Hoe groot is het drama als zzp ziek is?
AOV
Elma de Bruijn
AOV
2 min

Hoe groot is het drama als zzp ziek is?

2 min

Als zzp ziek én zorgeloos over je bedrijf zijn 

Dat is niet een lekker combi: ziek zijn en zorgeloos verder ondernemen. Het komt vaker voor dan je denkt (12% werkt langdurig niet meer) én veel van deze zzp’er belanden in hele trieste (financiële) situaties. Mijn klantenbestand weerspiegelt dat óók.

Een dikke maand geleden stond de ambulance voor onze deur, ’s Nachts voor mij!

De confrontatie als zzp ziek zijn en de consequenties ervaren startte op deze maandagmorgen om 05uur21.

Dan overkomt je o.a. dit ... 

 


Als zzp ziek zijn? Ik niet!

Was ik ook eigenwijs en dacht dat het me niet zou overkomen? Een beetje wel ondanks dat ik preventieve maatregelen had genomen. Ziek zijn komt altijd onverwachts (en ongelegen).

 Welke maatregelen heb jij dan getroffen? 

Het bleek dat ik het nog beter kon doen...


Mijn maatregelingen op een rij

Preventieve maatregelen helpen. En dat gaat verder dan een reservepotje of AOV inschakelen. Het gaat erom hoe je business verder runt als je ziek bent. Ikzelf ga nog beter zorgen dat ik:

  • Taken uitbesteed: multidisciplinair (virtueel) team beschikbaar heb (zodat naast de core business ook bijv. marketingactiviteiten doorgaan)
  • Verdienmodel verder optimaliseer: minder afhankelijk zijn van uurtje-factuurtje
  • Rol partner benut: zorg dat mijn partner kan handelen (dus niet alleen weet hoe te handelen). Bij mijn liep het even stuk op de situatie dat mijn wachtwoorden aangepast waren
  • Automatiseer: systeem van werken verder implementeer dat direct overdraagbaar is – minder afhankelijk is van mijn dagelijkse activiteiten

Financieel overzicht houden: hoe doe je dat?

  financieel overzicht zorgt voor preventieve maatregelenOh ja, ik weet dat ik niet direct een financiële zorg heb als mijn verdiensten wegvallen. We komen rond van mijn partner’s salaris mocht het nodig zijn. Maar stap nooit in die valkuil:

“Ik heb ook nog een partner, dus ik neem geen maatregelen”.

Weet je waarom ik dit zo sterk ervaar?

Ook partners kunnen wegvallen of in de WW raken. Je gaat dit laatste pas echt beseffen als de dreiging er is!

Op jouw succes en vitaliteit!

P.S. Heb ik je aan het denken gezet en wil je brainstormen en/of acties nemen hoe jij financieel stabiel kunt ondernemen? Neem contact met me op >>

 

 

Categorieën