Betaalt u ook €97 excl btw per maand aan boekhouder?
15 mei 2014 
1 min. leestijd

Betaalt u ook €97 excl btw per maand aan boekhouder?

 Wat maakt een boekhouder duur?

Onderzoek heeft uitgewezen dat zzp’ers  gemiddeld €97 excl. btw per maand betalen aan een accountant of boekhouder.
Een feit dat mij aan het schrikken bracht. Ongelofelijk en ook onnodig als u het anders aanpakt.

Wat betaalt u of beter gezegd wat zou u willen betalen aan uw boekhouder? (P.S. leuk als u hieronder een reactie achterlaat)

 

Wordt een boekhouder terecht zo goed betaald? 

Deels snap ik wel waarom dit gemiddelde zo hoog is. De gemiddelde ondernemer heeft er zelf ook “schuld” aan is mijn ervaring. En toch vind ik dat het de taak van de accountant of boekhouder om de ondernemer hierop te wijzen.

Voorbeeld: Het maakt toch niet uit dat je als ondernemer veel privé-betalingen via je zakelijke rekening laat plaats vinden?! Ja, dat is wel waar.

En dan zeg ik er gelijk achteraan: “Dat verdient wel lekker voor mij:-) ”
Elke privé-betaling betekent een extra handeling voor mij, dus de rekening loopt op! Dus …niet doen, ondernemer!

 

Wat maakt de rekening van uw boekhouder nog meer hoog?

Kijk naar onderstaande infographic. Deze inzichten zal u stimuleren om andere afspraken met uw  accountant of boekhouder te maken.

Wat maakt rekening boekhouder hoog?
Ik ben bijzonder nieuwsgierig of jullie nog aanvullende feiten hebben. Een mening hierover is ook welkom! Laat hieronder een reactie achter>>

 

Bedankt!

Elma

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Elma de Bruijn is een visionaire boekhouder en dol op cijfers. Ze inspireert kleine ondernemingen om hun saaie administratie anders te zien. Door skippen van administratie en meer winst maken door betere focus op klanten, dankzij de boekhouding. Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers. Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook. Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.

Zoek hier voor meer kennis en tips

Je verveelt je niet. We hebben meer dan 250 artikelen over deze onderwerpen: