Moet je de Belastingdienst 100% geloven?
7 februari 2014 

Moet je de Belastingdienst 100% geloven?

Heb jij kennis over belasting en boekhouden nodig? “Ga naar de Belastingdienst”, zou men zeggen. Nou, vandaag heb ik uitgebreid met een fiscalist gesproken. Helaas vertelt de Belastingdienst-website niet de volledige “waarheid” over belasting- en boekhoudingsfeiten.

Oh?!#@? Het is verontrustend dat de Belastingdienst ons geregeld op het verkeerde been zet. Ik schrijf “ons”, omdat ik er ook geregeld tegen aanloop. Gelukkig herken ik door mijn kennis over belasting en boekhouden snel de ontbrekende feiten.

Wat ik zo leuk vond aan de fiscalist, is dat zij het een sport vindt om de ontbrekende belastingzaken boven water te halen. Vooral dat waar de Belastingdienst haar mond over dichthoudt, anders kost het te veel geld.

Voorbeelden waar Belastingdienst jou tekort aan doet

Wat denk je van:

  • Box-hoppen voor ondernemers! Bespaar geld
  • Is het melden van een btw-nummer op website wel of niet verplicht? Let op de boetes
  • MKB-winstvrijstelling á 14% is toch alleen voor ondernemers? Nee, ook voor een ‘hobbyist' die ondernememt
  • Zelfstandigen aftrek (b)lijkt inmiddels een afstudeerproject

Dit zijn maar een paar voorbeelden over belasting en boekhouden en rest van administratie zaken.

Oplossing ‘helder in belasting'

Er zijn veel regels over belasting en boekhouden die de Belastingdienst niet vertelt als je in een bepaalde situatie zit, maar waardoor je wel veel geld kwijt bent of misloopt. Het is dus een aanrader haar blog ‘helder in belasting' te lezen en te volgen.

Veel inspiratie toegewenst.

 

 

Over de schrijver
Elma de Bruijn is een visionaire boekhouder en dol op cijfers. Ze inspireert kleine ondernemingen om hun saaie administratie anders te zien. Door skippen van administratie en meer winst maken door betere focus op klanten, dankzij de boekhouding. Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers. Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook. Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down