Page content

article content

Zijn financiële cijfers uit boekhouding saai?

Veel ondernemers schrikken van financiële cijfers. Jij misschien ook? Voorbeelden van financiële cijfers voor kleine ondernemingen zijn: ROI, netto winst, rentabiliteit, break-even-point, liquiditeit, omzet voor inkoop, activa, passiva……..

Help!

Boekhouder, praat niet zo moeilijk over mijn financiële cijfers!

En als ik het anders verwoord: “Omzet Is Nog Geen Geld Hebben”. Bent je nu wel wakker? 😉

Tja, waarom zo complex? Dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat financiële cijfers een fantastisch middel zijn om sturing te geven. Ik weet het , financiële cijfers kunnen afschrikken. Maar van cijfers kunnen we ook blij worden!

Het geeft inzicht, ook al staat een ondernemer er slecht voor. Het geeft inzicht in welke richting acties te ondernemen en ook wanneer!

 

Pff, ik kijk wel naar mijn banksaldo!

Je moet er wel iets voor doen! Inzichten verkrijgen vergt informatie uit je boekhouding die je toepast op jouw situatie.

Laatst zei een ondernemer die rond de armoedegrens leeft:  “….dus ik hoef maar 4 producten per maand te verkopen…..dat moet toch haalbaar zijn!” Hij was verrast, want zijn dromen (zonder feiten) waren nachtmerries geworden.

“Ja, leuk Elma. Zo slecht sta ik er niet voor! Als mijn banksaldo te laag wordt , dan moet ik gewoon iets extra’s doen!”

Redeneert jij ook zo? Nee, toch?!

 

Boekhouding vertelt je: wat is besteedbaar?

Als een ondernemer alleen stuurt met zijn/haar banksaldo, dan vraag ik: weet je wat je kan besteden van je geld?

Wat blijft over na:

  • reservering btw afdracht
  • reservering inkomstenbelasting
  • reservering afschrijvingen
  • reservering voor tijdelijke situaties met weinig inkomsten
  • betalingen aan crediteuren
  • betalen van uw maandelijkse arbeidsbeloning

Bent je ook zo’n ondernemer die te weinig kijkt naar de cijfers en zich telkens afvraagt: waar blijft het geld, waarvoor doe ik het allemaal, waarom verdien ik niet meer, etc?

Tip 🙂 kijk vaker naar de financiële cijfers uit je boekhouding en ontdek het verhaal achter de cijfers.

Boekhouden en cijfers zijn saai?

Mindset helpt ondernemers met financien

Je mindset vertelt je wat je wilt horen!

 

Laat je inspireren dat het anders kan. Veel van je vragen worden beantwoord door financiële cijfers uit je boekhouding. Bekijk direct de slideshow hieronder>>

 

 

Wat doen financiële cijfers met jpu ? Wat zijn je eerste reacties? Laat het hieronder weten. U ontvangt altijd antwoord en/of tips terug.

Bedankt,

Elma

Elma de Bruijn
Elma de Bruijn is (online) boekhouder en dol op cijfers. Ze helpt kleine ondernemingen met hun boekhouding en belastingzaken. Het eenvoudig opzetten en helder maken vindt ze belangrijk.Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers.Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook.Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.
Laat een bericht achter! Dat waardeer ik bijzonder!

Comment Section

2 reacties op “Zijn financiële cijfers uit boekhouding saai?


Door De Reuver, P. op 10 mei 2018

Het kan vaak een enervende ervaring worden, ja. Weet ik al te goed ook. Tja, vooral als de cijfers tegenvallen. We zien allemaal graag positieve getallen. Dat de cijfers helpen sturen, klopt helemaal. De mindset en de wil moeten aanwezig zijn


Door Elma de Bruijn op 14 mei 2018

Ja, mooi hé! Een van de hoofdoorzaken waarom het vaak wat minder gaat met een bedrijf: juiste focus, juiste mindset, juiste acties

Plaats een reactie


*