8 checkpunten: voorkom de grootste fout voor meer winst !!
arrow_drop_up arrow_drop_down

8 checkpunten voor winst: voorkom 1 fout!

Meer winst willen de meest ondernemers. Een veel voorkomende fout is, helaas vaak gestimuleerd door de meeste marketeers:

een focus die (alleen) ligt op meer klanten!

Wat weet een boekhouder van dit onderwerp af? Veel. Ik kan namelijk goed rekenen.

 

 

 • Wist u dat het veel meer tijd kost om nieuwe klanten te werven, dan meer te verkopen aan bestaande klanten? Verlies van tijd verlaagt indirect ook uw winst
 • Wist u dat eenmalige verkoop veel marketingkosten met zich meebrengt, en dat u daarom beter voor herhalingsaankopen kan zorgen? Eén actie, meer tijd over, dus meer winst
 • Wist u dat u sneller uw kosten kunt verlagen, dus meer winst overhoudt, dan dat u een nieuwe klant kunt werven?
 • Wist u dat veel advertenties weggegooid geld zijn, omdat weinig prospecten die advertenties lezen? Uw klant wil namelijk geholpen worden!
 • Wist u dat u marketingkosten beter kunt investeren in zorgen dat uw klant uiterst tevreden is en uw ambassadeur wordt? Minder kosten, dus meer winst.
 • Wist u dat klanten meer geld aan u betalen als ze denken dat u dé expert bent? Hogere winstmarge, meer winst.
 • Wist u dat ….

Kunt u de lijst aanvullen? Ik verneem het graag, laat hieronder een reactie achter.

 

Checklist hoe de winst te verhogen

Een klant heeft me eens gevraagd: “Elma, ik wil een overzicht met cijfers, zodanig dat ik precies weet wat ik moet doen en wanneer, om mijn gewenste winst te krijgen!” Een beetje te veel gevraagd, dacht ik in eerste instantie, omdat je de basisondernemersvaardigheden moet hebben.

pad van boekhouden en meer winstNa een beetje nadenken heb ik onder meer een checklist gemaakt voor hoe je meer winst kunt krijgen. Het heeft hem snel geholpen. Ik deel het graag met u om ervoor te zorgen dat u kunt blijven ondernemen. Winst blijft een belangrijke voorwaarde om uw passievolle missie te volbrengen.

Controleer het volgende voor meer winst:

 1. Heeft u uw kosten inzichtelijk en zijn ze beheersbaar voor u?
 2. Heeft u uw vaste kosten gereduceerd?
 3. Heeft u helder hoe hoog uw winstmarge per dienst of product is?
 4. Heeft u helder hoeveel producten/diensten u verkoopt of (realistisch gezien) kunt verkopen?
 5. Waar ligt uw break-even point (Nederlands: rentabiliteitsdrempel), dus bij hoeveel verkopen maakt u winst?
 6. Weet u hoeveel u moet verdienen om uw privékosten te kunnen betalen?
 7. Met welke winst bent u tevreden en waarom?
 8. Welke acties moet u ondernemen om de gewenste winst te realiseren?

Pittige vragen als u er voor het eerst mee in aanraking komt. Onthoud echter één ding: als u uw doel niet weet, dan kunt u dit ook nooit halen/bereiken! Ga daarom op zoek naar de antwoorden, hier of op andere blogs zoals:

Leerzame site over zelf boekhouden voor meer winst 

Uitgebreide achtergrondkennis voor ZZP-ers

Uitleg over financiële zaken, zoals winst- en verliesrekening

 

Mijn ervaringen voor meer winst

Drie dingen heb ik geleerd als ondernemer voor meer winst:

 1. Zorg voor een focus op marketing en minder op verkoop
 2. Zorg voor een goed product of dienst die men graag wilt hebben
 3. Doe de boekhouding en het financieel management wekelijks én pas de marketing hierop aan.

winst maken door 3 elementenHet heeft mij veel gebracht, vooral door het financieel management. Die 8 checkpunten heb ik niet voor niets als checklist samengevat!

Hoe mijn winst tot stand komt vind ik ook bijzonder belangrijk: door een multi-stroom van inkomstenbronnen. Voorbeeld: deze blog is voor u, om mijn leermomenten te delen. Het is een goede PR voor mij. Het kost me tijd, ofschoon ik het heerlijk vind om te schrijven.

Tegelijkertijd verdien ik echter aan mijn blog. Het is een kwestie van de juiste tijdsbestedingen, de juiste focus, en de juiste product-/dienstverkoop met waarde, tegen bizar lage kosten. Het zorgt ervoor dat mijn winst alleen maar toeneemt.

Tenslotte wil ik u graag meegeven dat het kunnen bouwen op (financiële) principes enorm veel vertrouwen geeft voor de toekomst. Het wordt makkelijker om uw gewenste winst te verkrijgen en te handhaven.

P.S. ik ben echt benieuwd welke  2 checkpunten voor u het meest relevant zijn, en waarom!

Klik hier om uw reactie te delen met mij >> 

Bedankt

 

 

Over de schrijver
Elma de Bruijn is (online) boekhouder en dol op cijfers. Ze helpt kleine ondernemingen met hun boekhouding en belastingzaken. Het eenvoudig opzetten en helder maken vindt ze belangrijk. Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers. Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook. Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan. Lees verder bij "Waarom Elma" in het topmenu.
Elma de Bruijn

Door

Elma de Bruijn

op 10 December 2013

Ter inspiratie voor meer winst vanuit de marketing gezien, heb ik een prachtige video geplaatst in de kennisbank van zelfboekhouden.org Het gaat over Core Influence door Frank Kern, een top marketeer uit de USA. Klik hier om te kijken : https://zelfboekhouden.org/kennisbank-boekhouden/winst/winst-maken-core-influence/ Het leert je hoe je klanten aantrekt die bij je passen.

Reactie plaatsen