Tips en trucs voor een efficiënte btw-aangifte
Tips en trucs voor een efficiënte btw-aangifte
BTW aangiften
Redactie / Gastblogger
BTW aangiften
2 min

Tips en trucs voor een efficiënte btw-aangifte

2 min

Zzp'ers, freelancers en kleine bedrijfseigenaren doen het niet graag, maar toch is het verplicht, het doen van de btw-aangifte. Vind jij het doen van jouw btw-aangifte ook altijd best lastig en lijkt het jou wel wat om enkele handige tips te ontvangen die het doen van een btw-aangifte eenvoudiger en sneller maken? In dit artikel lees je over de beste tips en trucs om het doen van een btw-aangifte voor iedereen gemakkelijk te maken. 

Wanneer jij een ondernemer bent is het belangrijk dat je een btw-aangifte indient. Deze moet tijdig worden ingeleverd en nauwkeurig zijn. Het aangifte doen van de btw is voor bijna elke ondernemen een lastige taak en vaak wordt het gezien als een taak die niet leuk is. Het doen van een btw-aangifte kan erg verwarrend zijn en lang duren. Moneybird wil iedereen die een btw-aangifte moet doen hier graag mee helpen door het geven van enkele handige tips en trucs. Deze tips en trucs maken het doen van de btw-aangifte net dat stukje eenvoudiger én sneller.

Btw-aangifte doen met online boekhouden zoals MoneybirdOp orde houden van de administratie

Deze tip zie je als ondernemer vast niet als eerst, het op orde houden van de administratie. Bij een onderneming komt veel administratie kijken, zoals jaarverslagen en andere financiële en administratieve documenten die je goed bij moet houden. Je kunt het jezelf direct iets gemakkelijker maken door het op orde houden van de administratie. Moneybird wil je hier graag bij helpen. Je kan op een zeer eenvoudige manier al jouw administratie bijhouden door ze gemakkelijk toe te voegen aan jouw Moneybird account, dan heb je direct minder zorgen en weet je dat jouw administratie altijd up-to-date houdt. Bespaar tijd, waarborg de nauwkeurigheid en vermijd fouten met de hulp van Moneybird.

Automatische bankkoppelingen

Een van de zeer handige functies van het btw-aangifte doen bij Moneybird, is dat je jouw zakelijke bank kan koppelen aan je administratie in Moneybird. Door deze automatische bankkoppelingen worden transacties geheel automatisch geïmporteerd. Het is niet meer nodig alle transacties handmatig in te voeren waardoor je niet alleen veel tijd bespaart, maar ook de kans op fouten in de administratie verminderd.

Inkomsten en uitgaven categoriseren

Door het plaatsen van alle inkomsten en uitgaven in de juiste categorieën zorg je ervoor dat je het overzicht bewaard. Jouw btw-aangifte wordt daarnaast nauwkeuriger. Moneybird biedt vele categorieën voor de verschillende soorten inkomsten en uitgaven. Je kan deze eenvoudig toevoegen waardoor je eenvoudig het overzicht bewaard. Wanneer je enkele categorieën mist kun je deze zelf toevoegen.

Controleren van de btw-tarieven

Een van de meest belangrijke punten van een btw-aangifte is het aangeven van de juiste btw-tarieven. Vooral voor startende ondernemers kan dit lastig zijn en wanneer je dit niet doet op de juiste manier kun je in de problemen komen. Met Moneybird kun je gemakkelijk alle btw-tarieven controleren zodat je altijd de juiste tarieven hanteert.

Vooraf ingevulde data controleren

De Belastingdienst vult soms zelf bepaalde data in jouw btw-aangifte in. Zorg ervoor dat je deze gegevens goed controleert en bekijk jouw administratie om te controleren of deze gegevens kloppen.

Deadlines

Bij dit punt lopen veel ondernemers de mist in als het gaat om het doen van een btw-aangifte. De Belastingdienst hanteert deadlines voor het inleveren van btw-aangiftes en wanneer je deze mist kun je flink in de problemen belanden. Het behalen van de deadlines is dus een serieuze zaak.

Btw-aangifte doen bij Moneybird

Bij het doen van een btw-aangifte moet je letten op vele zaken. Om dit voor iedereen eenvoudiger te maken kun je jouw btw-aangifte doen bij Moneybird. Deze functie maakt het zeer eenvoudig een btw-aangifte te doen en weet je zeker dat deze nauwkeurig wordt uitgevoerd.

Kortom, het doen van een btw-aangifte kan erg lastig en tijdrovend zijn. Moneybird lost dit op door de verschillende handige functies die zij aanbieden.

Categorieën