Minder admin? Geen geknoei in Excel boekhouding?
Minder administratie door online boekhoudenWelke optie wil jij?

Page content

Wat is belangrijker dan doelen stellen?

Keuzes maken door ondernemer

Doelen stellen, ondernemersplannen maken is het eerste wat je moet doen voordat je actief wordt als ondernemer. Althans dat beweert men. Anders kan je fluiten naar een hoger ondernemersloon.

 

En je moet een budget hebben – waar je vervolgens de rest van het jaar niet meer naar kijkt. Ik heb hierover gemengde gevoelens.

De tijden veranderen zo snel dat het plannen langer duurt dan de verandering. Zijn er alternatieven?

Keuzes maken > doelen stellen

In de video leg ik je uit dat keuzes maken véél essentiëler is voor succesvol ondernemerschap dan doelen stellen. Hoe dit te doen?

Bekijk nu de video. Het voorkomt dat je wegzakt in je planningsmoeras.

.

 

Hier de genoemde infobron: boekje over betere keuzes maken

 

Als ex-trainer van Stephan R. Covey´s instituut weet ik hoe belangrijk het is om vanuit waarden en keuzes te handelen. Zowel zakelijk als privé merk ik elke dag de essentie hiervan voor een financieel gezond leven. Soms frustrerend, vaak bijzonder!

Mijn vele ervaringen, op meerdere vlakken, integreer ik graag met die van jou waardoor jij jouw gewenste bedrijfsresultaten bereikt.  Hoe jouw luchtballon ideeën omzetten in financiële resultaten? Maak een afspraak en we praten verder >>

 

Succes met ondernemen en tot ziens

Elma

Elma de Bruijn
Elma de Bruijn is financiële business mentor en boekhouder. Ze specialiseerde zich in financieel management en zelf boekhouden voor kleine ondernemingen / zzp'ers. - Ze vindt het geweldig om het verhaal achter de cijfers te ontdekken waardoor ondernemers betere keuzes maken. Na haar eerste (kwaliteits-) management carrière, helpt zij sinds enkele jaren ondernemers met het boekhouden en hun financien, met het verminderen van hun administratie, met minder kosten ondernemen en met een betere cashflow. - Alles ten gunste van meer rust in het hoofd en met meer vrijheid te kunnen ondernemen. Kortom, voor de ondersteuning van hun gewenste ondernemerslifestyle!
Laat een bericht achter! Dat waardeer ik bijzonder!

Comment Section

3 reacties op “Wat is belangrijker dan doelen stellen?


Door sjoerd soet op 25 april 2014

Dank je wel, ik vindt het een heel inspirerend filmpje!
Je eindigt met mijn hulp inroepen. Wat moet ik me daar precies bij voorstellen? Korte situatieschets;
Vooral in mijn hoofd een plan.
Probeer dit plan momenteel vorm te geven in businessplan.
Wil op een zo kort mogelijke tijd plan uitvoeren.
Jij kan vast helpen, maar hoe werkt dat in de praktijk?
Dank je wel, Sjoerd


Door Elma de Bruijn op 25 april 2014

Dag Sjoerd, Fijn dat het je inspiratie geeft. Daar doe ik het voor 🙂
.
Ik ben van de praktische aanpak. Coaching/begeleiding is alleen leuk als er concrete acties en voortgang is. En vooral als er een einde in zicht is.
.
Normaal heb ik eerst telefonisch contact met een ondernemer om vervolgens een speciaal plannetje te maken “hoe het aan te pakken”. Het wordt dus afgestemd op jouw specifieke behoefte. Meestal bestaat het uit 2-tal sessies (bij mij op kantoor maar het kan ook via skype), met “veel” huiswerk voor de ondernemer en dus ook tussentijdse contactmomenten indien nodig.
.
In jouw situatie zou het plan van aanpak bijvoorbeeld als volgt uit zien:
1. Je krijgt een aantal vragen, eventueel infobronnen, toegestuurd om je goed voor te bereiden op de eerste sessie. Vragen kunnen zijn:
a. zet alles wat in je hoofd hebt omtrent je ondernemingsplannen met kreten op papier zonder dat je je laat belemmeren door enige gedachten
b. wat weet je al zeker, waarover nog niet, wat is helemaal onbekend?
c. etc.
2. Sessie 1: we gaan werken aan jou keuzes gericht op een goed verdienmodel. 3 elementen van van belang: 1) JIJ, 2) de ANDER, 3) hoe het gewenste bereiken
3. Huiswerk bijv. : eventueel verfijnen van je keuzes, check of er markt is, welke belangrijkste processen ga je doorlopen (we houden het eenvoudig) en brainstorm van acties, invullen financiele rekensheet (indien mogelijk of van toepassing)
4. Je stuurt je huiswerk op naar mij en ik kijk ernaar
5. Sessie 2: we maken je plan compleet, en stellen 1 á 2 Waanzinnig Belangrijke Doelen vast, actie gericht waar je werkelijk sturing aan kunt geven.
.
Investering á €300 excl btw (indien btw verlegd :0%) die je snel gaat terugverdienen 🙂
.
Deze blogreactie is niet helemaal geschikt om uitgebreid te bescheven waarom ik bepaalde zaken voorstel en hoe “huiswerk” aan te pakken. Stuur mij een mail naar info@elmadebruijn.nl met je contactgegevens en ik neem contact met je op. Goed plan?


Door Backoffice op 19 juni 2015

En dit is wat Sjoerd spontaan schreef op een andere blogpost over mijn uitgevoerde opdracht 》 http://bit.ly/1LiVohM
Leuk toch?

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website