Wat levert zelf boekhouden op aan winst?
28 maart 2013 
in Winst
4 min. leestijd

Wat levert zelf boekhouden op aan winst?

Zelf boekhouden levert op, naast een overzicht in uw financiën: winst!

Helaas worden ondernemers regelmatig sceptisch over mij uitspraak. Men vindt over het algemeen dat:

Winst bereikt wordt door goede verkoop, en absoluut niet door zelf boekhouden

Ja, het klopt dat het verkoopproces een belangrijk onderdeel is.

En toch blijf ik verkondigen dat de juiste vorm van boekhouden zorgt voor je eerste winst. Het zit het vooral in wat je met je boekhouding doet. Door een effectieve boekhouding heb ik onder meer verdubbeling van inkomsten bereikt!  Hoe snel? Binnen vijf jaar.

Te langzaam? Dat kan zijn, maar als je het pad volgt van de universele wetten, dan weet u dat ik op het kantelpunt zit van “explosie van inkomstentoename”. Zie onderstaande figuur uit het jaar 2013. Het kan een jaartje eerder of later zichtbaar zijn, maar het gebeurt.

meer-winst-door-boekhouden

Meer winst door universele principes

Dit is de wet van exponentiële groei. De start gaat langzaam, maar ik ga steeds sneller naar mijn doel toe als ik actie blijf ondernemen en hiervan blijf leren. Het helpt bijzonder goed om inzicht te hebben in:

  • waar geef ik mijn geld aan uit?
  • waar liggen mijn kansen om meer geld te verdienen door minder arbeid? Bijvoorbeeld door automatiseren van mijn basiskennis, dienst- en/of verkoopproces
  • waar kan ik meer toegevoegde waarde leveren zonder hogere kosten? Bijvoorbeeld door minder te werken volgens het uurtje-factuurtje-principe, en meer door autopilot-verkoop van producten
  • volg ik het principe “geld heeft bestemming nodig”?
  • volg ik het principe “actie en reactie”?
  • volg ik het principe “als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan, dan krijg ik wat ik altijd heb gekregen”?

 Hiermee voorkom ik dat ik in valkuilen van illusies stap.

Ondernemers hebben last van de illusie van geld

   

Waar komt informatie vandaan

Een belangrijk deel van de informatie om deze vragen te beantwoorden haal ik uit mijn eigen boekhouding en de rest  van de bedrijfsadministratie.

Zelf boekhouden levert mij veel winst op. Het geeft inzichten en bepaalt mede om betere acties te nemen. Als ik het kan, dan kan iemand anders het ook!

Aan jou dus ook de keuze om het anders te doen! 

P.S.: Hetzelfde heb ik gedaan  voor onze privékosten. We hebben een bijzonder hoog bedrag aan hypotheeklening afgelost binnen 4 jaar tijd door structurele budgettering en sturing. We volgden het principe “geld heeft een bestemming nodig”.

Ik weet zeker dat een groot gedeelte van Nederland superblij zou zijn als zij een dergelijk groot bedrag met de Staatsloterij zouden winnen. Echt waar: zelf boekhouden is het startpunt voor je (eerste) winst! Het zorgt ook dat je stapt uit de illusie van geld waar mijn boek en online masterclass over gaat. 

Boek De illusie van geld door Elma de Bruijn


Over de schrijver
Elma de Bruijn is een visionaire boekhouder en dol op cijfers. Ze inspireert kleine ondernemingen om hun saaie administratie anders te zien. Door skippen van administratie en meer winst maken door betere focus op klanten, dankzij de boekhouding. Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers. Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook. Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.

Zoek hier voor meer kennis en tips

Je verveelt je niet. We hebben meer dan 250 artikelen over deze onderwerpen: