Paradigmashift: Van Overleven naar Succesvol Ondernemen
Droomlocatie voor ondernemen
Ondernemer
Elma de Bruijn
Ondernemer
3 min

Paradigmashift: Van Overleven naar Succesvol Ondernemen op Droomlocaties

3 min

Mijn allereerste klant belt me op over een prachtig internationaal event, meerdaags, dat ze mag organiseren. Snel tikken we een paar belastingzaken af. Vervolgens komt een stille zucht en ze zegt mat: "Verder gaat het met m’n bedrijf". Ik heb het met haar te doen. “Je bent helaas niet de enige waarmee het gaat", is mijn compassievolle reactie.

De wereldse uitdagingen zijn enorm!

We hebben COVID-crisis nog niet eens achter de rug. Een oorlog is nog steeds aanwezig in Europa. De energiecrisis hakt er in, inflatie is merkbaar in onze portemonnee en dan hebben we nog een vloedgolf aan technologische ontwikkelingen die duizenden banen gaan overnemen.

Zelfs mijn belangrijkste topleverancier heeft een megabesluit moeten nemen, omdat de rek eruit is. De business uitdagingen zijn enorm.


AI technology laat banen verdwijnen

Professies zoals boekhouder verdwijnen?

Ik wil niet zielig doen, want dat ben ik niet, maar mijn job als boekhouder wordt volledig overgenomen door technologie. Vorige week sprak ik een collega die het goed doet; een menselijke belastingexpert. Ook hij ziet de dreiging, maar toont ook flexibiliteit: “Ik kan altijd nog schilder worden”, zegt hij moedig. Tja, ik kan dat ook goed, maar om mijn vierde loopbaanverandering te maken? Nee! Alleen als het moet en ik hoef gelukkig niet.

Het antwoord op flinke uitdagingen

Toch moeten wij ondernemers iets doen waardoor we voldoende winst blijven maken én ondernemen vanuit ons hart, met een zingevende drive die onze tevredenheid vervult.

Het antwoord ligt in het boek van de legendarische Bob Procter:

Change your paradigm, change your life

De titel zou ik zelf nooit bedenken, maar meer dan 25 jaar handel ik zo. Als je op dezelfde wijze blijft kijken naar je bedrijf die minder soepel verloopt, dan blijf je dezelfde resultaten bereiken: je blijft in de overleefmodus.

Stel je voor hoe dat is: overleven …

Ik heb niet voor niets een paar keer in een (goede) carrière achtergelaten om het pad van moeteloosheid te volgen. Met succes en bizar genoeg vergt het altijd één ding: een constante factor is altijd noodzakelijk en dat is marketing. Altijd. Of het nu gaat over:

  • Persoonlijke branding voor een andere baan of als coach
  • Contentmarketing voor bijvoorbeeld deze site zelfboekhouden.org
  • Bloggen op LinkedIn om je netwerk versneld te groeien

En nog veel meer toepassing ...


Marketing is key en een mens-tot-mens business

Marketing is key!

Je kunt het leuk of akelig vinden. Je kunt het te commercieel vinden of je ziet het als een vorm van educatie om je klant te helpen met het maken van een oplossingskeuze. Het is een paradigma waarin je staat. Een filter hoe jij kijkt waardoor je je business maakt of breekt.

Anders kijken voor succesvol ondernemen

Jarenlang geleden heb ik van de top marketing & businesscoach John Assaraf iets geleerd. Vorige week tijdens mijn maandevaluatie schoot het me weer te binnen. Ik constateerde dat ik al een paar jaar niet meer zo denk wat John me had geleerd en wat me geen windeieren heeft opgeleverd.

Let op hier komt een belangrijke les...

Ik ben niet actief in de markt van boekhouden, belastingzaken en financiën, maar ik ondernemer als: ‘marketeer van mijn boekhoudkundige & financieel kennis en inzichten’

Dit is een paradigmashift die pas echte vruchten gaat opleveren. Pas het ook bij jezelf toe en vul de stippellijn hieronder in:


Ik ben ondernemer in de marketing van mijn …. [vul in je expertise of product] 


Let op, dit is zo krachtig .. hiermee wordt direct een andere, creatieve stroom opgang gebracht die voor andere producten en diensten zorgt.

Waarom zou je dat doen?

Het gaat je moeteloosheid opleveren. Hier heb je een review van mijn belangrijkste leverancier IMU met winstgevende websites , die nog steeds voor ons beide relevant is …


Review leverancier IMU en mijn klantenstroom door goede marketing


De paradigmashift dat ik een 'marketeer' ben zorgt dat ik klaar ben voor mijn next level die al in volle gang is. Een bedrijf dat volledig afgestemd is op mijn lifestyle, met een 20-urige werkweek, flexibel in tijd en plaats ongebonden .... op mijn droomlocaties.

Het is de juiste paradigma die je droom realiseert. Stel je eens voor hoe dat voor je zou zijn! Zou je dat ook willen?  

PS Mijn eerste marketing mentor John Assaraf is een internationale expert op neuro-marketing en is dus veel beter afgestemd op zijn klanten. Geen verkoperig gedoe, maar echte afstemming. Wil je ook meer klanten en meer innerlijk rust, ontdek dan hoe je een grote stroom van leads aantrekt en omzet naar klanten dankzij neuromarketing, een shortcut naar een succesvol bedrijf. Claim je doorbraak >>
Categorieën