Extra belastingdienst controles - Waarschuwing!!
arrow_drop_up arrow_drop_down
Extra belastingdienst controles
12 maart 2014 

Extra belastingdienst controles

Elk jaar weer: extra belastingdienst controles op de aangifte inkomstenbelasting. Ze kiezen een paar onderwerpen vooral die belastingaangifte-onderdelen waarvan ze denken dat hierop veel geld te halen is.

7 belastingaangiften fouten

Relatief veel fouten in de belastingaangifte worden gemaakt op de gebieden:

  • zorgkosten, zoals dieetkosten en medicijnen
  • gastouders
  • zorgverleners die zorg verlenen aan houders van een persoonsgebonden budget
  • hypotheekverhoging
  • giften
  • vermogen in het buitenland en Belgisch pensioen
  • echtscheiding

Althans dat is de ervaring van de Belastingdienst. Bovenstaande rijtje beslaat bijna de hele inkomstenbelastingaangifte, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Hoe omgaan met extra belastingdienst controles ?

Het is in feite heel eenvoudig: doe het in 1 keer goed. Mocht de Belastingdienst met een aanpassing komen, dan kan je bezwaar maken. Doe dit tijdig.

Belangrijk tip: wordt niet overmoedig met het opvoeren van allerlei aftrekposten waarvan je eigenlijk wel weet dat het onrechtmatig is. “Niet geschoten altijd mis”- principe werkt nu niet.

Optie is: aan de boekhouder of fiscalist de aangifte inkomstenbelasting uitbesteden. Wat je ook kan doen is je belastingaangifte zelf voorbereiden. Vervolgens de boekhouder laten controleren. Het scheelt je  geld en je zorgt ervoor dat je boekhouder meer betrokken raakt. Hij/zij moet namelijk extra aantonen zijn/haar  toegevoegde waarde!

Succes.

Elma

P.S. Naast de belastingtelefoon heeft de Belastingdienst ook een Twitter account / webcareteam.

 

 

Over de schrijver
Elma de Bruijn is een visionaire boekhouder en dol op cijfers. Ze inspireert kleine ondernemingen om hun saaie administratie anders te zien. Door skippen van administratie en meer winst maken door betere focus op klanten, dankzij de boekhouding. Waarom? Ze weet uit eigen ervaringen hoe frustrerend hoge accountantskosten voelen en belastingen onnodig vaag zijn. Tevens heeft ze keihard ondergaan hoe belangrijk cijfers zijn, zowel financiële als andere business cijfers. Het maakt of breekt je onderneming, hoe klein dan ook. Ze weet het, omdat ze eens ook ondernemer was zónder kennis. Wees gerust, dat was vóór dat ze accountancy ging studeren;-) Nu weet ze dat het anders kan.
Reactie plaatsen

Zoek hier voor meer kennis en tips

Je verveelt je niet. We hebben meer dan 250 artikelen over deze onderwerpen: