Nr 1 Belastingtip die je geldzorgen vermindert
Belastingtip die je geldzorgen verminderenOntdek het hier

Page content

Zijn financiële cijfers uit boekhouding saai?

financiele cijfers

Veel ondernemers schrikken van financiële cijfers. U misschien ook? Voorbeelden van financiële cijfers voor kleine ondernemingen zijn: ROI, netto winst, rentabiliteit, break-even-point, liquiditeit, omzet voor inkoop, activa, passiva……..

 

Boekhouder, praat niet zo moeilijk over mijn financiële cijfers?

En als ik het anders verwoord: “Omzet Is Nog Geen Geld Hebben”. Bent u nu wel wakker?

Tja, waarom zo complex? Dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat financiële cijfers een fantastisch middel zijn om sturing te geven. Ik weet het , financiële cijfers kunnen afschrikken. Maar van cijfers kunnen we ook blij worden!

Het geeft inzicht, ook al staat een ondernemer er slecht voor. Het geeft inzicht in welke richting acties te ondernemen en ook wanneer!

 

Pff, ik kijk wel naar mijn banksaldo!

U moet er wel iets voor doen! Inzichten verkrijgen vergt informatie uit uw boekhouding die u toepast op uw situatie.

Laatst zei een ondernemer die rond de armoedegrens leeft:  “….dus ik hoef maar 4 producten per maand te verkopen…..dat moet toch haalbaar zijn!” Hij was verrast, want zijn dromen (zonder feiten) waren nachtmerries geworden.

“Ja, leuk Elma. Zo slecht sta ik er niet voor! Als mijn banksaldo te laag wordt , dan moet ik gewoon iets extra’s doen!”

Redeneert u ook zo? Nee, toch?!

 

Boekhouding vertelt : wat is besteedbaar?

Als een ondernemer alleen stuurt met zijn/haar banksaldo, dan vraag ik: weet u wat u kan besteden van uw geld?

Wat blijft over na:

  • reservering btw afdracht
  • reservering inkomstenbelasting
  • reservering afschrijvingen
  • reservering voor tijdelijke situaties met weinig inkomsten
  • betalingen aan crediteuren
  • betalen van uw maandelijkse arbeidsbeloning

Bent u ook zo’n ondernemer die te weinig kijkt naar de cijfers en zich telkens afvraagt: waar blijft het geld, waarvoor doe ik het allemaal, waarom verdien ik niet meer, etc?

Tip 🙂 kijk vaker naar de financiële cijfers uit uw boekhouding en ontdek het verhaal achter de cijfers.

Boekhouden en cijfers zijn saai?

Mindset helpt ondernemers met financien

Uw mindset vertelt u wat u wilt horen!

 

Laat u inspireren dat het anders kan. Veel van uw vragen worden beantwoord door financiële cijfers uit uw boekhouding. Bekijk direct de slideshow hieronder>>

 

 

Wat doen financiële cijfers met u ? Wat is uw reactie? Laat het hieronder weten. U ontvangt altijd antwoord en/of tips terug.

Bedankt,

Elma

Elma de Bruijn
Elma de Bruijn is financiële business mentor en boekhouder. Ze specialiseerde zich in financieel management en zelf boekhouden voor kleine ondernemingen / zzp'ers. - Ze vindt het geweldig om het verhaal achter de cijfers te ontdekken waardoor ondernemers betere keuzes maken. Na haar eerste (kwaliteits-) management carrière, helpt zij sinds enkele jaren ondernemers met het boekhouden en hun financien, met het verminderen van hun administratie, met minder kosten ondernemen en met een betere cashflow. - Alles ten gunste van meer rust in het hoofd en met meer vrijheid te kunnen ondernemen. Kortom, voor de ondersteuning van hun gewenste ondernemerslifestyle!
Laat een bericht achter! Dat waardeer ik bijzonder!

Comment Section

1 reactie op “Zijn financiële cijfers uit boekhouding saai?


Door De Reuver, P. op 10 mei 2018

Het kan vaak een enervende ervaring worden, ja. Weet ik al te goed ook. Tja, vooral als de cijfers tegenvallen. We zien allemaal graag positieve getallen. Dat de cijfers helpen sturen, klopt helemaal. De mindset en de wil moeten aanwezig zijn

Plaats een reactie


*