Betaalt u ook €97 excl btw per maand aan boekhouder?
15 mei 2014 

Betaalt u ook €97 excl btw per maand aan boekhouder?

 Wat maakt een boekhouder duur?

Onderzoek heeft uitgewezen dat zzp’ers  gemiddeld €97 excl. btw per maand betalen aan een accountant of boekhouder.
Een feit dat mij aan het schrikken bracht. Ongelofelijk en ook onnodig als u het anders aanpakt.

Wat betaalt u of beter gezegd wat zou u willen betalen aan uw boekhouder? (P.S. leuk als u hieronder een reactie achterlaat)

 

Wordt een boekhouder terecht zo goed betaald? 

Deels snap ik wel waarom dit gemiddelde zo hoog is. De gemiddelde ondernemer heeft er zelf ook “schuld” aan is mijn ervaring. En toch vind ik dat het de taak van de accountant of boekhouder om de ondernemer hierop te wijzen.

Voorbeeld: Het maakt toch niet uit dat je als ondernemer veel privé-betalingen via je zakelijke rekening laat plaats vinden?! Ja, dat is wel waar.

En dan zeg ik er gelijk achteraan: “Dat verdient wel lekker voor mij:-) ”
Elke privé-betaling betekent een extra handeling voor mij, dus de rekening loopt op! Dus …niet doen, ondernemer!

 

Wat maakt de rekening van uw boekhouder nog meer hoog?

Kijk naar onderstaande infographic. Deze inzichten zal u stimuleren om andere afspraken met uw  accountant of boekhouder te maken.

Wat maakt rekening boekhouder hoog?
Ik ben bijzonder nieuwsgierig of jullie nog aanvullende feiten hebben. Een mening hierover is ook welkom! Laat hieronder een reactie achter>>

 

Bedankt!

Elma

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Elma de Bruijn is een visionaire boekhouder en dol op cijfers. Ze inspireert kleine ondernemingen om hun saaie administratie anders te zien. Door skippen van administratie en meer winst maken door betere focus op klanten, dankzij de boekhouding. Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers. Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook. Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.
Cornelis Peters
Door

Cornelis Peters

op 19 May 2014

Wijze les Elma, Fijn dat je dit op deze manier inzichtelijk maakt. Succes met je duidelijke en overzichtelijke website. Mvg, Cornelis

Elma de Bruijn
Door

Elma de Bruijn

op 19 May 2014

Dank je wel Cornelis. Fijn dat het helder voor jou en hoogstwaarschijnlijk ook voor andere ondernemers is.

Boekhoudprogramma
Door

Boekhoudprogramma

op 21 May 2014

Dit is trouwens ook een goed en eenvoudig boekhoudprogramma: Offective boekhoudprogramma

Elma de Bruijn
Door

Elma de Bruijn

op 21 May 2014

Beste Phillipe, Dank je dat je het boekhoudprogramma onder de aandacht wilt brengen. Helaas heb ik de link weg moeten halen. Ik wil namelijk de lezers van mijn blog niet op het verkeerde been brengen. Ik heb het boekhoudprogramma bekeken. Ik ben onder de indruk dat jullie zoveel verschillende modules aanbieden voor een laag bedrag. Wat ik een groot nadeel vind is dat de boekhouding module een gemiddelde ondernemer afschrikt. Voor mij was het al een try and error, laat staan voor een ondernemer. Verder constateerde ik al vrij snel dat de btw aangifte rapportage niet klopte. De onbetaalde verkoopfacturen waren nog niet meegenomen. Mogelijk een invoerfout van mezelf. Maar als jullie op de site zetten dat een gebruikershandleiding niet nodig is anders is het boekhoudprogramma niet ok, dan lijkt het me niet een fout van mij :-)

Reactie plaatsen

Zoek hier voor meer kennis en tips

Je verveelt je niet. We hebben meer dan 250 artikelen over deze onderwerpen:

arrow_drop_up arrow_drop_down