Gratis Voorraadbeheer Software? Hulpgids [how-to]

Voorraadbeheer slim aanpakken. Zo doe je dat gratis

Hoe weet jij hoeveel producten je nog op voorraad hebt liggen? Hou je dit bij in een Excel sheet of ga je misschien zelfs fysiek langs in je magazijn om met de hand alle producten te tellen? Zou het niet makkelijk zijn om de gegevens over je voorraad in één opslag in te kunnen zien? Welke producten zijn er nog genoeg? Welke producten moet je bij bestellen? Software voor voorraadbeheer helpt ondernemers grip te houden op hun voorraad, zodat ze precies weten wanneer er actie ondernomen moet worden. Die programma’s voor stockbeheer kosten vast een hoop geld toch? Nou, dat valt dus wel mee. Als je het een beetje handig aanpakt kan een magazijnbeheer programma je zelfs geld opleveren! Je kunt zelfs gratis aan voorraadbeheer software komen om je bedrijf optimaal te kunnen runnen. Je hebt hiervoor twee opties:

Probeer gratis versies van Software as a Service

Je hebt ook de mogelijkheid om te gaan voor SaaS software. SaaS staat voor Software as a Service. Je huurt dan de software en over het algemeen moet je hier een vast bedrag per maand voor betalen. De meeste SaaS software pakketten bieden ook gratis proefversies aan. Deze proefversie zijns vrijblijvend meestal twee weken of een maand te proberen. Als je het niets vindt is dat geen probleem, je zit namelijk nergens aan vast. Je kunt daarom best wel wat versies uitproberen. Door de proefversies te gebruiken kun je goed kijken welk pakket er voor jou het beste werkt. Op den duur is het wel de bedoeling dat je voor zo’n pakket gaat betalen dus dit is geen goede oplossing voor de langere termijn. Je werk met SaaS software in de cloud, je kunt dus altijd en overal bij je gegevens, zolang je maar bent aangesloten met het internet.

Download open source voorraadbeheer software

Open source voorraadbeheer software. Het is een hele mond vol maar het kan je helpen om grip te krijgen op je voorraadbeheer zonder dat je er voor hoeft te betalen. Handig als je niet zoveel budget hebt of als je eerst eens wil kijken of stockbeheer software van toegevoegde waarde is voor je bedrijf. De open source software kun je downloaden van internet en zelf gratis gebruiken. Iedereen kan bijdragen aan de broncode van de software. Dat betekent dat functies of verbeteringen door iedereen toegevoegd kunnen worden, dus ook door jezelf. Het nadeel van een open source voorraadbeheer pakket is dat er weinig updates plaatsvinden, misschien maar één keer per jaar. Bovendien kun je je voorraad alleen bekijken op de computer waar je de software op gedownload hebt.

Magazijnbeheer kan flink wat geld opleveren

Heel veel ondernemers hebben te maken met voorraadbeheer. Of je nu een kleine ondernemer bent met een eigen webshop en voorraad aan huis, of een grote ondernemer met externe magazijnen vol goederen. Het is in beide gevallen van belang om je voorraad aan de ene kant goed op peil te houden om je klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen en aan de andere kant je voorraad zo laag mogelijk houden om de kosten van de opslag laag te houden. Bovendien zorgt voorraadbeheersoftware ervoor dat je niet meer met de hand alles hoeft na te lopen omdat er veel automatisch gebeurt. Zo zijn er pakketten op de markt die je een seintje geven als je bijna door je voorraad heen bent zodat je op tijd actie kunt ondernemen. Verder heb je goed inzicht op welke producten veel besteld worden en welke artikelen juist een beetje achterblijven. Hoe beter je inzicht op je voorraad, hoe beter je het kunt controleren. Voorraadbeheer software kan je dus een hoop geld besparen, en misschien zelfs geld opleveren!