Wat is de ONETHING voor het volgende kwartaal?
Wat is mijn ONETHING voor het laatste kwartaal?
Ondernemer
Elma de Bruijn
Ondernemer
3 min

Wat is mijn ONETHING voor het laatste kwartaal?

3 min

Als ik terugkijk op Q3, was mijn leven tijdens de zomer van 2019 een berglandschap. Toppen en afgronden. Ik heb nog nooit zo veel geschakeld in een korte tijd. Ook letterlijk toen we in de bergen waren. Twee vakanties lang, wat een enorme luxe. Ja, en daar hebben we ook bewust voor gekozen, ons motto is: intens Genieten met een vette hoofdletter. Daarom is het ook zo bizar dat mijn zomerleven anno 2019 er als een berglandschap uitziet.

Berg op of berg af

Prachtig hoor die bergen als je het van een afstandje bekijkt. Maar oh oh, de weg naar boven en de weg naar beneden terug. Beide wandelingen zijn zwaar als je een flinke trip maakt. En toch houd ik ervan. In contact te zijn met zo’n berg door erop te wandelen en de wolkjes aan te tikken.

Zo ook het leven. Een vlak leven zonder diepgang is ook maar saai. Hoe mooi is het als je kan zeggen: het gaat goed en ik heb mijn uitdagingen. En vervolgens voel je een enorme warme glimlach opkomen.

Ik mag dat wel, met of zonder traan.

Terugkijken voor stapjes vooruit

Wat neem ik dan werkelijk mee naar het volgende kwartaal? Ik merk het, een confronterende vraag aan mezelf. De diepe dalen in de zomer waren namelijk best pittig, tot depressief toe. Ik omzeil het liever om bij die diepe dalen stil te staan. Maar ik ‘moet’ wel, want ik voel dat hier het antwoord inzit voor meer welzijn en welvaart.

Ik neem mee…

Ik zucht nog een keer diep. ‘Toelaten’ is wat ik mag meenemen. Ja, alles toelaten wat goed is. Makkelijk toch? Nou nee, wat dit is vet uit mijn comfortzone stappen. Het vergt andere:

 • keuzes
 • acties
 • avonturen
 • gewoonten
 • invloeden op relaties

Bijna alles anders;-)


De grote olifant op mijn pad

Als het me te groots wordt, zoals nu, maak ik het kleiner. Ken je de metafoor: hoe eet je een grote olifant op? Hak het in stukjes en eet het in hapjes op.

Ik stel me daarom de vraag: wat is de ONETHING dat me in de weg staat?

Wat is de ONETHING?

Dit is dat ene ding… als dat wordt opgelost, dan gaat de rest veel makkelijker. En mijn ONETHING is: aanvaarden van de focus op 1 ding voor extra (online) omzet.

Ik kan je vertellen dat alles wordt getriggerd in mij, want het is zo tegengesteld aan ‘alles toelaten wat goed voor me is’. Ik schiet gelijk in de weerstand met:

 • Maar ik heb zoveel ideeën…
 • Ga ik me hierdoor werkelijk zichtbaar maken, zoals ik aangeef in mijn blog ‘Ondernemen is een groot spiritueel avontuur‘?
 • Wordt het niet saai voor me?
 • Kan ik die toegevoegde waarde wel leveren, zoals ik het voor me zie?
 • Volg ik dan nog wel mijn hart of volg ik het geld?

Tja, weerstand vraagt om de ONETHING aan te pakken, dus stel ik mezelf opnieuw de vraag: Wat is de ONETHING dat ik mag oplossen waardoor ik het aanvaard om focus te hebben op 1 ding voor extra omzet?

Het antwoord is helder

Ik kom uit op: opruimen!

Alles opruimen in mijn bedrijf wat onnodig is geworden, wat ik mag loslaten, wat ik mag oppoetsen.

Je gelooft het misschien niet, maar ik ben al 2 maanden aan het poetsen.

Het bijzondere is dat het veel oplevert:

 • meer energie
 • krachtiger in mijn kwetsbaarheid staan
 • online verdiensten verdubbeld in 2 maanden

Ik ga nog even door totdat mijn bedrijf weer glimt van trots en blijheid!

Focus op dat ene ding

Ja, ik ga ervoor: focus op dat ene ding en ik ga het aanvaarden tot diep in mijn ziel. Mijn intuïtie zei het al. Mijn feiten bewijzen het. Alleen mijn ego denkt er nog even over na of het volgende #elfje wel de waarheid spreekt:

 

 

 

Categorieën