Online Boekhouden Eenmanszaak Gids [Update 2022]

Online boekhouden eenmanszaak: boekhoudpakktten vergelijken voor makkelijk zelf boekhouding opzetten

Gratis online boekhouden voor eenmanszaak opstarten?

Laatste update: 22 maart 2022 door redactie

Let op: Dit betekent voor je dat je je boekhouding van je eenmanszaak, als MKB'er of ZZP'er, gratis kunt opzetten tijdens je start-up. Direct kosten reduceren en controle over je financiën vanaf de eerste dag. Maar is gratis altijd he beste? Nee, behalve deze oplossing. e-Boekhouden.nl helpt je (gratis) met moeiteloos online boekhouden voor je eenmanszaakHoe lang gratis voor starters? 1,5 Jaar zonder verplichtingen.

En er is meer ...

Hier ontdek je ook hoe je eenvoudig je boekhouding automatiseert, het gedoe met bonnetjes oplost, geen dubbel werk aan het doen bent en hoe je makkelijk online boekhoudpakket met elkaar vergelijkt.

Maar eerste de top 3 en toegang tot de vergelijkingstool online boekhouden voor zzp en mkb

Via de knop start je met vergelijken van alle goede online boekhoudsoftware.  Simpele vergelijkingstool gemaakt met reviews en uiteraard prijzen en voordelen.


 


En veel meer opties vind je in de vergelijkingstool:

 Online boekhouden vergelijken 


Boekhouden wordt door veel ondernemers gezien als een vervelende klus die uitgevoerd moet worden. De ondernemers doen het liever niet zelf uitvoeren. Maar het uitbesteden aan een administratiekantoor is duur. Wat doe je dan?

Het boekhouden neemt relatief veel tijd in beslag. Die tijd gebruik je als zelfstandige ondernemer, of je nu een zzp’er bent of dat je een bedrijf in het mkb hebt, liever voor andere activiteiten. In zulke situaties kan online boekhouden de goedkope oplossing zijn waar je al langer naar op zoek was.

Hoe online boekhouden voor zzp'ers?

Wanneer je zzp’er bent, ben jij je er waarschijnlijk al van bewust hoeveel tijd administratie in beslag kan nemen. Ben je nog een leek, dan raad ik je het artikel 'online boekhouden vergelijken voor zpp'er met de 6 stappen van tijdsreductie" aan. Gek genoeg is de hoeveelheid administratie voor een zzp’er helemaal niet zo heel veel in vergelijking met grotere bedrijven. Echter, het feit dat je als ondernemer van een eenmanszaak alles zelf dient te doen, zorgt er voor dat je vaak tot in de late uurtjes nog bezig bent met het in orde maken van je boekhouding. De concentratie ebt weg en fouten sluipen er onherroepelijk in. Wanneer dit herkenbaar is, dan vraagt dat om verandering. 


Zou het niet fijn zijn om ....


Zelf boekhouding simpel automatiseren door boekhoudpakket? 

Die mogelijkheid is er inmiddels inderdaad, namelijk in de vorm van online boekhouden. Dit kun je doen door middel van het aanschaffen van online boekhoudsoftware voor zzp dat alle belangrijke handelingen voor je automatiseert.

  • Verkoopfacturen maken zonder fouten
  • Belasting aangifte, vooral de omzetbelasting
  • Bonnetjes scannen
  • Inkoopfacturen inboeken gaat snel doordat het wordt herkend en automatisch verwerkt
  • Direct je banktransacties in je boekhouding zonder typewerk
  • Bestellingen van online verkoop bijhouden
  • Direct inzichten in je financiën zonder afhankelijk te zijn van een boekhouder of accountant

Als je dit allemaal handmatig uitvoert, dan zijn inderdaad zorgelijke handelingen die bizar veel tijd vragen van je. Online boekhouden programma's voor eenmanszaken zorgen er voor dat je alles maar éénmalig in het systeem hoeft te zetten. Daarna zal (bijna) alles automatisch worden afgehandeld.

Bewaren van bonnetjes en facturen | Archief

Je dient de administratie overigens minimaal zeven jaar te behouden. Dit kan dan ook al snel oplopen in een grote hoeveelheid boeken en schriften met daarin de financiële gegevens. Wanneer je dit niet vanaf het begin direct op orde hebt raak je al snel informatie kwijt, of is de volgorde volledig in de war geschopt. De administratie is via online boekhouding overigens goed beschermd. Jij bent de enige die er gebruik van kan maken en die het kan inzien. Je kunt op deze manier prima eerder opgeslagen informatie terugvinden indien dat nodig is. Je voorkomt dat je hiervoor een hele stapel aan boekwerken in de kast hebt staan. Een leesboek bewaren is leuker;-)

Hoe boekhoudsoftware vergelijken voor zzp'er?

Goed, je bent inmiddels overtuigd dat online boekhouden nodig is om tijd vrij te maken. De vraag is alleen voor welk softwarepakket je dient te kiezen. Aangezien er een vrij groot aanbod is, is het niet altijd even makkelijk om die keuze te maken. Daarom raden we aan om verschillende programma’s uit te testen. Dit kan op zich vrij gemakkelijk omdat de meeste aanbieders een proefversie aanbieden die je gratis kunt uitproberen. Wanneer je een pakket hebt gevonden dat bij je manier van boekhouden past, kun je daarvoor de betaalde versie gaan aanschaffen. Het enige probleem dat proefversies van de software met zich mee brengt is het feit dat bepaalde handelingen die je kunt toepassen alleen in de betaalde versie beschikbaar zijn.

Vergelijken & Top 3 online boekhouden eenmanszaken | ZZP 

Ik heb hier de top 3 voor zzp. Via de knop start je met alle goede online boekhoudsoftware vergelijken,  simpel op basis van reviews, prijzen en uiteraard voordelen.


 


En veel meer opties vind je in de vergelijkingstool:

 Online boekhouden vergelijken | ZZP


Online boekhouden voor mkb'ers | met personeel

Je zult begrijpen dat het ook binnen het mkb handig is om de boekhouding online te laten verlopen. Met meer personeel in dienst zijn er sowieso meer salarissen die betaald dienen te worden, maar afhankelijk van het type bedrijf heb je wellicht veel meer transacties te verwerken. Al snel zie je door de bomen het bos niet meer en lopen de werkzaamheden enorm op. Behoudens dat het online boekhouden ook hier veel tijdwinst oplevert, kan dit ook nog eens een enorme kostenbesparing voor je zijn.

Meerdere administraties

In het mkb heb je al snel te maken met meerdere soorten van administratie die allemaal verwerkt dienen te worden. Met online boekhouden voor MKB kun je het op deze manier niet alleen uitstekend bijhouden, vergelijkbaar met zoals het is beschreven in het stuk over de zzp’ers, maar kun je de informatie ook makkelijk delen met werknemers die een leidinggevende positie binnen het bedrijf hebben. Een ander voordeel is dat meerdere werknemers op hetzelfde moment gebruik kunnen maken van de data. Dus wanneer jijzelf of een andere werknemer de data aan het bekijken is om nieuwe ideeën te kunnen toepassen, kan degene die de boekhouding invoert gewoon verder met zijn of haar werkzaamheden.

Vergelijken online boekhoudpakket voor eenmanszaak

Wanneer het aankomt op tijdsbesparing en de eenvoud van de te nemen handelingen is er eigenlijk geen betere keuze dan de boekhouding online uit te laten voeren. Alles handmatig bijhouden op papier is evenals bij de zzp’er erg lastig en onoverzichtelijk. In het mkb zal de stapel aan papieren boekwerken sneller oplopen en vele malen groter zijn.

MKB boekhouding in Excel? 

Het is uiteraard ook mogelijk om de boekhouding op de computer in te voeren in bijvoorbeeld een spreadsheet programma zoals Microsoft Excel. Dit is absoluut een meer geavanceerde optie dan te werken met papier, jij, ze zijn er nog, maar het probleem hiermee is dat de documenten niet of nauwelijks beveiligd zijn. Je kunt een wachtwoord aan het document geven, maar die zijn voor de gemiddelde hacker vaak makkelijk te kraken.

Back-up archief

Bovendien dien je elke back-up die je wil maken handmatig uit te voeren. Online zal dit vele malen beter beveiligd zijn en doordat de data wordt opgeslagen in de cloud zal je de informatie niet zelf te hoeven de dupliceren en hoeft u zich geen zorgen te maken, de informatie zal ook beschikbaar zijn, zelfs nadat de computer waarop alles wordt verwerkt crasht. Ook in het mkb geldt dat er veel verschillende programma’s beschikbaar zijn welke allemaal voor- en nadelen hebben. Hierdoor past het ene programma beter bij je bedrijf dan het andere. Het is ook hier de taak om goed na te gaan welk programma het best bij je past voordat je overgaat tot het bestellen van het online boekhouden voor eenmanszaak. Daarom raden we in deze ook aan om te beginnen met gratis proefversies die je een beter inzicht kunnen geven van de mogelijkheden die dit soort programma’s bieden.

Hoe zelf boekhoudpakketten vergelijken? 

De top 3 voor mkb vind je hier direct onder. Via een vergelijkingstool online boekhouden maak je je eigen keuzes als MKB'er.


 


En veel meer opties vind je in de vergelijkingstool:

 Online boekhouden vergelijken | MKB 


Succes met ondernemen én de last van boekhouding verminderen.