Mac Boekhoudprogramma: incl. iPhone app
Mac boekhoudprogramma - iPhone app

Apple Mac boekhoudprogramma’s

Mensen die zweren bij Mac, en daar zitten nogal wat succesvolle ondernemers tussen, worden soms omschreven als ‘rebels’ en ‘eigenwijs’. Ze dragen duurzaamheid hoog in het vaandel en hebben een neusje voor innovatie. Net zoals Apple-oprichter Steve Jobs, willen ondernemende Mac-gebruikers de toon aangeven op het gebied van kwaliteit en streven ze naar excellentie. Precies omdat voor deze perfectionisten alleen het beste goed genoeg is, wil dit ras ondernemers graag het financiële overzicht behouden. Gelukkig is er ook voor Mac-gebruikers een breed assortiment van offline en online boekhoudprogramma’s voorhanden.


Mac boekhoudprogramma - online boekhouden voor Apple gebruiker

Zelf boekhouden met Mac

Een goede boekhouder is een beetje als een ingenieur, maar dat mag je natuurlijk niet afschrikken. Integendeel, er zijn talrijke tools om dit cruciale aspect van je kleine of middelgrote onderneming gewoon zelf in goede banen te leiden. Zo hoef je als ZZP’er of MKB’er geen beroep te doen op een dure accountant, zonder al teveel kostbare tijd te moeten investeren. Op die manier kan je je volop focussen op datgene waar jij goed in bent: jouw business! Als Mac-liefhebber weet je ook hoe belangrijk het is om boekhoudsoftware te vinden die compatibel is met jouw favoriete besturingssysteem, bijvoorbeeld onderstaande uitstekende online boekhoudsoftware:

Disclaimer affiliate opbrengsten:  Ik ontvang een kleine vergoeding voor het plaatsen van deze vergelijker. Hierdoor kan ik gratis content blijven weggeven.


 


Mac boekhoudprogramma’s versus Microsoft / pc boekhoudsoftware

Het is niet omdat je een Mac-persoon bent dat je voor je boekhoudsoftware genoegen moet nemen met minder. Eigenlijk bestaat er ondertussen niet meer zoiets als ‘boekhoudprogramma’s alleen voor Mac’. Uiteraard bestaat er een overvloed aan boekhoudprogramma’s die je kunt gebruiken op je MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac, enzovoort. Daar waar er vroeger Mac software was en software voor de ‘gewone’ pc, is dat nu met de inburgering van cloud software virtueel eigenlijk allemaal hetzelfde. De online programma’s in de cloud, ook boekhoudprogramma’s, werken gewoon in elke browser dus ook Safari. 

 

Met andere woorden: het is vandaag de dag moeilijker om een boekhoudprogramma te vinden dat niet werkt op je Mac dan een programma dat alleen werkt op een Mac. Ondertussen ben jij als Mac-fanaat overigens in het gezelschap van meer dan 100 miljoen actieve Mac gebruikers. Het zou dus enigszins problematisch zijn als je een boekhoudprogramma zou vinden dat op een of andere manier niet compatibel is met Mac.

Boekhoudprogramma’s voor Mac-gebruikers

Mac-gebruikers verwachten van hun boekhoudsoftware precies hetzelfde als van hun favoriete computer: betrouwbaarheid, snelheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Ook boekhoudsoftware voor Mac valt uiteen in twee grote groepen: de offline boekhoudprogramma’s en de online boekhoudsoftware. Je uiteindelijke keuze hangt in de eerste plaats af van de aard van je bedrijf en de omvang ervan, maar vooral ook van je eigen persoonlijke voorkeur.

Online boekhoudprogramma’s voor Mac

Er zijn talrijke manieren om je boekhouding te doen, maar met de inburgering van cloud computing zijn online boekhoudprogramma’s een beetje de norm geworden. Online boekhouden heeft enkele belangrijke pluspunten die je onderneming nog meer zullen doen floreren.

  • Toegankelijkheid via de cloud: Het enige wat je moet hebben is een up-to-date webbrowser om overal ter wereld van de meest uitgebreide boekhoudsoftware te kunnen genieten. Werkelijk alle aspecten van je boekhouding, van facturen innen en betalen tot je loonadministratie en belastingen, verlopen digitaal. De tijd en het geld dat je hiermee bespaart, kan je dan weer investeren in je passie van het ondernemen.
  • Connectiviteit met financiële en fiscale diensten: Facturen maken was nog nooit zo eenvoudig: met een druk op de knop stuur je je factuur uit met betaallink om snel en efficiënt de vruchten van je noeste arbeid te plukken. Je hoeft ook niet meer te stressen over de btw- of belastingaangifte: je online Mac boekhoudprogramma verrekent automatisch de btw en op het einde van elk kwartaal moet je alleen nog de cijfers controleren en doorsturen via de Belastingdienst-koppeling.
  • Synchroniseren met iPhone: Nog een belangrijke troef van deze online boekhoudprogramma’s voor Mac is dat deze vaak vergezeld zijn van een speciale boekhoudapp voor je iPhone. Via deze apps kan je dan waar en wanneer je maar wil je boekhouding en facturen inkijken. Deze applicaties zijn in vele gevallen zelfs uitgerust met scanfuncties voor de telefoon en gps-trajectberekening (wat bijvoorbeeld extreem handig is voor het berekenen van je rittenadministratie).

Offline boekhoudprogramma’s voor Mac

Nogal wat ZZP’ers en MKB’ers houden echter vast aan de traditionele boekhoudpakketten, en dat kan je hen moeilijk kwalijk nemen. Moet het gezegd dat de soms ‘zware’ offline boekhoudprogramma’s op een Mac lopen als een trein? Ook aan het gebruik van offline boekhoudsoftware zijn vooral voor MKB – belangrijke voordelen verbonden. Enkele redenen waarom ondernemers voor offline boekhouden kiezen, zijn:


  1. Goedkoper: je betaalt bij de aanschaf van het boekhoudpakket een eenmalige prijs en bent dus niet gebonden aan maandelijkse bijdragen.
  2. Veiligheid: aangezien vrijwel alles offline verloopt, hoef je je ook geen zorgen te maken over hackers of cybercriminelen.
  3. Niet afhankelijk van internet: zelfs op een Mac of iMac zonder internetverbinding heb je altijd en overal inzicht in het financiële plaatje van je onderneming.


Omdat alsmaar meer ondernemers kiezen voor Mac, bestaat er tegenwoordig ook een brede selectie van Mac boekhoudprogramma’s. De tijd dat je met je Mac uit de boot viel voor goede boekhoudsoftware ligt ver achter ons.

Jouw onderneming in balans

Het leven is een beetje zoals een boekhouding: alles moet in balans zijn. Precies daarom is het een verstandige keuze om gebruik te maken van een goed boekhoudprogramma voor je Mac, zij het offline of online. Als ondernemer voel je je toch altijd een beetje ongemakkelijk als je het financiële aspect van je bedrijf aan iemand anders moet overlaten. Gewoon zelf boekhouden op je Mac is voor ondernemers als jij de beste garantie dat hun bloed, zweet en tranen op het einde van de rit ook beloond worden!


Je kunt een boekhoudprogramma voor je MAc uitzoeken via de vergelijkingstool. Ik ontdek boekhoudprogramma