Essentiële Tools voor ZZPers en Boekhouders: Ontdek ze Nu!
Software en Tools voor ZZP en boekhouders
Boekhouden
Redactie / Gastblogger
Boekhouden
1 min

Tools die zowel professionele als amateur boekhouders ontzettend helpen

1 min

Er zitten vele verschillen tussen boekhouders die al jarenlang in het vak zitten en zzp’ers die zelf hun boekhouding doen. Echter zijn er in beide situaties wat handige tools die elke boekhouder van pas komen. Wil je graag ontdekken welke tools dit zijn? Lees dan zeker verder, want in deze blog zetten we ze allemaal voor je op een rijtje.

Debiteurenbeheer software

In de eerste plaats is debiteurenbeheer software een must voor elke boekhouder. Met behulp van deze tool zie je namelijk meteen wat de situatie is van je cashflow. We hebben het dan met name over dat je in een oogopslag ziet hoe lang erover gedaan wordt door bepaalde klanten om aan een bepaalde factuur te doen. Dit soort informatie is hartstikke handig voor je boekhouding doordat je hierdoor beslissingen kunt nemen die voor je bedrijf gunstig uitpakken.

Spreadsheets

Spreadsheets zijn zo ongeveer de basis van elke boekhouding, of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint met het zelf bijhouden van je financiën als zzp'er. Programma's zoals Excel of Google Sheets zijn niet alleen toegankelijk maar ook ongelooflijk krachtig. Ze bieden je de flexibiliteit om alles tot in de puntjes te organiseren. Bovendien kun je deze tools gebruiken om voorspellingen te doen en trends te analyseren, wat echt een game changer kan zijn.

Boekhoudsoftware

Verder is er boekhoudsoftware. Dit is echt zo'n tool die je leven kan veranderen, vooral als je die stapels facturen en bonnetjes zat bent. Met moderne boekhoudsoftware kun je alles digitaal beheren, van facturatie tot aan je belastingaangifte. Het maakt administratieve processen niet alleen efficiënter maar ook een stuk overzichtelijker. En weet je wat nog mooier is? Veel van deze programma's zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak, dus ook als je niet technisch aangelegd bent, kun je er vrij snel je weg in vinden. Zeg maar dag tegen die ouderwetse manier van werken en hallo tegen de toekomst van de boekhouding!

Electronic Document Management Systems (EDMS)

Wil je je boekhouding en administratie een echt boost geven? Maak dan gebruik van Electronic Document Management Systems (EDMS). Stel je voor, geen rondslingerende papieren meer, geen eindeloze zoektochten naar dat ene document. Met een EDMS heb je al je belangrijke documenten veilig digitaal opgeslagen op één plek. Dit betekent niet alleen dat je ruimte bespaart, maar het maakt je gegevens ook makkelijker en sneller toegankelijk.

Software voor tijdregistratie

Niemand heeft zin om bij te houden hoeveel tijd je nu werkelijk aan elk project besteedt. Met software voor tijdregistratie wordt dit kinderspel. Hierdoor houd je ineens je uren nauwkeurig bij. Daarnaast krijg je inzicht in hoe je jouw tijd besteedt. Dit kan een echte eye-opener zijn en je helpen om efficiënter te werken. Plus, het maakt het factureren van uren aan klanten een stuk eenvoudiger en transparanter.

Categorieën