Financiële cijfers zijn pas inspirerend als je verder kijkt dan je banksaldo
01 maart 2018 
2 min. leestijd

Financiële cijfers zijn pas inspirerend als je verder kijkt dan je banksaldo

Financiele cijfers schrikken veel ondernemers af. Jij ook? Voorbeelden van financiële cijfers voor kleine ondernemingen zijn: ROI, netto winst, rentabiliteit, break-even-point, liquiditeit, omzet voor inkoop, activa, passiva……..

Help!

En toch kan het anders….

Boekhouder, praat niet zo moeilijk over mijn financiële cijfers!

Saai verhaal over financiele cijfers maakt niemand gelukkig. Hoe inspirerend is het als je weet dat het je business laat groeien? Dat het je winst voorspelbaar maakt?

 

Als ik het anders verwoord: “Omzet Is Nog Geen Geld Hebben”. Bent je nu wel wakker? 😉

Tja, waarom zo complex? Dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat financiële cijfers een fantastisch middel zijn om sturing te geven. Ik weet het , financiële cijfers kunnen afschrikken. Maar van cijfers kunnen we ook blij worden!

Het geeft inzicht, ook al staat een ondernemer er slecht voor. Het geeft inzicht in welke richting acties te ondernemen en ook wanneer!

 

Pff, ik kijk wel naar mijn banksaldo!

Je moet er wel iets voor doen! Inzichten verkrijgen vergt informatie uit je boekhouding die je toepast op jouw situatie.

Laatst zei een ondernemer die rond de armoedegrens leeft:  “….dus ik hoef maar 4 producten per maand te verkopen…..dat moet toch haalbaar zijn!” Hij was verrast, want zijn dromen (zonder feiten) waren nachtmerries geworden.

“Ja, leuk Elma. Zo slecht sta ik er niet voor! Als mijn banksaldo te laag wordt , dan moet ik gewoon iets extra’s doen!”

Redeneert jij ook zo? Nee, toch?!

 

Boekhouding vertelt je: wat is besteedbaar?

Als een ondernemer alleen stuurt met zijn/haar banksaldo, dan vraag ik: weet je wat je kan besteden van je geld?

Wat blijft over na:

  • reservering btw afdracht
  • reservering inkomstenbelasting
  • reservering afschrijvingen
  • reservering voor tijdelijke situaties met weinig inkomsten
  • betalingen aan crediteuren
  • betalen van uw maandelijkse arbeidsbeloning

Bent je ook zo’n ondernemer die te weinig kijkt naar de cijfers en zich telkens afvraagt: waar blijft het geld, waarvoor doe ik het allemaal, waarom verdien ik niet meer, etc?

Tip 🙂 kijk vaker naar de financiële cijfers uit je boekhouding en ontdek het verhaal achter de cijfers.

Boekhouden en cijfers zijn saai?

Mindset helpt ondernemers met financien

Je mindset vertelt je wat je wilt horen!

 

Laat je inspireren dat het anders kan. Veel van je vragen worden beantwoord door financiële cijfers uit je boekhouding. Bekijk direct de slideshow hieronder>>

 

 

Wat doen financiële cijfers met jou ? Wat zijn je eerste reacties? Laat het hieronder weten. Je ontvangt altijd antwoord en/of tips terug.

Bedankt,

Elma

Over de schrijver
Elma de Bruijn is een visionaire boekhouder en dol op cijfers. Ze inspireert kleine ondernemingen om hun saaie administratie anders te zien. Door skippen van administratie en meer winst maken door betere focus op klanten, dankzij de boekhouding. Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers. Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook. Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.

Zoek hier voor meer kennis en tips

Je verveelt je niet. We hebben meer dan 250 artikelen over deze onderwerpen: