om te starten!

Als ondernemer gaat er best veel tijd zitten in het versturen van uitgaande facturen en verwerken in de boekhouding.

Een ingaande factuur gaat in een van de vele mappen in de boekenkast of ergens in de mail. Vervolgens verdwijnen ze regelmatig spoorloos. 

Niet echt iets waar je naar uitkijkt. Gelukkig kan het tegenwoordig allemaal een stuk makkelijker, simpeler én sneller. 

Door aan de slag te gaan met digitale facturen.

Tijdsbesparing

Het maken van facturen wordt door online boekhouden een stuk makkelijker. Het is op de computer namelijk slechts een kwestie van het invullen van de verschillende vakjes. Het factuurprogramma zorgt er vervolgens voor dat jouw web factuur er ‘gelikt’ uitziet. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en scheelt je een hoop tijd. 


Verder hoef je alle gegevens maar een keer in te vullen, waarna ze automatisch worden verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een jaaroverzicht dat gemaakt wordt van alle ingevulde gegevens van afgelopen jaar.

Minder fouten

Omdat zaken zoals de BTW en het optellen van de verschillende bedragen op de factuur automatisch gaan bij het online boekhouden, is de kans op het maken van rekenfouten een stuk kleiner t.o.v. facturen maken met Word. 


Als je eenmaal alle adressen en andere info van je klanten in het systeem hebt gezet worden deze ook automatisch op de e-factuur gezet. Een typefout maak je dus ook niet meer zo snel.

Herhalingsfacturen

Heb je facturen die elke maand hetzelfde zijn? Dan kun je deze zo inplannen dat ze elke maand op hetzelfde moment worden verstuurd. Dit hoef je maar één keer in te stellen en daarna heb je er geen omkijken meer naar. 


Alleen als je de maandelijkse factuur stop wil zetten hoef je er pas weer naar te kijken. Tot dan krijgt je klant altijd de digitale factuur op tijd in zijn/haar mail.

Beter overzicht

Kijk nog eens naar al die mappen in de boekenkast. Hoe netjes je ook werkt, heel overzichtelijk wordt het nooit. Met online factureren heb je een uitstekend overzicht over al je facturen. 


Factuurnummers worden automatisch aangemaakt en het zoeken naar een specifieke factuur is makkelijk door de naam van je klant of het nummer van de factuur in te typen in de zoekfunctie. 

Maar je kunt ook alle e-facturen op datum sorteren, of op naam. Het is bijna onmogelijk een digitale factuur kwijt te raken.

Inkomende digitale facturen direct verwerken

Hoe groot is de stapel te verwerken facturen op je bureau? Vast groter dan bij online boekhouden. Want door het digitaal te regelen gaat het invoeren van inkomende facturen een stuk sneller en makkelijker. Er blijven hierdoor geen facturen hangen en aanmaningen zijn verleden tijd.

Samenwerken

Samen aan je boekhouding werken wordt een stuk makkelijker gemaakt. Je hoeft als je met meerdere mensen aan de boekhouding werkt, niet meer fysiek samen in een ruimte te zitten omdat iedereen gewoon online kan inloggen. 


Zo kan je boekhouder bijvoorbeeld ook heel makkelijk met je meekijken, zelfs als je aan de andere kant van de wereld zit op zakenreis.

Koppelingen

Veel boekhoudprogramma’s bieden koppelingen aan met andere diensten. Bijvoorbeeld met de Belastingdienst. Hierdoor wordt het doen van de BTW-aangifte een stuk makkelijker. Je kunt het systeem aan je internetbankieren of aan bijvoorbeeld je kassasysteem en de personeelsadministratie koppelen.

Beter voor het milieu

Of je er nou mee bezig bent of niet. Digitale facturatie is beter voor het milieu. Denk nog maar eens aan al die mappen vol facturen in je boekenkast. Die facturen zouden allemaal niet geprint zijn als ze online ingevoerd waren. Dat scheelt een hoop papier.

Kosten lager

Niet alleen het milieu maar ook je portemonnee wordt gespaard door online te factureren. Printen van facturen op papier is niet meer nodig en ook postzegels hoef je niet meer te kopen.

Sneller betaald

Geen facturen meer die op een stapel post terecht komen en via de secretaresse bij de juiste persoon moeten worden gebracht, maar facturen die direct bij de financiële administratie in de e-mail belanden. Die worden natuurlijk een stuk sneller betaald. 


Dankzij je online boekhoudprogramma zie je direct wanneer de betalingstermijn van een factuur overschreden is en kun je met slechts een druk op de knop een herinnering sturen. Zo houd je grip op al je betalingsverkeer.

Kortom, duidelijk dat online facturatie vele voordelen kent t.o.v. ouderwetse papieren administratie en zelfs t.o.v. boekhouden met Word en Excel zijn er vele voordelen te noemen.


Het kan een grote stap zijn om van de handmatige boekhouding die je al jaren op die manier doet, over te stappen naar een systeem van online facturatie. 


Wanneer je dit eenmaal hebt gedaan zal je snel merken dat online factureren een hoop stress wegneemt en je veel meer tijd overhoudt om te doen wat je écht leuk vindt, namelijk ondernemen.