Ben jij online ondernemer? Let op BtW
22 december 2014 
0 min. leestijd

Ben jij online ondernemer? Let op BtW

Heb je een online product of dienst en lever je aan particulieren in andere EU landen? Let op, want per 1 januari 2015 moet je (misschien) btw aangifte doen in dat land.

Als je alles op autopilot doet en er is op geen enkele wijze tussenkomst van jou, dan moet je het volgende lezen :    Btw bericht van de Belastingdienst

En stel acties deze keer niet uit, want anders heb je veel extra administratie te doen!!

Als je bijna alles op autopilot doet, maar er is toch iets wat jij persoonlijk toegevoegd, bijvoorbeeld een webinar inbouwt als Q&A dan geldt deze regel niet. De Belastingdienst heeft dit glashelder uitgesproken op de voorlichtingsdagen voor accountants, boekhouders en fiscalisten.

UPDATE:  De belastingregels voor online verkopen veranderen continue. Je vindt veel informatie via infowebsites, maar het helpt je om sommige indianenverhalen tot normale proporties te brengen. Mijn motto is niet voor niets:

Een olifant eet je ook niet in één keer op, maar in hapjes!

Plan een consult in als je meer details en oplossingen wilt ontvangen om je administratielast zo laag mogelijk te houden. Neem hier contact met me op. Ik ben meer dan boekhouder die je snel, moeiteloos en krachtig verder helpt.

Over de schrijver
Elma de Bruijn is een visionaire boekhouder en dol op cijfers. Ze inspireert kleine ondernemingen om hun saaie administratie anders te zien. Door skippen van administratie en meer winst maken door betere focus op klanten, dankzij de boekhouding.Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers.Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook.Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.

Zoek hier voor meer kennis en tips

Je verveelt je niet. We hebben meer dan 250 artikelen over deze onderwerpen: