Hart, feiten en boekhouding
Hart, feiten en boekhouding
ZZP
Elma de Bruijn
ZZP
3 min

Hart, feiten en boekhouding

3 min

Tranen stromen over mijn wangen. Ga ik deze fijne ruime werkplek echt verlaten? Boosheid, frustratie en verdriet overdonderen mij. Ze dompelen mijn hart onder met emoties. Beperkende emoties of is dit gewoon rouw? Tja, de feiten laten namelijk een positiever beeld zien.

Het mooi huis opgeven

Het is verstandig dat we ons unieke ruime huis met uitzicht op een watertje gaan verlaten. Een thuis met ook nog mijn fijne thuiskantoor uitziend op wapperend groen riet en blauwe luchten. Zo'n werkplek ga ik nooit meer terugvinden. Het is uniek. “Maar ach”, zegt mijn partner, “het is maar een huis.” Zij die sterk de behoefte heeft om kleiner te wonen en in een rustiger omgeving.

Dubbele investering is weggegooid geld

We hebben gewikt en gewogen en het is of investeren in dit huis of nu al de stap maken die we anders binnen 5 á 10 jaar ‘moeten’ maken en hoogstwaarschijnlijk dan weer mogen investeren in een huis. De makelaar was glashelder en adviseerde zonder twijfel: geen investeringen in dit huis, want je gaat het dubbel doen. Tja, die rekensom heeft onze boekhouding ook al laten zien.

De nodige, bijna opgelegde investeringen is deels ons pensioengeld opsouperen. Ai, dat doet pijn, want zoveel tijd hebben we niet meer om het bij te verdienen. Het rekensommetje leert ons dit feit.

Het zijn tranen van rouw

Ik weet het nu zeker. Ik heb een moment van rouw, want het gaat totaal niet om ROI’s (return of investment). Het is ook minder van belang dat onze pensioenpot gereduceerd wordt.  Het is maar geld, ook al heeft deze een belangrijke bestemming. Als auteur van het boek ‘De illusie van geld, een andere kijk op geld’ zou ik dom zijn als geld mij de verkeerde kant op wijst.

Nieuwe visie

De tranen zijn van loslaten van de prachtige momenten in ons huis waar we al 17 jaar wonen. Nog steeds verrukt over het moment dat we het ontdekten. Maar nu ook rouw over de visie op ons leven die nu aan het veranderen is. Oude hoofdstukken sluiten en nieuwe onbeschreven hoofdstukken openslaan.

Een visie die nog maar deels is gevuld met wat ik belangrijk vind. Het gaat over relaties, gezondheid, tijd, bewustzijn, groei, geestelijke kracht en mentale uitdagingen. Het gaat vooral over vreugde en genieten in alle vrijheid. Het grootse wordt vervangen voor het kleine en het intieme, in alle rust en moeiteloosheid.

Ego in de weg

Dat is een feit ... voor mij, vanuit mijn kernwaarden. En die tranen? Denkt mijn hoofd er anders over? Nee, ik vermoed het niet. Alleen een stukje ego in mij dat los mag gaan. Dat beetje ego dat paste in de oude visie. In het nieuwe tijdperk van ons leven valt het buitenboord. Het rouwt daarom.

Toch vind ik mijn ego lief, dat het mij heel even sterk beschermt. Ik noem dat een counter-intentie. Het bewaakt liefdevol mijn verlangens, bijvoorbeeld dat ik mooie dingen heb gedaan vanuit mijn thuiskantoor in ons prachtige huis.

Ik ben dankbaar voor deze bescherming vanuit mijn ego. Gelukkig is mijn hart inmiddels krachtig genoeg om alle investeringen, inspanningen en geldillusies te weerstaan. Dit zijn ook feiten en die blijken bijzonder waardevol te zijn.

Stap in het leven en kies de juiste feiten

Als je stapt uit de illusie van geld, dan gaat je hart weer stromen en stap je het leven weer in. Er is meer dan geld, meer materie en groei. Maar er is ook meer dan alleen je hart volgen. Er zijn 5 elementen die je leven raken. Het zijn 5 basisbehoeften die je leven voeden. Hoe jij het invult zijn de feiten die jouw leven waardevol maakt.

Feiten zijn cijfers en feiten zijn ook persoonlijk, verbonden met je kernwaarden. Dat kan toch niet? Jawel hoor, want wie zegt dat cijfers alleen een feit zijn? Grappig genoeg hebben de wetenschappers (kwantumfysici) dit zelfs bewezen:

Als de manier waarop je naar dingen kijkt verandert,
 verander je de dingen waar naar je kijkt.
 

Wayne Dyer

In het boek ‘De illusie van geld, een andere kijk op geld’ vertel ik mijn levensverhalen, waarin geld een rol speelt. “Het gaat over het leven, niet over geld” zei een lezer tegen mij. Je leert ook in de masterclass hoe geld je leven maakt of breekt.  Je ontdekt het hier.

Categorieën