Is uw (zzp-)tarief ook voldoende?
23 mei 2014 
in ZZP
2 min. leestijd

Is uw (zzp-)tarief ook voldoende?

Geld verdienen betekent …

Van belang is een goed zzp-tarief, product- en/of dienstentarief te berekenen. Maar als je weet hoe jouw financiële werkweek eruit ziet, dan komt geld verdienen wel in een heel ander daglicht te staan. Dus ook je (zzp-) tarief !

Op het moment dat ik dit schrijf was ik lekker naar de markt geweest. Heerlijk in het zonnetje gefietst. Ik heb de flexibiliteit en tijd ervoor. Dankzij keuzes uit het verleden. Fijn gevoel geeft het. Herken je dat ook bij jezelf?

Verder ben ik ook nog even een boekwinkel binnengestapt. En ik kwam een boek tegen met op de achterkant een subtitel: “ Vroeger werkte je 1 dag per week voor je pensioen en nu …..”

Inspiratie maar wel de (harde) financiële waarheid

Het inspireerde mij tot de volgende video “hoe ziet uw financiële werkweek eruit?” van nog geen 3:17min. Bekijk eerst de video voordat je verder leest, neem vervolgens actie en op het einde wacht je een verrassing.

 

 

Het wordt bijna rendabel: weinig winst maken !

Dat komt omdat lagere winst betekent minder belasting. En dan hebben ondernemers één en misschien wel twee gelukspuntjes:

  1. ondernemersaftrekken waardoor zij minder belasting betalen dan werknemers in loondienst
  2. eigen pensioen kunnen regelen (op bepaalde bedrijfstakken na zoals bijv. in de zorg-/bouwsectoren)

Kan het anders? Mijn product- of zzp tarief bepaalt toch mijn winst?

In feite zijn er drie essentiële winstfactoren waar het (zzp-) tarief als subonderdeel uit maakt. Deze 3 winstfactoren zijn sterk verbonden net elkaar. De verbintenis is zodanig dat ze elkaar versterken. Een soort synergiewerking geeft het:  1+1+1= 3 plus  i.p.v. 3

Aandacht voor alle drie de factoren zal je winst snel verdubbelen. Handig als je financiële werkweek maar een ½ dag besteedt aan je arbeidsbeloning 🙂

Heel graag vertel ik u alles over ondernemerslonen, zzp tarief en/of producttarieven, maar….. het E-book wordt pas in de zomer geschreven. Ik kijk er naar uit…. maar nu nog even wachten voor u!

Mag ik hiervoor u hulp vragen?

Mijn visie is dat het E-book pas goed wordt als ik uw ervaringen erbij kan betrekken. Laat hieronder een reactie achter wat je wensen, behoeften, frustraties, problemen, vragen en/of tips zijn.

Als dank ontvangt je in de nazomer:

 

Reactie? Ontvang gratis ebook zzp-tarief

 

Maar alleen als je hier uw reactie achter >>

Dank u wel! Tot de nazomer..

 

Elma de Bruijn

 

Over de schrijver
Elma de Bruijn is een visionaire boekhouder en dol op cijfers. Ze inspireert kleine ondernemingen om hun saaie administratie anders te zien. Door skippen van administratie en meer winst maken door betere focus op klanten, dankzij de boekhouding. Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers. Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook. Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.

Zoek hier voor meer kennis en tips

Je verveelt je niet. We hebben meer dan 250 artikelen over deze onderwerpen: