Prinsjesdag: Impact belastingen voor zzp
8 oktober 2015 

Prinsjesdag: Impact belastingen voor zzp

Prinsjesdag 2015 is weer geweest. Een grappige belevenis om het een keer live mee te maken, is mijn ervaring.

Belangrijker is te weten: Zijn er essentiële belastingzaken aan de hand?

Mijn tip: waak er altijd voor dat belastingveranderingen onverwachts impact hebben voor je bedrijf!

Voorkomen is beter dan genezen.

Vandaar dat ik jouw zes belangrijkste informatiebronnen op een rij heb gezet.
Zij vertellen je waar je op moet letten. Zij toelichten toe wat de impact is van de wijzigingen op belastingen voor zzp.

Belangrijkste nieuws is toch wel dat 2016 in het teken staat van lastenverminderingen voor werkende. Zowel financieel als administratief. Laten we het laatste vooral hopen;-)

Belastingdienst – niet altijd helder – wel juiste wijzigingen

Belastingwijzigingen zzp in 2016

Oké, we weten het alle twee. De Belastingdienst is vaak niet helder in hun communicatie, maar ze geven wel de juiste belastingwijzigingen door! Geen onbelangrijk punt;-)

Hier de Overheidsbron die je altijd kunt raadplegen, op elk moment in het jaar >>

 

5 belastingwijzigingen – snel scannen van impact

scan belastingen zzp 2016 wijzigingen

Om langdradige teksten te omzeilen raad ik je aan de Rabobank site “ik ga starten”. In een oogopslag, scan de titels, heb je direct de kern te maken wat de impact is voor jou als ondernemer. Rabobank schrijft hierover het volgende:

Belasting specialist binnen Rabobank

“Op Prinsjesdag is de begroting voor 2016 jaar bekendgemaakt. Welke belastingwijzigingen en maatregelen uit de miljoenennota 2016 zijn voor jou relevant? Hier lichten we de belangrijkste ontwikkelingen toe van belastingen voor zzp.”  Lees verder >>

 

Zonnige beschrijving “niets nieuws”, maar weet je al alles?

zzp nederland met zonnig belasting 2016 nieuws

ZZP Nederland, zij die de belangen van de meeste van ons behartigen, beschrijft het zonnig: Niks nieuws voor zzp’ers. Het is zelfs stralend nieuws, want dit betekent dat er nog steeds geen concrete plannen zijn om de zelfstandigenaftrekken af te schaffen!

Verder was het al bekend dat de VAR gaat vervallen. Geen nieuws dus:-) Lees verder om toch meer te weten >>

VAR vervalt, maar wat komt er voor terug?

VAR vervalt en is dreiging voor freelance zzp ?

VAR wordt vervangen door een modelverklaring. Mogelijk eenvoudiger aan te vragen, maar de verwachting is toch wel dat veel zzp’ers hun opdrachten gaan mislopen. Zzp Barometer weet zoals gewoonlijk de feiten. Ontdek ze hier >>

Wat ik hiervan vind?

Verandering blijven komen. Onderdeel van het (ondernemers)leven. Soms leuk, soms niet leuk. Mijn ervaring leert me dat er weer creatief om wordt gegaan met het vinden van oplossingen. De eerste ondernemer, een starter, heeft hiervoor al bij mij op de stoep gestaan.

Je kunt denken aan payrolling (lees hier wat het is >>), maar ook het starten van een BV.

P.S. Eerste kamer struikelt nog even over de nieuwe VAR, dus het verhaal wordt vervolgd.

 

Wat blijft er onder aan de streep over?

inkomstenbelasting berekenen

Een paar cijfertjes zodat je weet of je meer of minder belasting gaat betalen bij dezelfde winst. Ik weet het, van deze berekening gaan je ogen draaien;-) Neem hier een vluchtig kijkje >>

Je kunt het ook anders doen. En dan weet je het ook wat je aan inkomstenbelasting mag reserveren voor dit jaar. Kijk met me mee>>

 

Welke belastingbronnen zijn up-to-date?

Belastingen btw alertWeet jij niet hoe je up-to-date blijft met wijzigingen van belasting voor zzp en essentiële belastingtips? De gratis belasting-alert, elk kwartaal, is dan iets voor jou. Gelijk een stok achter de deur voor je btw aangifte;-)

Hier krijg je toegang tot de belasting-alert voor zzp >>

Over de schrijver
Elma de Bruijn is een visionaire boekhouder en dol op cijfers. Ze inspireert kleine ondernemingen om hun saaie administratie anders te zien. Door skippen van administratie en meer winst maken door betere focus op klanten, dankzij de boekhouding. Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers. Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook. Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.
Reactie plaatsen

Zoek hier voor meer kennis en tips

Je verveelt je niet. We hebben meer dan 250 artikelen over deze onderwerpen:

arrow_drop_up arrow_drop_down