Is uw zzp tarief voldoende?
Is uw (zzp-)tarief ook voldoende?
ZZP
Elma de Bruijn
ZZP
2 min

Is je (zzp-)tarief ook voldoende?

2 min

Is je zzp tarief voldoende?

Van belang is een goed zzp-tarief, product- en/of dienstentarief te berekenen. Maar als je weet hoe je financiële werkweek eruit ziet, dan komt geld verdienen wel in een heel ander daglicht te staan. Dus ook je (zzp-) tarief !

Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik lekker naar de markt geweest. Heerlijk in het zonnetje gefietst. Ik heb de flexibiliteit en tijd ervoor. Dankzij keuzes uit het verleden. Fijn gevoel geeft het. Herken je dat ook bij jezelf?

Verder ben ik ook nog even een boekwinkel binnengestapt. En ik kwam een boek tegen met op de achterkant een subtitel: “ Vroeger werkte je 1 dag per week voor je pensioen en nu …..”

Inspiratie maar wel de (harde) financiële waarheid

Het inspireerde mij tot de volgende video “hoe ziet uw financiële werkweek eruit?” van nog geen 3:17min. Bekijk eerst de video voordat je verder leest, neem vervolgens actie en op het einde wacht je een verrassing.

Het wordt bijna rendabel: weinig winst maken !

Dat komt omdat lagere winst betekent minder belasting. En dan hebben ondernemers één en misschien wel twee gelukspuntjes:

  1. ondernemersaftrekken waardoor je minder belasting betaalt dan werknemers in loondienst (ook al wil de overheid dit voorkomen en dus maatregelen neemt)
  2. eigen pensioen kunnen regelen (op bepaalde bedrijfstakken na zoals bijv. in de zorg-/bouwsectoren)

Mijn product- of zzp tarief bepaalt toch mijn winst?

Kan het anders? In feite zijn er drie essentiële winstfactoren waar het (zzp-) tarief als subonderdeel uit maakt. Deze 3 winstfactoren zijn sterk verbonden net elkaar. De verbintenis is zodanig dat ze elkaar versterken. Een soort synergiewerking geeft het:  1+1+1= 3 plus  i.p.v. 3

Aandacht voor alle drie de factoren zal je winst snel verdubbelen. Handig als je financiële werkweek maar een halve dag besteedt aan je arbeidsbeloning. Het gaat over:

  • kostprijs (inclusief je arbeidsbeloning aan jezelf uitgekeerd)
  • externe Branding (je marketing)
  • interne Branding (o.a. je geldmindset)

Ik noem het kB2-tje. De interne branding gaat verder dan geld, zoals wat je jezelf werkelijk waard vindt. Het is je ontdoen van de illusies van geld, zoals ik helder heb gemaakt in mijn boek 'De illusie van geld, een andere kijk op geld'. Deze factor 'interne branding' maakt of breekt of men je zzp-tarief accepteert of niet. Het is van groot belang dit goed op orde te hebben. De wetenschap heeft hierover genoeg bewijzen voor geleverd. Het bepaalt hoeveel winst je gaat maken.

P.S. Wil je een berekening maken welke tarief goed voor je is op basis van bovenstaande inzichten, neem dan contact met me op. Ik ben meer dan boekhouder die je snel, moeiteloos en krachtig verder helpt.

Categorieën