Cloud Boekhoudprogramma? | tips, prijzen, reviews en functies
Cloud boekhoudprogramma’s

Cloud boekhoudprogramma’s – verhef je financiën in de wolken!

De dagen dat de ‘cloud’ alleen maar witte condensatie was in de hemel waar meer nattigheid uitvalt dan we soms zouden willen, liggen ver achter ons. Nu is de cloud de standaard in de digitale wereld, ook op het gebied van boekhoudprogramma’s. Maar wat is een cloud boekhoudpakket en waarom is het de juiste keuze voor bedrijven?

Wat zijn boekhoudprogramma’s in de cloud?

Boekhoudprogramma’s in de cloud werken volledig in de cloud – lees: op het internet zonder noodzaak van opslag op een harde schijf.

Cloud-boekhoudprogramma's voor zzp en mkb

In het stenen tijdperk van het boekhouden werd offline boekhoudsoftwaregewoon op een computer of een server geïnstalleerd. Met een cloud softwareprogramma staat de software ergens op een externe server en hebben de gebruikers waar en wanneer, en vanaf alle mogelijke apparaten zoals smartphone, desktop en tablet, toegang tot de boekhouding. De enige vereiste is dat de gebruikers een goed werkende internetverbinding moeten hebben.

Uitstekende cloud software zijn de volgende:

Disclaimer affiliate opbrengsten:  Ik ontvang een kleine vergoeding voor het plaatsen van deze vergelijker. Hierdoor kan ik gratis content blijven weggeven.


 Wil je kiezen voor meer opties, speciaal voor zzp'ers, mkb'ers, of accountants?


Ontdek meer cloud software


Voordelen van cloud boekhoudsoftware

Cloud boekhoudprogramma's bieden heel wat voordelen voor alle mogelijke ondernemingen en organisaties, groot en klein, in vergelijking met de traditionele boekhoudpakketten voor de pc.

Het verhaal van Subway-eigenaar spreekt voor zichzelf dat het werkt voor elk bedrijf. Als winkeleigenaar is hij blij dat hij geen losse bonnen en facturen meer heeft. De administratie van winkels was altijd lastig om goed te stroomlijnen, maar nu niet meer.  Kijk hier naar de transformatie die de winkeleigenaar heeft meegemaakt:

Deze video is gemaakt door mijn samenwerkingspartner e-Boekhouden.nl - (gratis) online boekhouden voor kleine ondernemingen. Zij stimuleren stressvrij online boekhouden en nemen je zorgen weg rondom complexe financiële taken. Ontdek hier hoe e-Boekhouden.nl je boekhoudkosten helpt verlagen >>


Wat is er nog meer te bereiken?

Mobiliteit

Dankzij boekhoudprogramma’s in de cloud hebben bedrijven en hun werknemers meer mobiliteit. Bedrijfsleiders en medewerkers hebben altijd en overal toegang tot de financiën van de onderneming wanneer ze internet hebben. Om het nog beter te maken, voorzien de meeste cloud boekhoudprogramma’s ook apps zodat je zelfs vanaf je telefoon de boekhouding kunt raadplegen en bewerken.

Toestelneutraal

Precies omdat de data in de cloud worden opgeslagen en gewoon via het internet toegankelijk zijn, ben je niet afhankelijk van het ene of het andere operating system. De technologie werkt dus precies hetzelfde voor de pc als voor Mac.

Meerdere gebruikers

Boekhouding in de cloud maakt het mogelijk dat meerdere medewerkers tegelijk toegang hebben tot de boekhouding en simultaan verschillende taken kunnen uitvoeren. Zo kan je als bedrijfsleider bepaalde toestemmingen inbouwen voor medewerkers met minder of meer bevoegdheden. Sommige werknemers krijgen alleen een machtiging om gegevens in te voeren, terwijl leidinggevenden ook de machtiging krijgen om transacties uit te voeren.

Centralisatie

Een ander niet te onderschatten voordeel van cloud boekhouding is dat je altijd maar één mogelijk bestand of databank hebt. Dat betekent dat er geen vergissingen meer kunnen gebeuren doordat werknemers werken aan verschillende versies van financiële documenten.

Gebruiksvriendelijk

Boekhoudprogramma’s in de cloud worden gekenmerkt door hun gebruiksgemak en gebruiksvriendelijke interfaces.

Integratie met andere platformen

Het grote voordeel van boekhouden in de cloud is dat het feilloos gecombineerd kan worden met andere toepassingen. Denk aan online bankieren, loonadministratieprogramma’s en Belastingdienst-link.

Maandelijkse betalingen

De meeste cloud boekhoudprogramma’s bieden abonnementen op maat aan met maandelijkse en heel toegankelijke betalingen.

Cybersecurity

Boekhoudprogramma’s in de cloud zijn tegenwoordig 100 procent veilig en uitgerust met gesofisticeerde veiligheidsmechanismen om de financiële gegevens van je onderneming te beschermen.

Automatische back-ups

Waar mensen samenwerken, gebeuren vergissingen en soms ook kleine rampen. Het risico op het zo gevreesde verlies van financiële gegevens is met cloudtechnologie vrijwel onbestaande.

Flexibiliteit

Online boekhoudprogramma’s kunnen eenvoudig aangepast en opgeschaald worden naargelang de noden van het bedrijf. Zzp’ers hebben niet dezelfde financiële tools nodig als middelgrote en grote ondernemingen met werknemers. Een systeem in de cloud kan à la carte toegespitst worden op de behoeftes van iedere ondernemer met specifieke opties en upgrades.

Boekhoudprogramma’s in de cloud beter dan offline boekhoudsoftware?

Toch zijn er in het cloud tijdperk nog heel wat ondernemingen die doelbewust kiezen voor offline boekhoudprogramma’s. Hoewel cloudsoftware de norm lijkt te worden op het gebied van boekhouding, hebben beide methodes zo hun voordelen en is de keuze een beetje afhankelijk van de noden van het bedrijf.


Een van de redenen waarom kleine en middelgrote bedrijven soms nog vasthouden aan de klassieke offline boekhoudsoftware is eerder irrationeel. Sommige ondernemers deinzen ervoor terug om hun gevoelige financiële informatie toe te vertrouwen aan die ongrijpbare en ietwat abstracte ‘cloud’. Maar met de huidige state of the art beveiligingsmechanismen en multifactorauthenticatie is het risico op hacken vrijwel onbestaande.


En er bestaat ook nog zoiets als de gulden middenweg: offline boekhoudsoftware met online componenten zoals gegevensopslag in de cloud al of niet in combinatie met digitale facturatie, online bankieren, enzovoort. Feit is dat het automatiseren van je boekhouding met online boekhoudprogramma’s je bedrijf op het gebied van flexibiliteit en efficiëntie geen windeieren zal leggen.

Cloud boekhoudprogramma’s maken het leven van ondernemers gemakkelijker

Wat hebben een loodgieter, een cafébaas en een pedicure gemeen? Ze jagen allemaal hun grote droom na en willen van hun hobby hun beroep maken. Ze willen zeker geen uren over grootboeken en resultatenrekeningen gebogen zitten. Gelukkig kunnen ook kleine zelfstandigen genieten van een alsmaar groeiend aanbod van online tools om de hoofdpijn van facturen, rekeningen en belastingen weg te nemen.


Kleine ondernemers starten een bedrijf omdat ze een passie hebben voor iets – en dat is doorgaans niet de boekhouding doen. Door over te stappen op boekhoudprogramma’s in de cloud besparen getalenteerde ondernemers kostbare tijd en kunnen ze zich met volle overgave gooien op het leiden van hun bedrijf.


Boekhoudprogramma’s in de cloud zijn toegankelijk voor werkelijk alle ondernemingen van beginnend ondernemer tot multinational. Ze vereisen geen academische kennis van boekhouding en je hoeft er zeker geen raketgeleerde voor te zijn. Cloud boekhoudprogramma’s zijn er gewoon om het leven van ondernemers gemakkelijker te maken en je financiën in de wolken te verheffen!


Een paar uitstekende cloud software zijn de volgende:


 
Wil je op maat kiezen als zzp'er, mkb'er, of accountant?


Ontdek meer cloud software